Skip to main content

5 Februarie. Ponta: Guvernul nu va promova o lege a presei. ActiveWatch: Antena 3 dezinformează

 

Publicitate

Sursa: România liberă
Sursa: România liberă

GUVERNUL NU VREA O LEGE A PRESEI. Guvernul nu va promova o lege a presei sau modificări ale prevederilor actuale, în urma raportului Comisiei Europene, şi nici Parlamentul nu ar trebui să intervină cu noi norme legislative în domeniu, a declarat, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, scrie Mediafax.


"Nu intenţionez, ca şef al Guvernului şi nici ca lider al majorităţii, să facem o lege a presei. Este o discuţie de foarte mulţi ani, nu există un standard european în acest sens şi nu cred că România trebuie să înceapă cu aşa ceva. Când vor exista nişte standarde clare la nivel european, le aplicăm şi noi", a spus Ponta.
În privinţa Legii Consiliului Naţional al Audiovizualului, şeful Guvernului a apreciat că aceasta este inspirată după model european şi orice modificare trebuie să fie în acord cu legile europene.
Ponta: Guvernul nu va promova o lege a presei. Nici Parlamentul nu trebuie să intervină


AUGUSTIN JULEA NU SE VEDE UN CONCURENT AL LUI BADEA. De luni până joi, de la ora 23.00, umoristul Augustin Julea va realiza o emisiune de tip „revista presei”, în care va comenta cele mai importante evenimente din săptămâna în curs. Formatul propus de Prima TV este de „satiră-politică” şi va încerca să se diferenţieze de celelalte emisiuni deja consacrate prin „condimentarea” cu rubrici de interviuri şi reportaje realizate de Viorel Gaiţă.

Augustin Julea se laudă că face poante de 49 de ani şi vinde glume de 20. Aşa că ştie cu ce se mănâncă umorul în televiziune, ştie şi ce prinde la public, însă ţine să rămână fidel unui anumit tip de umor mai greu accesibil publicului larg.
O altă diferenţă este că „Gazeta de perete“ nu va fi în direct, urmând a fi înregistrată de pe-o zi pe alta.
VIDEO „Gazeta de perete“ apare azi. Augustin Julea nu crede în concurenţa cu Banciu şi Badea: „Ţin neapărat să fac o emisiune de satiră elegantă”


ACTIVEWATCH: ANTENA3 DEZINFORMEAZĂ. În ediţia din 29 ianuarie 2013 a emisiunii "Sinteza zilei", dedicată situaţiei din Ţinutul Secuiesc, realizatorul Antena 3 Mihai Gâdea a afirmat că pe site-ul oficial al Consiliului Judeţean Covasna tot conţinutul este în limba maghiară. În sprijinul acestei afirmaţii, el a arătat o captură de ecran a site-ului respectiv, în care apăreau doar informaţii în limba maghiară. "Ce nu a spus Mihai Gadea este faptul că site-ul www.covasna.info.ro are o versiune completă în limbă română", iar "graficienii Antena 3 au tăiat din print-screenul prezentat exact lucrul care nu ajută emisiunea: acea porţiune de site în care se vede link-ul către versiunea în limba română", scrie HotNews.ro, care citează blogul Agenţiei de Monitorizare a Presei-ActiveWatch.

Blogul ActiveWatch: Antena 3 îşi dezinformează cu bună ştiinţă publicul


BARROSO: APĂRĂM PRESA LIBERĂ. Comisia Europeană apără presa liberă şi nu intenţionează să propună modificarea reglementărilor media, dar nu poate să nu ţină cont de plângerile primite din partea CSM şi CC privind existenţa unor campanii orchestrate ale presei împotriva magistraţilor, a declarat preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, relatează Mediafax.

"Pentru noi, liberatea presei este sfântă şi Comisia va apăra întotodeauna această libertate, nu avem absolut nicio intenţie să propunem reglementarea presei şi am fi primii care am condamna orice atac împotriva jurnaliştilor. Nu putem însă să nu ţinem cont că am primit plângeri de la Curtea Constituţională şi Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu campanii orchestrate în media împotriva independenţei magistraţilor, fie judecători, fie procurori, iar aici avem o problemă din punct de vedere al independenţei justiţiei", a spus Barroso.
El a explicat astfel, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta, că oficialii CE nu au recomandat o soluţie concretă pe această temă în ultimul raport privind situaţia din România, dar au considerat considerat important totuşi să menţioneze existenţa unei astfel de probleme, pentru a fi "corectată" de către autorităţile de la Bucureşti.
Barroso: Apărăm presa liberă, dar nu putem să nu ţinem cont de presiuni media asupra magistraţilor


CBS REALITY ARE O NOUĂ IMAGINE. Televiziunea CBS Reality, care, din 3 decembrie, a înlocuit Zone Reality în 83 de teritorii, inclusiv în România, are o nouă imagine, o siglă personalizată 3D şi noi programe, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Noua imagine a televiziunilor CBS Reality, CBS Drama, CBS Action şi CBS Europa păstrează şi elementele cunoscute ale acestor posturi. Pe lângă paleta de culori existentă, au fost incluse în noua imagine şi unele culori complementare. "Titlurile conţin acum o variaţie de culori care aduc un plus de profunzime şi textură, păstrând însă detaliile sale distinctive. De asemenea, am creat o siglă personalizată 3D", se spune în comunicat.
Televiziunea CBS Reality are o nouă imagine, o siglă personalizată 3D şi noi programe

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu100% Radu100%
    Da, ma, hai sa inchidem Antena 3, n-o mai dati pe ocolite.

Trimite un comentariu

sus