Skip to main content

VIDEO. “Mirela bugetara” loveşte din nou. “Actori” şi mărţişoare, la Digi 24. Interviu exclusiv cu "actorul"

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Oficialii Digi 24 condamnă derapajul din reportaj. "Autorii derapajului jurnalistic nu vor mai face parte din echipa Digi 24", spun oficialii postului, într-o poziţie trimisă în exclusivitate Paginademedia.ro. Poziţia, în articol.

Paginademedia.ro vă prezintă un caz similar cu celebrul "Mirela bugetara", în care “actorii” din reportajul TV nu sunt chiar …cine par a fi. O poveste cu cadouri, cameramani şi “reporteriţe degeaba”. Dezvăluită în exclusivitate pentru Paginademedia.ro chiar de cel implicat direct în subiect.

Cazul, în continuare:

Dorian nu a lăsat cumpărăturile de mărţişor pe ultima sută de metri şi a venit încă din prima zi a târgului pentru a găsi cadoul perfect pentru iubita lui”, începe un reportaj de pe Digi 24 despre un târg din Constanţa.

Aş vrea ceva special pentru iubita mea, nu un mărţişor clasic. Ceva deosebit”, spune Dorian în reportaj. Este alături de “un consultant” care îl ajută la achiziţie.

Aflăm apoi cine sunt vedetele târgului, dar şi că preţurile sunt foarte accesibile.

Până aici nimic deosebit, un reportaj TV. Doar că Doriana venit încă din prima zi a târgului” nu pentru a lua cadouri pentru iubita lui ci pentru că era …unul dintre organizatorii târgului. Nici consiliera lui nu era “consultant de imagine” ci un expozant la târg.

Pe tot parcursul reportajului nu se precizează că Dorian Hapurnea este organizator. “Regia” reportajului a fost dezvăluită în exclusivitate pentru Paginademedia.ro chiar de către Hapurnea, într-un interviu pe care îl publicăm în continuare.

Ideea, spune Hapurnea, a fost a cameramanului Marius Panţu (numele lui Panţu a mai fost implicat într-un alt caz celebru prezentat de Paginademedia.roFurtuna de nisip de la Realitatea TV).

Hapurnea recunoaşte că a greşit când a acceptat rolul din reportaj: “un compromis de dragul publicităţii. Am greşit. Şi ei au prezentat consultanţi care nu există, de fapt, la târg, ceea ce este o problemă. Presă făcută pe genunchi.”

Dorian Hapurnea este unul dintre organizatorii târgului de la Constanţa. Deţine şi site-ul Constanţa.ro.

Interviul, în continuare:

Petrişor Obae: Reporterul ştia că eşti organizator al evenimentului?
Dorian Hapurnea: Bineînţeles.

Şi ce ţi-a propus?
Am luat o doamnă care vindea la un stand şi au spus că ne jucăm de-a clientul. Apoi pe ea au prezentat-o drept consultant de imagine, poziţie care nu există în cadrul târgului.

Textul a fost “hai să facem o regie”. Ideea a fost a cameramanului, că reporteriţa era degeaba acolo. Cameramanul era Marius Panţu. (n. red. Marius Panţu este cameramanul implicat în celebrul caz “furtuna de nisip”, pe care Paginademedia.ro îl va relua în continuare).

Nu ţi s-a părut ciudat?
Am zis să ajut un târg pe care îl organizez. M-am gândit că orice fel de publicitate pentru târgul meu este bună. De dragul publicităţii, am acceptat acest compromis. Dar am greşit.

Şi ei au prezentat consultanţi care nu există, de fapt, la târg, ceea ce este o problemă.

Chiar tu vorbeşti de consultanţi în material?
Este o diferenţă de nuanţă. Eu vorbeam de consultanţi în sensul de oameni care te pot ajuta să alegi un produs, ceea ce poate face orice expozant la târg. Ei au vorbit de consultanţi ca despre oameni de specialitate. Este o diferenţă între un om care te ajută şi unul care este consultant de profesie.
Dacă se umple la târg de oameni care vor un consultant de specialitate pe handmade, va fi mai dificil.

În material nu e precizat deloc că eşti organizator. Nu ţi s-a părut ciudat?
Ba da, mi s-a părut ciudat când am văzut ştirea. Însă totul era filmat repede, în diferite locuri. Reporteriţa a zis că îşi va lua notiţe şi va fi bine.

Un lucru important este că, la doar zece minute după ce am postat pe Facebook ce s-a întâmplat, cei de la Digi 24 au scos ştirea de pe site. În zece minute, ştirea a dispărut de pe site-ul lor.

Jurnaliştii Digi 24 au fost concediaţi

Oficialii Digi 24 condamnă derapajul din reportaj. "Autorii derapajului jurnalistic nu vor mai face parte din echipa Digi 24", spun oficialii postului, într-o poziţie trimisă în exclusivitate Paginademedia.ro.

Poziţia Digi 24, pentru Paginademedia.ro:

“Precizăm că materialul a fost realizat şi difuzat de către Digi 24 Constanţa. Condamnăm acest demers şi considerăm că nu are nicio legătură cu jurnalismul. Autorii derapajului jurnalistic nu vor mai face parte din echipa Digi 24.”

Cameramanul Marius Panţu şi celebra Furtună de nisip

Numele lui Marius Panţu a mai fost vehiculat într-o altă gafă celebră dezvăluită de Paginademedia.ro: Furtuna de nisip de la Realitatea TV.

În timp ce reporterul Realitatea TV vorbea despre o puternică furtună de nisip, cauzată de vântul “care suflă cu peste 60 de km/oră”, un cadru mai larg al cameramanului arăta un personaj care ridica energic nisipul în aer, cu picioarele.

La vremea respectivă, reporterul Realitatea TV declara că cel care stârnea energic rafalele de nisip era Marius Panţu. "A fost o glumă proastă" spunea cameramanul Realitatea TV.

Ulterior, Marius Panţu a negat că el ar fi cel din cadru.

Gafa prezentată de Paginademedia.ro a ajuns în presa internaţională, fiind preluat de zeci de site-uri în limba engleză, printre care Huffington Post, dar şi de publicaţii din Austria, Franţa şi Italia, precum: Metro (Marea Britanie), France24, Yahoo News, 20minutes (Franţa).

Mirela bugetara, vânzătoarea din Piaţa Crângaşi

Cazul Mirela bugetara, de acum un an este asemănător, ca tipar, cu reportajul de pe Digi TV.

Un reportaj Antena 1 prezenta o bugetară, Mirela, care cumpăra roşii în piaţă. Câteva secvenţe mai târziu, Mirela bugetara se vedea, în fundal, în timp ce vindea roşii.

La vremea respectivă, site-ul În pana mea, împreună cu Paginademedia.ro au realizat interviul cu Mirela, care explică mecanismul regiei din ştirea Antena 1.

Interviul, filmat de În pana mea şi montat de Paginademedia.ro:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • kkozoo kkozoo
    Bravo Dorian,ai reusit sa concediezi 2angajati,dute si bea o bere,ai facut o fata de toata isprava.Cum o so ajuti Dorian?impreuna cu Petrisor Obae pe acea reporterita,ii veti plati ratele la banca? Cat despre Petrisor Obae ar trebui sa fie mai atent ,ca are si el un strop de vina.
    Uiteasa Impreuna cu Petrisor Obaeati reusit sa mai concediati 2 oameni.
  • Alexandra Alexandra
    Marius Pantu nu a avut nici o implicare in asa zisa regie pe care am realizat-o acolo. Nu este tocmai corect sa comentezi o intamplare doar dupa descrierea total eronata a unui personaj, care nu a avut absolut nici un rol in organizarea evenimentului, desi sustine in repetate randuri acest lucru. Organizatorul real al targului, Zetu Harry a declarat oficial ca acest Dorian nu este in niciun fel implicat in organizare, ci a venit la targ cu verisoara lui, consultanta cu pricina, care avea si ea un stand acolo. De aceea a fost de acord sa o ajute cand eu i-am propus domnisoarei sa ne exemplifice metoda ei de lucru. Regia pe care am facut-o are aceeasi relevanta intr-un asemenea material, cu regia facuta de orice reporter cand face un stand up cumparand un kg de rosii, Chiar il cumpara? Sa fim seriosi...
  • Ionut Ionut
    Bai ordinarule, Dorian asta care esti tu, ce organizator esti tu ma cand eu personal am vorbit cu organizatorii acestui targ si au dezmintit tot ce ai zis tu si ca tu erai acolo un neica nimeni, verisoara ta fiind expozant acolo si tu te-ai oferit sa "ajuti" acesti reporteri si in plus de asta in comunicatul de presa trimis mai multor agentii de presa (nu numai catre Digi24 Constanta) scrie clar ca exista consultanti care ajuta clientii in alegerea martisoarelor. Doi oamenii cu copii acasa or sa isi piarda locurile de munca din cauza ta, sper ca o sa dormi linistit de azi inainte.
  • Dorian Dorian
    Nu ma dau rotund cu nicio cariera, pentru ca nu e cazul. Nu accept insa neadevaruri spuse de niste anonimi. Si da, imi pare teribil de rau pentru fata respectiva. E 1 noaptea si ma gandesc in ce fel o pot ajuta. Poate ca sunt un om fara caracter. Am raspuns la niste intrebari legate de ce s-a intamplat. Nu am facut eu public totul, asta nu se intelege. Nu e vina mea ca acel cameraman avea prieteni care asteptau primul prilej. In plus, nu te astepti niciodata ca din asa ceva doi oameni sa fie concediati. Stau si ma gandesc daca nu cumva, aici e vorba doar de o picatura care a umplut paharul.
  • paul paul
    Dorian, tu nu ai caracter si degeaba te dai rotund pe aici cu cariera ta de jurnalist, pentru ca nu prea ai coloana. Trebuia sa refuzi din start o asemenea mizerie, nu sa te bagi in cocina de porci si dupa sa faci pe fata mare. Cit despre Pantu ala, o merita cu virf si indesat, dupa golania cu nisipul care era dus de vint pe plaja. Oricum, este un caracter infect, un mare mincator de kkt, asa ca sunt prosti aia de la DiGI daca nu il dau afara, acum, in al 12 ceas. pacat de fata ai care nu a invatat sa fie reporter si nu a aflat ca pe teren reporterul conduce echipa, nu cameramanul.
  • Elena Elena
    http://www.youtube.com/watch?v=RpP-fQuTze0&list=UUbBDlxSx5P0pdLC4WINHj3w&index=4
  • Dorian Dorian
    Do-Riana, as vrea sa vad un singur articol scris de mine despre un coleg de presa. E usor sa fabulam sub protectia anonimatului. E plin internetul de hateri ... Sunt satul. Cat despre publicitate, trebuie specificat un lucru. Nu am sunat pe nimeni. Am fost contactat si am raspuns la intrebari, sincer. Nimic mai mult. Iti fac si tie acelasi apel. Vrei sa discutam despre cat de jurnalist am fost eu? In regula, dar cu numele din buletin pe masa.
  • Cristi Cristi
    Domnule Petrison ati incercat sa luati si punctul de vedere al celor de la Digi ( si ma refer aici la reporter si cameraman) pentru a va asigura ca informatia data de acest "domn" Dorian este una reala? Deontologia in presa presupune punctul de vedere al tuturor partilor implicate intr-un eveniment. Poate ca ati fi avut surprize!!! Va ganditi macar o clipa ca poate prin mediatizarea unei informatii false raman doi oameni fara loc de munca???
  • Do-Riana Do-Riana
    Sa fim seriosi! Genul asta de regii se practica la toate posturile de televiziune si sunt cerute de niste minti si funduri odihnite de prin redactiii care nu au fost nici macar o zi pe teren sa vada cum este. Conducatori detasati la acest capitol -Antena1 si ProTV.Cat despre incidentul de la Digi24, acesta a fost clar provocat de un(sau sa zic O?) “jurnalizd” ratat si frustrat care si atunci cand era in presa isi facuse un mosus vivendi din a scrie articole de doi lei despre colegii de breasla (vezi Replica de Constanta). Mi se pare jenant pentru acest, sa-i zicem in continuare, fost jurnalizd sa se complaca intr-o regie de acest gen dupa care sa vina ca o fata mare nesatisfacuta sa tipe ca nu i-a placut.Probabil a fost deranjat de faptul ca nu i-a mentionat nimeni calitatea- aceea de mare organizator- ce-i drept, a evoluat omul de la jurnalizd la vanzator de martisoare. Atitudinea lui in acest caz nu face altceva decat sa completeze imaginea unui caracter josnic, de care, probabil, acest om este foarte mandru.
  • Do-Riana Do-Riana
    Sa fim seriosi! Genul asta de regii se practica la toate posturile de televiziune si sunt cerute de niste minti si funduri odihnite de prin redactiii care nu au fost nici macar o zi pe teren sa vada cum este. Conducatori detasati la acest capitol -Antena1 si ProTV.Cat despre incidentul de la Digi24, acesta a fost clar provocat de un(sau sa zic O?) "jurnalizd" ratat si frustrat care si atunci cand era in presa isi facuse un mosus vivendi din a scrie articole de doi lei despre colegii de breasla (vezi Replica de Constanta). Mi se pare jenant pentru acest, sa-i zicem in continuare, fost jurnalizd sa se complaca intr-o regie de acest gen dupa care sa vina ca o fata mare nesatisfacuta sa tipe ca nu i-a placut.Probabil a fost deranjat de faptul ca nu i-a mentionat nimeni calitatea- aceea de mare organizator- ce-i drept, a evoluat omul de la jurnalizd la vanzator de martisoare. Atitudinea lui in acest caz nu face altceva decat sa completeze imaginea unui caracter josnic, de care, probabil, acest om este foarte mandru.
  • cosmin francu cosmin francu
    ametitul asta a vrut sa isi faca publicitate cu siteul lui de trei parale. a resuit sa ajunga vedeta desi oamenii au vrut sa il ajute. din pacate vei avea pe constiinta niste oameni care si-au pierdut serviciile si tot in anonimat o sa stai pana la batranete.
  • Raul Giuglea Raul Giuglea
    @heraclit...
    Suntem oameni maturi şi ai înţeles că într-o comparaţie cu ce apare zilnic la televizor (exemplele le-am dat mai sus) şi cele două poveşti cu Mirela Bugetara sau cu Dorian (Gray), ar trebui să-şi piardă mulţi job-urile şi nu doi jurnalişti care au comis-o cu un subiect de presă locală.
  • kkozoo kkozoo
    Dorian.
    Daca ai fi avut constiinta nu acceptai sa joci rolu de cumparator la propriul tau (balci)targ,ai un caracter jalnic.............,iar cei 2 (cameramanul si reporterita) de la digi24 Constata sunt concediati.Uite asa si-au pierdu 2 oameni slujba
    Oare ai constiinta impacata?,-Poti dormi noatea linisti ?
  • Stelian Stelian
    Domnilor, aveti dreptate cu totii. Am facut o confuzie de nume. Dar daca tot ati adus in discutie episodul cu Nourescu din 2003, pe vremea aceea rspectivul lucra la... Gazeta, nu la Pro Sport. Iar la televizor a fost "martirizat" la... Observator.
  • Dorian Dorian
    As vrea sa-l rog pe domnul care ma numeste imbecil sa se semneze. Cu numele din buletin. Apoi putem discuta despre cat de jurnalist am fost eu.

Trimite un comentariu

sus