Skip to main content

Cazul "Mirela bugetara" de Constanţa, în varianta lui Marius Panţu, cameramanul Digi 24

 

Publicitate

POZIŢIE. Marius Panţu, cameramanul Digi 24 din cazul “Mirela bugetara” de Constanţa, spune că nu îl cunoştea pe Dorian Hapurnea, cel prezentat în ştire drept client la târgul de mărţişoare.

Într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro, Marius Panţu îşi expune punctul de vedere legat de ştire.

“Nu înţeleg de ce acest domn a facut astfel de afirmaţii, personal cred că pentru publicitate”, spune Panţu despre cel prezentat în ştire drept client al târgului. Panţu susţine că Hapurnea este cel care s-a oferit să ajute şi admite că “ambianţa” a fost “să zicem regizată”.

Ieri, Paginademedia.ro a prezentat o ştire despre un târg din Constanţa în care Dorian Hapurnea, partener media al târgului (prin site-ul Constanţa.ro) şi unul dintre cei implicaţi în organizare era prezentat, într-o “regie”, drept cumpărător la târg. Cazul, aici.

Momentul, povestit de Panţu:

“În timp ce eu îmi pregăteam echipamentul de filmat, m-am trezit cu acest individ împreună cu respectiva doamnă consultant în faţa camerei, aduşi de colega mea, şi am început filmarea, neştiind ce aranjament verbal făcuse reporterul cu aceştia.

În timp ce înregistram acea ambianţă, să zicem regizată (deşi el se oferise să o ajute pe reportera fără a îi preciza calitatea în care este acolo), a intrat o bătrânică în cadrul meu şi am rugat pe cei doi dacă putem relua acea ambianţă ca să fie bună din punct de vedere al imaginii.”

Punctul de vedere integral al lui Marius Panţu, integral:

"Ma numesc Marius Pantu si sunt operator imagine la postul tv Digi 24 Constanta. Pe site-ul dvs ati publicat o stire despre un material realizat de postul de televiziune Digi 24 Constanta si din cate am vazut, ati avut doar punctul de vedere al celui care s-a dat drept organizator. Domnul Dorian Hapurnea v-a povestit varianta dansului.

Tin sa va spun de la inceput ca nu il cunosc pe acest domn, desi lucrez in presa de peste 14 ani. Sunt uimit si in acelasi timp incerc sa inteleg de ce a conturat aceasta poveste.

Ma simt obligat sa va spun si punctul meu de vedere: am mers la acea filmare cu colega mea Alexandra Malaki, care este reporter, si care a ales sa trateze acest subiect in urma unui comunicat de presa, remis de catre mallul respectiv, in care se preciza organizarea acestui targ de martisoare, avand ca si noutate un consultant printre expozanti menit sa sfatuiasca clientii in alegerea cadoului optim pentru 1 martie. Mai bine spus "carligul stirii" era acel consultant.

Dupa ce a fost acceptat ca subiect valid de catre conducerea statiei locale, am plecat sa realizam acest material. Cand am ajuns in acea locatie la respectivul mall colega mea Alexandra Malaki a cautat acel consultant pentru a vorbi cu el. Acest individ s-a "bagat" in seama cu reportera , i-a indicat o doamna ca fiind acel consultant si s-a oferit sa o ajute pentru faptul ca nu erau clienti la acel targ sa faca o ambianta (impreuna cu consultantul, prin care l-ar fi rugat sa il ajute cu gasirea unui cadou pentru prietena sa).

In timp ce eu imi pregateam echipamentul de filmat, m-am trezit cu acest individ impreuna cu respectiva doamna consultant in fata camerei, adusi de colega mea, si am inceput filmarea, nestiind ce aranjament verbal facuse reporterul cu acestia.

In timp ce inregistram acea ambianta, sa zicem regizata (desi el se oferise sa o ajute pe reportera fara a ii preciza calitatea in care este acolo), a intrat o batranica in cadrul meu si am rugat pe cei doi daca putem relua acea ambianta ca sa fie buna din punct de vedere al imaginii.

Am realizat acea ambianta dupa care am vorbit cu expozanti si clienti, revenind ulterior in redactie. Astazi in jurul orelor 14 am fost sunat, culmea, de colegi din tara care au vazut materialul publicat de dvs prin care expuneati si pozitia conducerii Digi 24 (cum ca cei 2 jurnalisti au fost dati afara). Deci am aflat aceasta veste de la colegi, care au aflat din presa despre aceasta hotarare a conducerii Digi 24 si nu de la aceasta sau de la responsabilii de statie locala.

Reporterii de la Digi 24 Constanta au contactat telefonic pe organizatorul acelui targ care a afirmat ca respectivul domn, Dorian Hapurnea, nu este organizator si este doar un simplu client venit sa ajute o verisoara care era expozant la acel targ.

Nu inteleg de ce acest domn a facut astfel de afirmatii, personal cred ca pentru publicitate. In concluzie probabil ca eu si inca cativa ne vom pierde locurile de munca (ma refer aici la reporter, seful de statie locala si producatorul de jurnal). Dar mai mult ca sigur nu ne vom pierde si demnitatea!"

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andrei toader andrei toader
    cat tupeu are nesimtitul asta. nu-l cunostea, ca sunt multe milioane de fosti jurnalisti in constanta.

    licheaua asta nu mai are ce cauta in presa dupa episodul cu furtuna de nisip. acum e usa de biserica.

Trimite un comentariu

sus