Skip to main content

Ce noutăţi pregăteşte grila de primăvară a TVR2

 

tvr

Publicitate

După ce a anunţat un concurs intern de proiecte pentru emisiunile grilei de primăvară pentru TVR1, postul public de televiziune şi-a exprimat intenţiile şi în privinţa celui de-al doilea canal.

Astfel, TVR 2 Cultural va avea în noua grilă mai multe emisiuni noi, dedicate copiilor şi tineretului, ”artei spectacolului”, tinerilor producători, dar şi Bacalaureatului 2013.

Duminica după-amiaza, TVR2 Cultural îşi propune să aducă publicului, începând din aprilie, o emisiune de divertisment care, ”prin idee, subiect şi viziune originală să fie puse în evidenţă performanţele realizate de-a lungul timpului în TVR. Programul va readuce în memoria telespectatorilor figurile unor mari personalităţi din lumea artistică”, după cum se arată într-un anunţ intern.

De asemenea, duminica, în prime time, televiziunea va veni în întâmpinarea publicului cu studii medii şi superioare, printr-un program de divertisment de două ore. Subiectele propuse şi abordările vor fi „de bun gust”, ”generoase, bine documentate, tratate cu seriozitate şi expuse, după caz, cu umor fin. Tema principală este performanţa în domeniul artistic”. Rolul emisiunii va fi şi acela de a educa, de a forma gustul telespectatorilor de toate vârstele.

Bacalaureatul de anul acesta va avea o emisiune dedicată, de luni până vineri în intervalul orar 15-16, din aprilie până în iunie.

”Scopul acestui program este de a transforma televizorul într-un mijloc de instruire şi aprofundare a materiilor de bacalaureat. Materiile de bază: matematica, limba şi literatura română se vor regăsi într-un format care va respecta cu stricteţe programa şcolară şi va găsi cea mai potrivită metodă de comunicare cu elevii din clasa terminală”, după cum precizează comunicatul conducerii TVR2.

CITEŞTE ŞI
Grila de primăvară: TVR va avea o emisiune la concurenţă cu Badea şi Banciu

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    cristi- vad tabloul tinerilor adunati la casa de cultura privind disciplinati si cu mainile la spate programele! cum stiu ce-a ramas prin tvr ( IN SENSUL CA AIA BUNI VOR FI EXECUTANTI SI ASTIA NOI SI PROSTI COMANDANTI) doar o exceptie sa nu confirme regula.cat de timpit sa fii sa le pui seara si sambata??? cand cluburile dau pe afara de pline ce-s de tineri?
  • Horea Horea
    O persoana "lobotomizata" nu mai poate fi educata prin nici o metoda.

    Asa ca, pentru cei care "au scris mai sus" gaseste un alt tratament.
  • Luca Luca
    Treaba TVR e sa educe pe parte dintre lobotomizatii ce au scris mai sus, astfel incat numarul lor sa tinda spre zero.
    Dar cum ei nu se vor uita la TVR, ci la CanCan TV, nu vor intelege niciodata ce li se intampla.
  • Argus2013 Argus2013
    Nu ajungea www.tv-h.ro//TVRM ca iata, i se trezi lui Claudiu Elwis Saftoiu interesul pentru liceeni. Gaudeamus igitur, dar, numai dupa ce USL va deveni istorie. Cu isterie, are grija USL(Antene & Realitati & Romania TV, + audiovizualul din provincie) sa ne sature zi de zi!...
    Din pacate, ne-am mai ratat o sansa de normalitate. Gaudeamus igitur, Antenelor si umpulturilor ei din mass-media, administratie, Guvern si restul!...:(
  • robin hood robin hood
    asta-i culmea cu bac-ul!ce treaba are tvr cu acest examen?pe nici o televiziune de stat din europa nu o sa vezi asa ceva.aceleasi emisiuni prafuite si fara nici o culoare sunt din pacate perpetuate in permanenta la televiziunea publica!
  • Horea Horea
    Da tu Ileană, unora de teapa ta le trebuie introdusă, "obligatoriu", cultura pe gât!

    Manelele, cu siguranţă, le ingurgitezi singura!
  • udi alan udi alan
    N O SA MEARGA IN VECI cata vreme conducerea este POLITICA, azi o culoare, maine alta...
    Asa ca TVR e doar o arma politica si o fabrica da facut bani MULTI de catre unii si altii, evident din/in gratiile conducerii!
    DAR asta e ROMANIA si nu ti poti reprima...sila!
  • livia pila livia pila
    Daca apare Elwis Saftoiu zilnic ne vom amuza copios. Individul devine unitatea de masura a prostiei.
  • mob mob
    Micut ironic ce esti tu, pari sa-ti iei cultura la tv de pe Fishing & Hunting.
  • Ileana Lucaciu Ileana Lucaciu
    "Performanțele" de demult ale postului public căruia îi plătim astăzi obligatoriu lunar o taxă, sunt zilnic exploatate în diverse emisiuni pentru că alte soluții de divertisment nu apar din partea angajaților. Folosesc arhiva cu disperare, cum anunță și această inițiativă de nou program. Penibil !
  • mad79 mad79
    se anunta interesant si pana cand le vedem trebuie sa speram ca sunt bune,pentru ca mult prea mult jeg este pe tv!
  • Eudor Eudor
    Si audiențe zero!
  • cristi cristi
    Parca si vad tineretul cum se va reuni sambata seara si, in loc sa iasa in club, vor urmari cu mare interes emisiunile educative, despre arta si istorie de pe TVR 2.. sau cum in cursul saptamanii, vor sta cu sufletul la gura si cu un caiet in brate, vizionand programul special pentru BAC.

    Apropo, o sa se schimbe pana la urma denumirea in TVR 2 Cultural ?

Trimite un comentariu

sus