Skip to main content

Discuţii aprinse la CNA din cauza proceselor cu Antena 3

 

CNA

Publicitate

Reprezentanţii forului audiovizual au avut un schimb dur de replici după prezentarea Laurei Georgescu a situaţiei proceselor câştigate de Antena 3 în perioada 2009 - 2011. Potrivit acesteia, 10 dintre aceste procese au fost câştigate, iar radiodifuzorul a cerut şi cheltuieli de judecată.

Laura Georgescu a propus şi o soluţie pentru a face rost de banii pe care îi au de plătit Antenei 3: „Atâta vreme cât contribuabilii dau lunar 11.000 de lei pentru dânsul (Valentin Jucan - n.r.), nu se poate să nu venim la serviciu. O să-l rog frumos să fie de acord să plece mai rar. Conform ordonanţei 22 o să-l rog public să fie de acord să mai mut din banii de pe avioane şi să reuşesc să plătesc cheltuielile de judecată care sunt în execuţie publică ca să nu blochez conturile CNA.”

Primul care s-a inflamat după această prezentare a fost Forin Gabrea, membru CNA, care i-a reproşat Laurei Georgescu o lipsă de loialitate. „Mi se pare că ce ne-aţi arătat dumneavoastră e o dovadă de lipsă de loialitate, o încercare de a pune un pumn în gură membrilor consiliului. Tot ce ne-aţi explicat aici nu era o poveste ce trebuia făcută public ci trebuia să rămână internă. Nu putem cu mâna dreaptă să stăm pe lege şi cu stânga în portofel”, a remarcat Florin Gabrea.

Florin Gabrea: „Constat că la toate procesele cu Antena 3 unde ori judecătorul îşi dă seama că Antena 3 este o persoană juridică de o mare valoare culturală, ori apărarea este foarte bună. În concluzie nu cred că aţi procedat corect pentru că este o chestiune absolut internă.

Laura Georgescu, preşedintele CNA – Discuţia a fost publică pentru că nu am reuşit să am oameni la şedinţele informale. Atâta vreme cât domnul Jucan dă un comunicat marţi şi face un apel public pe care îl datează Bucureşti, 18 februarie, dar dânsul era la Cluj, şi-mi cere mie să nu înşel opinia publică şi încredere, rog şi eu să nu înşele opinia publică şi încrederea.

Atâta vreme cât contribuabilii dau lunar 11.000 de lei pentru dânsul, nu se poate să nu venim la serviciu. O să-l rog frumos să fie de acord să plece mai rar. Conform ordonanţei 22 o să-l rog public să fie de acord să mai mut din banii de pe avioane şi să reuşesc să plătesc cheltuielile de judecată care sunt în execuţie publică ca să nu blochez conturile CNA.

Florin Gabrea – Nici asta nu este corect pentru că practicaţi un tip de intimidare de punere a pumnului în gură care este fundamental incorect.

Laura Georgescu – Nu, totul este transparent. Nu s-a publicat nimic nou, totul este pe site-ul instituţiei, numai că acum s-a pus într-o ordine logică.

Florin Gabrea - Şi ce treabă are domnul Jucan cu chestia asta?

Laura Georgescu – Conform ordonanţei 22, dacă nu mai pleacă aşa de des şi nu mai dă comunicate Bucureşti, 18 februarie, când dânsul este la Cluj, dacă stă 5 zile la serviciu o să reuşesc să nu mai plătesc atâtea avioane şi mut banii aceştia şi o să reuşesc să achit aceşti bani care sunt în execuţie publică.

Florin Gabrea – Aveţi un tip de argumentaţie care nu este corect.

Narcisa Iorga, membru CNA – Aş vrea să ne întoarcem la primul punct de pe ordinea de zi. Această prezentare este decizia dvs sau a colegilor care au fost prez ieri la şedinţa informale?

Laura Georgescu – Este decizia Consiliului care se vede în şedinţe informale lunea şi miercurea de când suntem noi.

Narcisa Iorga – Consiliul este format din 11 membri. Chiar şi comunicatul de presă pe care dumneavoastră l-aţi dat în numele consiliului nu reprezintă consiliul pentru că unii dintre noi nu au fost întrebaţi. Putea fi semnat, aşa cum şi noi am făcut nişte opinii separate. Această prezentare nu este a consiliului. Aş vrea să vă întreb de ce v-aţi oprit doar la situaţia proceselor privind anularea deciziilor CNA aplicate postului Antena 3, când noi avem pe site situaţia proceselor câştigate de CNA, care este de 93%. Şi acum o să vă spun opinia mea că dumneavoastră puneţi CNA într-o situaţie absolut penibilă prezentând acest lucru.

Laura Georgescu – Am de gând să fac un apel public către radiodifuzor să nu mai solicite cheltuieli de judecată.

Narcisa Iorga – Deci autoritatea de reglementare şi control vrea să facă un apel unui radiodifuzor pe care îl controlează să nu mai ceară cheltuieli de judecată?

Laura Georgescu – Nu, încă o dată. Consiliul înseamnă cei 11 membri. Această instituţie mai are şi componene. Este o instituţie care nu poate răspunde solidar prin blocarea conturilor cu deciziile pierdute sau nepierdute... Comunicatul la care faceţi referire este un comunicat de instituţie. El nu presupune că şi-au dat acordul membrii instituţiei. Este un comunicat dat de biroul de comunicare şi relaţii cu publicul.

Narcisa Iorga – De ce aţi ales să prezentaţi doar situaţia Antenei 3?

Laura Georgescu – Pentru că singurul radiodifuzor care şi-a permis să ceară cheltuieli de judecată este acest radiodifuzor. Primul proces la care s-a întâmplat este cel din 2009.

Narcisa Iorga – „Dacă decizia vă aparţine dumneavoastră ca şi conducător de instituţie eu cred, ca membru al acestei instituţii, cred că doriţi să vă justificaţi neputinţa de a aplica legea prin această demonstraţie. La presiunea unui radiodifuzor care face acest lucru de patru ani. Face presiuni asupra CNA. Dumneavoastră nu aţi reuşit prin această prezentare decât să-i daţi dreptate omului pe care îl consideraţi o valoare, anume Mircea Badea, care spune frecvent că CNA a pierdut procese cu Antena 3 deşi adevărul este altul.

CNA are 93,53% câştig de cauză în procese. Dumneavoastră aţi demonstrat că CNA este o instituţie slabă care trebuie desfiinţată pentru că atunci când acordă sancţiuni de către anumiţi membri CNA care sunt trecuţi acolo la gazeta de perete. Aţi demonstrat că CNA este o instituţie slabă care trebuie desfiinţată sau va trebui să aplice numai 20 de somaţii şi o amendă de 5.000 de lei.”

Valentin Jucan a luat cuvântul într-un final precizând că nu a venit în ultima vreme la birou din cauza unor probleme personale, despre care a înştiinţat-o pe Laura Georgescu. Jucan a precizat că de când a fost numit membru CNA a lipsit la doar patru şedinţe. "Nu cred că eticheta de chiulangiu mi se cuvine", a precizat Jucan, făcând referire la comunicatul CNA de marţi seară. "Mi-aş dori să avem şedinţe în fiecare zi, noi am cerut anul trecut acest lucru, dar nu s-a votat, pentru că nu s-a vrut", a declarat Jucan.

Laura Georgescu i-a replicat: "Am înţeles că aveţi probleme personale, dar le-aţi lăsat la o parte şi aţi făcut un apel public".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Argus2013 Argus2013
    CNA-Consiliul Nesimtitilor "Anonimi"
  • paul S paul S
    ce drama Daniele...
    plangi, plangi, descarca-te...
    ce lume rea, ce soarta cruda...
    e rau sa te persecute toti, te inteleg.
    din cauza astora nu o sa ajungi tu Presedintele Americii, nici star la Hollywood, nici campion de Formula 1, nici atacant la Barcelona, draga Daniele.
    ce soarta ar fi avut un om valoros ca tine, daca nu erau astia...
    pai mai pierdeai tu vremea pe site-ul lui Obae, daca nu ne meritam noi soarta?
    de fapt nu noi, ci tu.
    doar tu.
  • Daniel Daniel
    Si cand te gandesti ca isi bat joc de noi pe bani nostri. Ne meritam soarta.
  • Ne0 Ne0
    Ponta, esti mutumit de oamenii pe care i-ai numit in CNA? Cred ca, Cacarau este! Felicitari, transformati toate institutiile in presuri pe care va stergeti picioarele. Auzi, Georgeasca, despre badea si banciu “amândoi la fel de talentaţi, de carismatici şi de inteligenţi”!!!!!!!!!!!!
    Esti o imbecila!

Trimite un comentariu

sus