Skip to main content

Cele mai frumoase românce care o concurează pe Kate Middleton, în viziunea presei britanice

 
Colaj
Colaj

Colaj Paginademedia.ro

Publicitate

"Jumătate dintre femeile noastre seamănă cu Kate. Cealaltă jumătate, cu sora ei". Aşa sună unul dintre mesajele campaniei Gândul, ca răspuns la reacţia îngrijorată a britanicilor care cred că vor fi afectaţi de valul imigranţilor români şi bulgari, în 2014.

Luând în serios acest anunţ care a devenit viral, jurnaliştii britanici de la International Business Times au căutat printre femeile celebre şi frumoase din România şi i-au lăsat pe cititori să decidă dacă mesajul transmis de români este adevărat sau nu.

Româncele alese de jurnalistul Umberto Bacchi să "concureze" cu Ducesa de Cambridge şi cu sora acesteia, Pippa Middleton sunt: Elena-Alexandra Apostoleanu, cunoscută sub numele de scenă Inna, cântăreaţa şi modelul Ruxandra Bar, top modelul Catrinel Menghia, actriţele Ana Ularu şi Ada Condeescu, precum şi Laura Cosoi.

Gandul.info şi GMP PR au demarat o campanie online ca răspuns la demersul jurnaliştilor de la The Guardian. Britanicii au cerut cititorilor să alcătuiască liste cu motivele pentru care românii şi bulgarii nu ar trebui să vină să lucreze şi să locuiască în Marea Britanie, din 2014. Începând de anul viitor, Anglia va ridica restricţiile de muncă impuse până acum "celor mai sărace ţări din Europa", conform jurnaliştilor de la Mirror.

Aceştia din urmă au venit chiar în România, în căutarea femeilor frumoase, iar reporterul Patrick Hill s-a pozat alături de câteva fete din Bucureşti. Într-un articol intitulat "Femeile din România ar putea arăta precum Kate şi Pippa, dar economia ţării nu e aşa drăguţă", jurnalistul de la Sunday People a comparat şi preţurile berilor din România cu cele din Anglia şi a mers mai departe, punând în paralel sarmalele cu celebrul fish and chips britanic. Hill a fost surprins, de asemenea, de preţul mic al ţigărilor.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • rgws rgws
    mda, campania e super faina si reactia britanicilor de asemenea. numai ca kate si sor-sa sunt prea plictisitoare sa fie comparate cu romancele... ar fi trebuit sa fie alese alte comparatii...
  • sphinx sphinx
    kate middleton este plictisitoare doh uk
  • dizident dizident
    eu cred ca, incet, incet, ar fi cazul sa faci pasi d-aici. nu ma supar nici daca renunti la cetatenie in cativa ani. si, din partea mea, poti sa pretinzi ca n-ai fost niciodata roman. multumesc. sau "senchiu, bai, bai!"
  • Alex is Alex is
    Ce amuzant e Gadea, imi place sa vad cum spumega.
  • dan dan
    Din ce in ce mai penibila campania asta, ceea ce dovedeste inca o data complexul de inferioritate al romanilor fata de occidentali. Romania este si va ramane o tara din lumea a treia iar temerea Marii Britanii fata de posibilul val de emigranti din Romania si din Bulgaria este absolut justificata. Iar cat despre femeile frumoase, ele sunt peste tot in lume. Nu suntem nici pe departe miezul din fanta la capitolul "zane" asa cum ne place sa credem. Cu siguranta Rusia ne da clasa la capitolul femei frumoase.
  • cristian p. cristian p.
    sezi bland, pixieland, ca nu aveam treaba cu tine! :))
  • Horea Horea
    Doar o parte a mass media poate influenta POZITIV.

    Daca strainii s-ar lua dupa dezbaterile de pe antena 3 ar ajunge la cu totul alte concluzii..
  • cristian p. cristian p.
    romancele dau clasa focilor din Anglia, nu putem sa comparam. Iar Inna e modesta chiar!! :)) Avem exemplare si mai reusite!
    Pacat ca ale noastre se vand ieftin....
  • gadjodillo gadjodillo
    O campanie interesantă, care poate deveni exemplu de manual despre cum FB şi mass media tradiţionale pot influenţa deciziile de politică externă.
    deşi ştirea iniţială semăna mai degrabă cu un trial baloon, acum lucrurile au căpătat contur real...

Trimite un comentariu

sus