Skip to main content

FOTBALUL REGE. Băsescu, depăşit de meciul Inter – CFR, de Capatos, Wowbiz şi de …Prinţesa şi Broscoiul

 

Traian-Basescu-2

Publicitate

ACTUALIZARE: Meciurile de fotbal de aseară au fost difuzate şi de Dolce Sport, cu audienţe care au ridicat în clasament postul deţinut de Romtelecom. Cifrele, în articol.

Concurenţă interesantă pe TV, aseară: meciul de fotbal Inter Milano – CFR Cluj s-a intersectat cu Traian Băsescu (la Robert Turcescu, B1 TV), dar şi cu emisiunile tabloide şi cu o parte din filmul de desene animate Prinţesa şi broscoiul, de pe Antena 1.

Meciul de fotbal difuzat de Pro TV a avut cel mai mare rating. Ce s-a întâmplat pe următoarele poziţii?

Traian Băsescu a intrat în direct la ora 22.00, odată cu startul partidei Inter Milano – CFR Cluj (difuzat de Pro TV şi Digi TV). Până la ora 22.00, pe TV a mai fost un meci, Ajax Amsterdam – Steaua, difuzat de Digi Sport, care nu face însă parte din măsurătorile de audienţă.

Pe intervalul în care preşedintele Traian Băsescu era în studioul lui Robert Turcescu la B1 (care s-a suprapus cu meciul de fotbal), la Pro TV se uitau peste 1,7 milioane de telespectatori în fiecare minut, dintre care 930.000 din oraşe. Audienţa era de peste două ori mai mare decât a ocupantulului locului doi, Antena 1.

CONCURENŢĂ. Pe Antena 1, până la ora 22.30 a rulat filmul de desene animate Prinţesa şi Broscoiul, după care a intrat programul Un show păcătos. Interviul cu Băsescu s-a suprapus şi cu emisiunile tabloide de la Kanal D (Wowbiz) şi Acasă TV (Cancan TV), fiind depăşit de toate aceste programe ca audienţă.

Interviul cu Traian Băsescu a fost urmărit de 336.000 de români, în fiecare minut, majoritatea din oraşe (224.000 de persoane din mediul urban). Postul B1 a fost pe locul şase, atât la nivel naţional, cât şi în oraşe.

În mediul urban, cu Băsescu în studio, B1 TV a fost după Pro TV, Antena 1, Kanal D, Acasă şi Antena 3. La nivelul întregii ţări, primele patru locuri au fost aceleaşi. Diferenţa a venit la următoarele poziţii: Prima TV pe cinci, urmată de B1, pe şase, şi de Antena 3, pe locul şapte.

Audienţa posturilor TV pe intervalul interviului lui Traian Băsescu (22.00-23.55):

URBAN NATIONA
Pro TV 929.000 telespectatori pe minut (8,9 rtg) Pro TV 1.738.000 (9,1)
Antena 1 372.000 (3,6) Antena 1 686.000 (3,6)
Kanal D 317.000 (3) Acasa TV 599.000 (3,1)
Acasa TV 286.000 (2,7) Kanal D 584.000 (3,1)
Antena 3 245.000 (2,3) Prima TV 472.000 (2,5)
B1 TV 224.000 (2,1) B1 TV 336.000 (1,8)

Meciul Ajax - Steaua a ridicat Dolce Sport în clasament

Partidele din UEFA Europa League au fost difuzate şi de Dolce Sport, care a urcat în clasamentele de audienţă cu aceste transmisiuni.

Creşterea a fost vizibilă la meciul Ajax - Steaua (difuzat şi de Digi Sport). Şi partida Inter - CFR a avut audienţe mult peste media postului de ştiri, dar mai mici în comparaţie cu meciul Stelei. Motivul: partida disputată de CFR a fost şi pe Pro TV.

Cifrele, în continuare:

  • Meciul Ajax - Steaua a fost urmărit, pe Dolce, de 653.000 de români în fiecare minut, ceea ce a plasat Dolce Sport pe locul patru, după Pro TV, Antena 1 şi Acasă TV. La nivel urban au fost 159.000 de telespectatori, iar Dolce a fost pe locul opt.
  • Partida Inter - CFR Cluj a atras, pe Dolce, 187.000 de români în fiecare minut. Dolce Sport a fost pe locul nouă. La nivel urban, cu 46.000 de telespectatori, Dolce a fost pe locul 16.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bahmuteanca bahmuteanca
    daca s-ar fi facut mai multa promovare a emisiunii, si pe tv si pe mediul on-line, poate as fi aruncat o privire si pe B 1 tv...prost moment si-a ales Basescu sa iasa la tv, in paralel cu un meci de fotbal din ELeague cu o echipa din Romania.
  • adrian adrian
    pentru ca nu vor sa plateasca sau nu au bani...digi nu are sa iti dea un reciver cumparat de tine,ai crede ca o sa plateasca sa fie contorizati?
  • adi adi
    de ce nu se masoara audienta si pe DIGI SPORT?
  • mariana mariana
    Presedintele Basescu a sps lucruri foarte interesanta, a meritat sa fie ascultat.
  • UnPixelAlbastru UnPixelAlbastru
    Antena 3 - locul 7 pe national !?!
    De mult timp n-a mai fost asa jos.
  • adrian adrian
    romtelecom are in jur de 1,5 milioane clienti tv (cablu analog,digital ,satelit,iptv)1,1 milioane satelit ,200000 cablu analog,100000 cablu digital,80000 iptv + dolce sport se difuzeaza si pe retele de cartier ! digi sport nu are "contor" la rating ca nu vrea sa plateasca:D
  • ady ady
    Bravo DolceSport. Un pas in plus a fost achizitionarea campionatelor din Italia si Franta si asta o sa se cunoasca in rating. Se putea de mai de mult dar Vladut era tare incapatanat. Chestia e sa continue achiziile ;)
  • MirceA MirceA
    Eu ma mir ca s-au uitat 300 de mii de romani in gura lui Basescu. Sincer.
  • MirceA MirceA
    Corect.
  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    Din nou, titlu total gresit!
    Nu este corect "fotbalul rege".
    Corect este "Basescu, un sarman cadavru jalnic".
    Eu m-am uitat la Basescu, nu la fotbal.
    I-a spus colonelului de fanfara Turcescu R.: "Daca ma mai suspenda o data, acum ies la lupta! De data asta chem oamenii la vot!"
    Trebuie sa vina Faur Isaia sa-i verse calimara pe chelie, ca deja e complet terminat.
    Ar trebui sa fim spartani cu dansul.
    Cat se poate de umani, dar spartani.
  • kkozoo kkozoo
    Razvan o familie e formata din minim 2 persoane, care au gusturi diferite in materie de tv,gandeste iubita sau sotia ta nu are aceeasi preferinta ca tine ,suntem unici f,iecare in felul sau.
  • kkozoo kkozoo
    Andy esti varza ,citeste mai bine <> ,nu dormi .,IPTV exista in foarte putine famili vro 25000 de clienti.
    Razvan numai tu ai fi in stare sa pleci de-a acasa ,l-a rude sa vezi meciul,poate ala vrea sa faca dragoste cu iubita,sotia ,si nare chef de tine ,sincer nu mas fi dus nici intr-o carciuma sau casa de pariuri ca sa vad un meci cu gigiii.
  • andy andy
    Vezi ca la Romtelecom nu ai pus decat satelit.Mai si cablu sau IPTV si foarte mult.Eu cred ca s-au uitat chiar mai multi.Tine cont si cati care au UPC care s-or fi dus la rude prieteni etc.Poti sa o iei invers.Oare jumatate din cei care au Dolce nu s-au uitat la meci? Eu asta nu o cred.
  • razvan razvan
    bai baieti, voi nu faceti diferenta dintre abonati si telespectatori. abonat inseamna ca in casa aia exista un abonament tv romtelecom. toata lumea din casa aia se cheama telespectatori. 1 abonament nu inseamna 1 telespectator. daca iei marimea medie a unei gospodarii pe la 2,3-2,5 oameni, faceti voi calculele. desteptilor care sinteti voi.
  • Vali Vali
    Si eu care credeam ca "prostimea " e la munca de jos in alte tari.

Trimite un comentariu

sus