Skip to main content

Leonard Miron demisionează din TVR şi acuză postul de discriminare. A fost în cărţi pentru Eurovision

 

Leonard Miron

Publicitate

Cunoscutul prezentator TV Leonard Miron şi-a depus demisia din funcţia pe care a deţinut-o la televiziunea publică aproape 20 de ani. Într-o postare pe blogul său, Miron îşi acuză şefii inclusiv de discriminare pe motive sexuale, el recunoscând recent, în mod public, că este gay.

El a mai adăugat că a fost contactat pentru a prezenta Eurovisionul şi, după ce a ”bătut palma”, ”înţelegerea şi producătorul dispar amândoi în ceaţă…ca măgarii…”.

”Pentru că m-am plictisit să mă justific de ceea ce fac în pat în faţa unei adunături de falşi juraţi cu paşapoarte europene dar mentalitate de gulag. Ei da, şi ce dacă iubesc cu aceeaşi pasiune de mai bine de 10 ani acelaşi bărbat? Nu pot urma modelul unei celebrităţi din TVR care-şi schimbă soţii la fel de des ca şi simpatiile politice, nu e genul meu…şi nici treaba mea. Fiecare cu ce-i al lui…şi eu sunt fericit cu ceea ce am. Dar cred că ar fi cazul să nu se uite că “poponarul” vorbeşte vreo 4 limbi străine, că “homălăul” are un masterat, un doctorat şi vreo 3 diplome prin buzunare, că “pidosnicul” chiar ştie să lucreze într-o echipă de televiziune şi să facă performanţă. Inexplicabil, precum piramidele sau unele cazuri sociale de la evaluare, este faptul că “bulangiul” este bun să fie chemat când nu vrem să cheltuim bani din deviz sau când nimeni nu vrea să încerce marea cu degetul sau când am uitat că trebuie să facă cineva ŞI emisiunea cu pricina. Scuze pentru invectivele folosite; erau doar citate din managerii în viaţă şi în funcţie.”, a scris Miron pe pagina sa.

Pe lângă motivele de mai sus, prezentatorul a precizat că s-a plictisit de ”compromisiul devenit calitate editorială”. El a mai adăugat că a fost contactat pentru a prezenta Eurovisionul şi, după ce a ”bătut palma”, ”înţelegerea şi producătorul dispar amândoi în ceaţă…ca măgarii…”.

”Mi se sugerează timid şi şoptit că ar fi mai bine să îmi iau concediu până se liniştesc apele şi asta pentru că pe o LISTĂ numele meu e marcat cu o steluţă….şi asta nu-i bine. (...) Când te gândeşti că atunci când făceam 3 emisiuni pe săptămână şi foloseam salariul din UK şi bonurile de masă ca suplimentare de buget, unii colegi erau interesaţi numai de bilete de avion cu preţ redus până în Canada, ofertele şi cadourile din duty-free sau upgradări la business class”, a mai adăugat Miron câteva motive pe lista de nemulţumiri.

Prezentatorul a mai precizat şi că nu vede rostul semnării unei condici la 9 dimineaţa, în condiţiile în care a lucrat uneori chiar şi 14 ore pe zi. În faţa noii situaţii, Leonard Miron a propus o variantă:

”Încercând să găsesc o soluţie la mocirla care începuse să mi se mute de pe bocanci pe covorul de la intrare m-am gândit că aş putea să fiu mai folositor, mai ieftin şi mai puţin deranjant pe post de corespondent la Londra. La urma urmei salariul rămâne la fel, TVR nu plătea nici diurne, nici cazari şi nici bilete de avion, iar eu încetam să mai zgârii retinele manageriale sensibile. Un om în care cred ţi pe care îl respect a agăţat ideea, dar s-a izbit încă o dată de zidul minţilor înguste. Aşa că a rămas cum a fost!”, a adăugat Miron pe blogul său, semnând ”Proaspăt şomer”.

În urma evaluărilor de la sfârşitul anului trecut, Leonard Miron a obţinut 61,38 puncte, iar în urma contesaţiei a făcut un salt de 27 de puncte, până la 88,50 puncte, după cum a anunţat în exclusivitate Paginademedia.ro AICI.

Leonard Miron s-a născut în Galaţi, pe 11 aprilie 1969, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti şi lucrează în mass-media chiar din timpul facultăţii.

A prezentat numeroase emisiuni la TVR, printre care: Viaţa şcolii, Care pe care, Veniţi cu noi pe programul doi, Sănătate pentru toţi, Practic matinal, Miezul zilei şi Vitrina lui Leo. A fost prezentator al unor festivaluri precum Mamaia, Callatis (Dopo festival), Cerbul de Aur sau Eurovision.

Vorbeşte fluent limbile engleză şi franceză, precum şi germană şi spaniolă. Din 2003 lucrează ca steward la British Airways, iar din septembrie 2005 locuieşte la Londra. Anul trecut a recunoscut în mod public şi oficial că este gay.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • Usor cu pianul pe scari Usor cu pianul pe scari
    Incercati sa admiteti ca sexualitatea e o optiune personala a oricarui individ. Leonard Miron nu e nici primul si nici ultimul gay din media autohtona. Din pacate, insa, e unul prea cunoscut si performantele lui profesionale au schiopatat mereu din cauza caracterului jurnalistului.
    Nu i-a cerut nimeni sa duca tava in Radio Delta, unde a debutat, sau in TVR, unde s-a crezut de neinlocuit.
    Putina decenta nu ii va strica nici lui si nici unora care isi dau cu presupusul pe acest site.
  • Horea Horea
    "Chiar n-aveti alta treaba?"

    Uneori, pentru cateva minute, nu avem alta treaba. Si atunci comentam, ca si tine dealtfel.

    Zici ca "sotul" sau lucreaza prin ....
    Vrei deci sa spui ca el este ... "soţia?"
  • insider insider
    Dumnealui nu a facut niciodata-niciodata 3 (trei) emisiuni pe saptamina.Poate pe an...Chiar n-aveti alta treaba decit sa-l plingeti pe profitorul ala, chipurile discriminat sexual? Cind i s-a marit nesimtit si aberant nota, a imprastiat prin TVR zvonul ca sotul sau lucreaza in serviciile secrete britanice si a intervenit pentru el, caz international...Chiar n-aveti simtul ridicolului?Chiar n-aveti alta treaba?
  • Alex is Alex is
    E un om valoros prin ce a realizat in televiziune, si il respect pentru asta. Dar nu il pot respecta pentru ca e gay. Sunt abordari diferite ale aceluiasi personaj. Partea buna a personajului si partea intunecata. Am considerat de cuviinta sa le evidentiez pe ambele si mi-am exprimat opinia despre ele. Pentru tine totul e alb sau negru? Gri nu exista? In ce tara traiesti? Daca nu iti place Romania poti emigra in Somalia sau in Lesotho.
  • adrian 4 adrian 4
    mai taci dracu dinn gura omul chiar era talentat ,vorbea fluent si fara intrerupere ,cati din astia noi ai usl-ului care sunt acum prin tvr pot face asta?
  • Diana Diana
    ,,A fi homosexual e o mare rusine si eu nu as accepta un astfel de coleg de munca"? ,,E un om valoros, dar faptul ca este homosexual mi-a schimbat parerea despre el"?

    Dumnezeule, în ce țară trăim...
  • didi didi
    exact acelasi lucru imi e si mie neclar: lucra ca steward la BA, locuia la Londra, dar... era angajat al tvr. cum e posibil asa ceva? presupun ca facea naveta zilnic la tvr unde lucra 8 ore pe zi, si de restul lucra ca steward pe cursa de intoarcere la londra? cum e posibil asa ceva? si de ce zice ca e proaspat somer? l-au dat afara si de la british airways? mi se pare foarte ciudata toata povestea.
    ghioca, faza e ca nici nu tu ai inteles, dar nici nu ai facut o documentare inainte sa scrii articolul, te-ai multumit cu ce scrie pe blog... normal era sa te interesezi sa afli care e treaba... ma rog, jurnalisti romani... daca scrie pe mediafax bine, daca nu, nu exista....
  • Telespectatoare Telespectatoare
    Baiatul asta (sau ce o fi) vorbeste patru limbi straine, dar din pacate nu e in stare sa vorbeasca doua cuvinte, unul dupa altul, in limba romana. Emisiunile prezentate de el erau de o mare plictiseala, iti venea sa-ti dai pumni in cap ca sa nu adormi. E un antitalent clar pentru televiziune. Numai sefii lui nu au vazut asta, fiindca fraierul, recunoaste chiar el, a mituit la greu cu "bilete de avion cu pret redus, cu cadouri din duty-free, cu upgradari la business class" (am citat din el).
    Aveam senzatia ca polueaza TVR-ul de sute de ani, credeam ca nu se mai termina niciodata cu acesti prezentatori fara carisma, care se balbaie la fiecare 2 cuvinte (noroc ca pe Mircea Radu l-au mutat la stiri - traisca promterul!). El, bietul, nu pricepe ca tocmai faptul ca e gay l-a tinut la TVR, ca s-a folosit de acest "statut" ca sa ocupe un loc nemeritat, fiindca nu se pricepe la televiziune, e un antitalent clar, poate avea 10 facultati si tot atatea specializari, baiatul nu trece sticla. Punct.
  • Alex is Alex is
    M-am uitat la multe emisiuni prezentate de el si ce pot sa spun e faptul ca omul nu e prost. E un om valoros, care se pricepe foarte bine ca prezentator, si la Eurovision si la "Vitrina lui Leo" si pe unde a mai fost. S-a aratat de multe ori la televizor si in ziare ce nepotisme si ce mizerii s-au facut in TVR...si probabil inca se mai fac. Oamenii valorosi precum Geanina Corondan si Leonard Miron nu meritau sa fie indepartati. In opinia mea, cred ca Miron a gresit cand si-a dezvaluit orientarea sexuala. Aici nu e Olanda, sa faci ce vrei, cu cine vrei. Aici e Romania si asta e gandirea noastra si a mea. Da, a fi homosexual e o mare rusine si eu nu as accepta un astfel de coleg de munca. Miron trebuia sa se astepte sa fie marginalizat. E un om valoros, dar faptul ca este homosexual mi-a schimbat parerea despre el.
  • Florin Ghioca Florin Ghioca
    din cate a povestit el, inteleg ca a facut naveta pe banii personali: "foloseam salariul din UK și bonurile de masă ca suplimentare de buget". citeste postarea de pe blog. multumesc.
  • cris cris
    eu nu inteleg ceva, daca el locuieste la Londra din 2005, cum mai era angajat la TVR ?
    inteleg sa colaboreze cu TVR pt. emisiuni sau proiecte, dar cum sa fie angajat si sa primeasca salariu lunar cand el locuieste si lucreaza in alta tara ? cat de des venea in tara sau ce facea pt. TVR in schimbul salariului lunar ?
    nu am nici o problema cu omul Leonard Miron, eu am o problema cu modul in care TVR-ul cheltuie banii publici

Trimite un comentariu

sus