Skip to main content

Câţiva prezentatori TVR rămân în aer după tăierea drepturilor de autor

 

Sursa Foto: Mediafax Foto
Sursa Foto: Mediafax Foto

Publicitate

Situaţie neclară după ce Televiziunea Publică a decis să renunţe la contractele de drepturi de autor. Mai multe nume care apar în prezent pe post sunt afectate de această măsură, precum Romica Jurcă sau Ligia Munteanu, prezentatoarea principalului jurnal de la TVR.

Practic, de la 1 februarie, câţiva prezentatori fac voluntariat, apărând pe post chiar dacă au fost încheiate contractele de drepturi de autor, iar statutul lor nu este încă clar.

Cine sunt prezentatorii:

Cristina Soare (Meteo)

Romica Jurcă (Meteo)

Ligia Munteanu (prezentator Jurnal 20.00)

Radu Tudor (prezentator ştirile dimineţii)

Alina Badea (TVR 2)

În afara numelor de pe post, măsura afectează şi o serie de corespondenţi, de oameni de la grafică, dar şi alţi oameni din redacţie.

Măsura a fost anunţată în urmă cu două zile (fiind aplicată de la 1 februarie) şi, deocamdată, nu s-a găsit o soluţie. Totuşi, prezentatorii aflaţi în această situaţie au continuat să apară în jurnale, în speranţa că administraţia televiziunii publice va găsi o variantă juridică prin care să fie încadraţi la TVR.

"Vom lua o decizie mâine în aces sens", a declarat pentru Paginademedia.ro Claudiu Săftoiu, preşedintele TVR.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Indignat Indignat
    Ce porcarie cu 6 prezentatori la Eurovision -semifinale, bataie de joc fata de banul public si fata de platitorii de taxa TV ! Eu nu o s-o mai platesc -din factura ENEL. iIn acest timp platiti prost sau deloc interpretii ,aveti datorii f. mari la Credidam, tineti in continuare 2 prezentatori la telejurnal.Cat sa-l mai suportam pe Mircea Radu, care a facut afaceri cu tvr si emisiunea lui -Intrecerea anilor- realizata in locatia, cu oamenii si aparatura TVR ? Si cu acest Dan Manoliu care vrea iar sa se plimbe pri Suedia, eventual si cu fica-sa pe banii nostri ?
    Daca nu am inteles ca acolo votul e geopolitic, dece nu luam pauza macar 1 an, pana va platiti datoriile, ca nu e nicio tragedie,doar a mai lipsit si Italia si Portugalia, mai ales ca au ajuns in semifinale mulre piese slabe si -IARASI - lente.Nu invatati nimic ? Cum platiti cca.2400 de salariati din f.multe reluari ? Ce cauta meciul lui Porto in direct pe TVR 1 daca nu avem bani ? Si multe,multe altele...
  • Roxana Roxana
    Fratilor, TVR nu inseamna numai TVR 1. Adevaratii prezentatori, editori, producatori sunt la jurnalele de pe TVR 2. Au fost exilati acolo, un fel de batalion disciplinar. Se stie! Uitati-va, comparati jurnalele si veti vedea.
  • Horea Horea
    "...as putea scrie o telenuvela cu mai multe episoadedecit ."

    Ba sa n-o faci!
    Abtine-te deocamdata si, in timpul liber, mai citeste prin ... gramatica.

    In rest, ai multa dreptate (sincer) in "telenovela scurta" expusa mai sus.
  • unsoarecedeteve unsoarecedeteve
    cu ceva ani in urma am facut o emisie difuzata in direct in paralel cu TVR .... toate teveurile din tara au preluat emisia teveului la care lucram atunci ... nu spun ce scandal a fost atunci in TVR ... spun altceva : - echipa noastra a fost formata din 20 de oameni, tehni si cameramani, iar echipa TVRu-lui cred ca avea peste 100 de oameni in componenta.
    Noi am sta in acea deplasar doua zile, echipa de la TVR 4 sau 5 zile .... si totul pe banii nostri .... ca doar ei lucreaza la stat.
    Ce increngatura de copii, nepoti, veri si verisoare, si bineinteles amante e in TVR ... as putea scrie o telenuvela cu mai multe episoadedecit "Tinar si nelinistit"!
    Profesionist? .... profesionisti la ce? ... la furat ? .... PROFESIONISTII au fost in TVR pina prin anii 1994=1997 .... dupa aia au venit buluc nepotii si nepoatele, copii si amantele, curvistinele si cine a dat mai mult pe la asa zisele examene de ocupare a posturilor vacante ... hahahahahaha! ... am un amic care a dat vreo 2000-3000 de euroi si a si luat examenul dar i s-a spus ca unul de la un examen trecut trebuia sa fie angajat ... asa ca a mai asteptat cam 9-10 luni pina s-a organizat un alt concurs ! ... si normal, atuci el a fost cel angajat!!!! ... ma intreb, persoana care cistiga-se concursul ce mama dreacu a facut - o mai fiasteptat si ea inca ceva timp?
    Voi cei care mai lucrati pe-acolo prin TVR de ce nu vorbiti si despra astfel de intimplari?
  • cancitvr cancitvr
    Pai asa merita TVR. Sa ramana cu pretioasa (prezenta) Bucur.E jenant ce au patit niste oameni cu vechime in TVR din cauza idiotului de saftoiu.
    Ma uitam la stiri cu placere la Teodora Popa, Mihai Radulescu, Raluca Belciu, Radu Tudor, Mihai Constantin si cand era Adriana Muraru.
    In rest doar scursuri intrate pe usa din dos. Cu dosul eventual.
  • Elena Elena
    Si noi o sa privim in continuare la Adrian Bucur cel plictisit?Din gura lui totul se prezinta neverosimil si nesrios.Nu cred ca este normal ca in prezent sa fie lasati oameni pe drumuri si de aceea sugerez ca el sa ramana angajat acolo, daca a luat concursul dar pe undeva prin spate sau la poarta sa intampine fetele care se prezinta la castinguri,ca am tot citit ca-i place sa se dea macho.Pacat ca am mai citit si ca ar avea un prieten mai in varsta(barbat).si ca ar fi cumva cu doua parti active.Parerea mea!
  • Horea Horea
    Ba pentru unele (aduse pe usa din spate) doar asta inseamna: sa citeasca!

    Putine sunt cele care si produc ceea ce urmeaza sa prezinte.

    De ce atatea prezentatoare de la TVR1 au fost date la o parte fara explicatii si inlocuite cu Ligia Munteanu? Cine-i "tovarasa" si ce vechime are in TVR?
  • CoBra 2 CoBra 2
    Din cate stiu eu, meseria asta nu inseamna sa citesti doar un promter. De aia sunt prezentatori buni si prezentatori prosti.
  • Madalin Madalin
    @Horea, nu usor sa citesti nici macar un promter cand se uita noiste oameni la tine.Dar poate citesc Elwis,Zgabercea si Demeter (cand nu e beat, e actor).Si mai sint - dnele Hossu Longin si Irina Radu
  • Madalin Madalin
    devarat zice @livia pila ca Elwis a facut mai mult rau decat toti hotomanii care au condus pana acum TVR. Si raul asta nu mai poate fi remediat, au alungat prfesionistii si au pastrat amantelele,pilele si spagarii.Adica lenesii. Doamna Demeter Andras se simte bine? Cum vine la serviciu acum cand sotul nu mai are carnet dupa ce a condus beat(rusine pentru un consilier platit de noi- de ce nu il dau afara? )
  • Madalin Madalin
    qwerty stii cum se lucreaza intr-o televiziune si de cati oameni e nevoie, sau vorbesti din fotoliu? Ia intreaba cat oamnei are Sarbu pentru un singur post,care da multe,multe filme. Cred ca te-ai trezit vorbind despreo meserie pe care nu o stii
  • Horea Horea
    Adica cum cu cine?
    E plina televiziunea de tineri si tinere apte pentru asa ceva.
    Nu crezi cumva ca doar acestia stiu sa citeasca un prompter.
  • CoBra 2 CoBra 2
    pai si cu cine raman la prezentare ?
  • cobra cobra
    Nu mi se pare ok ca Romica Jurca si Radu Tudor sunt alaturati cu celelalte nume. E desteapta televiziunea romana.
  • televiziunealu'peste televiziunealu'peste
    ce au de-a face prezentatoarele, cameramanii si mai stiu eu ce alti angajati cu drepturile de autor?
    te pomenesti ca madam jurca creaza opere nemuritoare prezentand vremea. este platita sa citeasca o prognoza, nu pune in scena opere literare ca sa ne raman pe retina marea ei interpretare a datelor INMH.
    sa le faca nene contracte de munca, asa cum au toti romanii.

Trimite un comentariu

sus