Skip to main content

Câţiva prezentatori TVR rămân în aer după tăierea drepturilor de autor

 

Sursa Foto: Mediafax Foto
Sursa Foto: Mediafax Foto

Publicitate

Situaţie neclară după ce Televiziunea Publică a decis să renunţe la contractele de drepturi de autor. Mai multe nume care apar în prezent pe post sunt afectate de această măsură, precum Romica Jurcă sau Ligia Munteanu, prezentatoarea principalului jurnal de la TVR.

Practic, de la 1 februarie, câţiva prezentatori fac voluntariat, apărând pe post chiar dacă au fost încheiate contractele de drepturi de autor, iar statutul lor nu este încă clar.

Cine sunt prezentatorii:

Cristina Soare (Meteo)

Romica Jurcă (Meteo)

Ligia Munteanu (prezentator Jurnal 20.00)

Radu Tudor (prezentator ştirile dimineţii)

Alina Badea (TVR 2)

În afara numelor de pe post, măsura afectează şi o serie de corespondenţi, de oameni de la grafică, dar şi alţi oameni din redacţie.

Măsura a fost anunţată în urmă cu două zile (fiind aplicată de la 1 februarie) şi, deocamdată, nu s-a găsit o soluţie. Totuşi, prezentatorii aflaţi în această situaţie au continuat să apară în jurnale, în speranţa că administraţia televiziunii publice va găsi o variantă juridică prin care să fie încadraţi la TVR.

"Vom lua o decizie mâine în aces sens", a declarat pentru Paginademedia.ro Claudiu Săftoiu, preşedintele TVR.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Fell Fell
    Ooo, dar Oare ponta stie ca cei ramasi in TVR habar nu au cum sunt impartiti? Ca nici Elwis si nici Izexim nu I-a anuntat ce fac si unde lucreaza? Dar Izexim Zgabercea I-a anuntat pe TVR-isti ca nu vor avea de munca la TVR si vor Munci in targ, pt particulari, pe salariul de la TVR! Superb!!
  • Colbert Colbert
    Asudatul Elwis si ratatul Zgabercea renunta la niste forme de plata folosite in orice lume civilizata pt ca trebuie sa raporteze taierile la hectar! Acesti indivizi sunt cancerul in TVR care au mancat o taxa lunara inutil si au adus rusine natiunii prin lichidarea televiziunii nationale! Au creat haosul de pe lume cu aceasta zisa restructurare, oamenii fiind aruncati pe posturi care nu au legatura cu experienta si pregatirea lor. Oare cat ii tolereaza ponta?
  • adi adi
    asa ca fapt divers. tvr nu a renuntat la contractele pe drepturi de autor de capul ei, ci ptr ca legea prevede ca dupa concedieri la o companie de stat contractele dda nu se mai reinoiesc timp de 45 de zile. adica in cazul de fata pana pe 15 martie. nenorocirea nu e ca duduile de la stiri nu-si mai iau salariile, ci faptul ca o buna parte din departamentul stiri si tehnicul aferent, au ramas fara o luna jumatate de contract. asa tvr-ul a aruncat pe geam cele 4 propteriste de la stiri, 9 cameramani din 15, cativa reporteri, colaboratorii de la studiourile teritoriale, corespondentii pe dda(cam toti). deci sunt curios cu cine si cum for mai emite stiri. ps dda-urile din tvr se reinoiesc lunar, de aici si circul prezent. bravo tov. lucaci.
  • Eliza Cornici Eliza Cornici
    Mi se pare scandalos cum sunt tratati oamenii in TVR.
    Imi pare rau pentru baiatul de dimineata.
    Prevad ca televiziunea romana nu se va insanatosi de aici in zece ani.
  • un tvrist batran un tvrist batran
    Este normal sa se intample asa cand fac reorganizari dupa ureche, clientelare, habarnisti ( fostul sot al doamnei Saftoiu, un carator de casete din subsolul televiziunii, un politruc ratat si altii asemenea). Este usor sa aduci rating-ul la zero. Sa ridici o televiziune doborata este treaba unor profesionisti pe care nu ii vad.
  • qwerty qwerty
    trebuiau facute toate aceste taieri, si la TVR ca si la RRA. sunt o gramada de oameni colaboratori, in timp ce televiziunea si radioul au mii de angajati care stau degeaba. doar colaboratorii muncesc. trebuie restructurate aceste unitati mastodonti. din pacate, cei dati afara sunt colaboratorii care lucrau pentru ca nu se pot lua masuri impotriva angajatilor.
  • Robin Robin
    Desi TVR face anumite lucruri care nu ar trebui sa treaca neobservate se pare ca nimanui nu-i pasa de ce-ea ce sa intampla de ceva timp. E clar ca sunt foarte multe schimbari in RAU pentru Institutia care ar trebui sa fie un stalp in societate si sa reflecte cultura, imformare si divertisment de calitate. Oricum opinia me-a este ca nu se intampla chiar lucruri ok in Televiziunea Nationala si cred ca ar trebuie ceva facut in aceasta privinta deoarece se duce tot mai in jos. nu asta este rolul unei Televiziuni Publice. multumesc
  • livia pila livia pila
    De ce nu se gindeste asudatul Elwis sa se taie chiar pe sine? Cit rau a facut acest individ TVR nu au facut toti ceilalti PDG la un loc. Si toti ar putea primi un doctorat in NESTIINTA MANAGEMENTULUI.

Trimite un comentariu

sus