Skip to main content

Raport OSCE alegeri 2012: presa, la dispoziţia partidelor politice. Digi 24, un exemplu pozitiv

 

Publicitate

Tot mai multe instituţii de presă au preferat să devină un instrument aflat la dispoziţia partidelor politice, decât să-şi respecte rolul watch dog al clasei politice, arată cel mai recent raport al Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa referitor la alegerile din decembrie 2012.

Raportul notează că, în general, presa din România a fost partizană pe durata campaniei electorale.

„Un exemplu grăitor este grupul Intact, care controlează cele mai populare posturi de televiziune, inclusiv televiziunea de ştiri Antena 3, grup deţinut de Dan Voiculescu. Alte posturi de televiziune, ca B1 şi OTV au fost de asemenea considerate de experţii OSCE ca fiind afiliate unor diverse entităţi politice. În plus, candidatul Dan Diaconescu a găzduit programe politice pe OTV, încălcând articolul Art. 7(3) din regulamentul CNA care spune că în cursul campaniei electorale nu pot fi difuzate programe produse sau moderate de candidaţi”, se arată în raport.

„Noua televiziune Digi24 a încercat să urmeze o linie editorială mai independentă şi a fost văzută de mulţi ca un exemplu pozitiv”, mai spune raportul.

Televiziunea publică şi-a îndeplinit obligaţiile, însă acoperirea media a evenimentelor a fost considerată prea precaută, evitându-se controversele pentru a asigura imparţialitatea, se mai precizează în document.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adrian 4 adrian 4
    sa mori tu ? bai usl-istilor vb aiurea voi aveti 3 televiziuni care dejecteaza toata ziua minciunile lui ponta si ale hotilor din usl pana una alta digi 24 da clasa oricarei tv din Romania plina de becalioti si antonisti
  • Mistress Daniela Mistress Daniela
    Digi24 este oficina basista mascata !
  • Unu` Unu`
    Pana una alta, Digi24 este simgura televiziune de stiri din Romania actuala. Restul e fauna care provoaca repulsie.
  • adrian adrian
    DIGI24 e cu 10 clase peste restu, si sper sa o tina tot asa, acolo vezi stiri nu povesti, nu aiureli.
  • Alex Boiciuc Alex Boiciuc
    În titlul e 2011 în loc de 2012. :)
  • mad79 mad79
    Mie imi place ff mult Digi24,e mult profesionalism la ei.Sper sa nu se schimbe!

Trimite un comentariu

sus