Skip to main content

TVR plăteşte 4 milioane de euro pentru cei concediaţi

 

claudiu saftoiu (7)Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, spune, într-un interviu acordat Mediafax, că Televiziunea Română trebuie să plătească o sumă de 16,5 milioane de lei  (3,8 milioane de euro) celor 635 de angajaţi care vor fi concediaţi, urmând ca, de la 1 martie, instituţia să intre într-un proces "de renaştere".

Publicitate

TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de circa 130.000.000 de euro, în timp ce datoriile fiscale acumulate de televiziunea publică la bugetul de stat sunt în cuantum de 65.000.000 de euro. Astfel, din luna februarie, TVR trebuie să plătească în fiecare lună la bugetul de stat în jur de 1.000.000 de euro, pentru a-şi achita datoriile.

De asemenea, în urma concedierilor colective, TVR trebuie să plătească salarii compensatorii care au fost bugetate la 16.500.000 de lei.

Pe de altă parte, Claudiu Săftoiu are planuri mari pentru Televiziunea Română. Astfel, TVR va accesa în luna februarie un credit operaţional, în valoare de până la 20.000.000 de euro, pentru refinanţarea datoriilor, dar şi pentru repornirea producţiei de televiziune, în jurul datei de 1 martie.

Printre planurile lui Săftoiu se numără şi dezvoltarea parteneriatului TVR News - Euronews, prin creşterea procentului de conţinut românesc pe TVR News, odată cu preluarea lucrărilor Parlamentului, dar şi prin operarea din nou în regim de breaking news.

De asemenea, conducerea TVR vrea să transforme TVR 3 într-un post dedicat zonelor rurale, "României profunde", în care accentul să cadă pe zona agricolă. "În aşa fel încât TVR 3 să devină o expresie a dimensiunii rurale a României, în genul producţiei «Viaţa satului»", spune Claudiu Săftoiu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mada Mada
    Demeter Andras Istvan,Membru titular al CA in Radio si consilier al lui Saftoiu la TVR ( a mai avut cateva functii si salarii cumulate,inclusiv la ICR) sta in casa de protocol de la RA-PPS, 4 şi o cameră de serviciu( 3 oameni - el, nevasta -angajata in TVR, dar pe care colegii nu o prea vad la fata -si copilul in 5 camere), adica 172,85 mp pentru care-plateste (?!) 896,23 lei, adica vreo 210 euro chirie. Frumos, nu? Are de ce se uita de sus la muncitorimea din TVR .Nevata a trecut de teste, lucreaza unde trebuie, el munceste in doua locuri, ca e nascut sef (cind nu se joaca de-a actoru) si are si casa ieftina de la stat, "ca asa e-n tenis"
  • elena elena
    Ce studii are acest domn????? Pe mine nu ma convinge planul sau de redresare... Nu cred ca a dat afara pe cine trebuia..............si am o mare nelamurire, de ce nu platesc penal cei ce au adus TVR-ul in aceasta stare? Parca TUDOR GIURGIU se numeste, nu-i asa??? DE CE NU PLATESTE el in locul celor 635 ??????????
  • Mada Mada
    ei, au ramas Solocii, Melinestii...Clanuri intregi de "profesionisti". Si aia care au dat plicurile.Mai ramane sa vina sef la stiri unul de la Antena si toate zvonurile se adeveresc.Praf au facut din tv publica. Dar nu va temeti, au ramas si lingaii lui Basescu, oameni descurcareti.(ca Elwis o fi nascut liberal...vopsit) Dar se impedicau de profesionisti care mai aveau coloana vertebrala
  • Coca Coca
    @Dan,se pare ca este multa dreptate in cuvintele tale.Si aliantele astea parca sunt facute intre oameni de aceeasi teapa.Exemplul clar vine din partea fostilor umanisti, actuali consevatori.Din Antene se concediaza pe capete oameni care au o varsta care nu le mai permite o angajare usoara undeva.Ce fel de umanist este voiculescu asta?Se aude ca il paste bulaul,mititica,parnaia,sau cum vrei sa-i zici si asta ar insemna ca oamenii care au suferit si sufera de raul facut de el,vor fi fericiti.
  • Marian Marian
    Yesmeni? Nu stii ce zici, de-abia de acum incolo incepe, yesmenii sunt cei care vor ramane, cei care vor ocupa posturi de conducere, acum doar au scapat de cei care munceau si isi vedeau de treaba lor fara sa fie bagati in vreo gasca.
  • Ion Ion
    Praf si pulbere s-a ales de aceasta institutie capatuita numai "lepre" si yesmeni ca acesta.
  • Dan Dan
    Gulgute ieftine ! L-am schimbat pe dr acu cu tat-su !
    De cand a venit la putere, alianta PSD-PNL pare sa dea si mai multi oamani afara decat cei din PDL.
    Ei, care se dau social-democrati si cica protejeaza interesele oamenilor simpli !
    Rusinos !

Trimite un comentariu

sus