Skip to main content

PRESA DE AZI. Gazeta Sporturilor, o anchetă ca la manual. Din Bucureşti până în jungla din Thailanda

 

Capturaţi ecranul complet 05.02.2013 074845.bmp

Publicitate

O anchetă ca la manual astăzi, în Gazeta sporturilor: interviuri cu faptele pe masă (nu cu păreri şi acuze "din auzite"), cu toate părţile implicate, o documentare care ajunge până în Thailanda şi informaţii puse cap la cap într-o investigaţie care merită citită nu numai pentru subiect, cât pentru metoda jurnalistică.

Subiectul, pe scurt:

Materialul din Gazeta Sporturilor continuă seria de investigaţii de la Olimpia, unde o treime din stadionul de rugby (11.800 de mp) a fost cumpărată de statul român pentru suma de 4,5 milioane de euro.

Ce aduce ancheta de azi?

Soţia directorului juridic din Ministerul Tineretului şi Sportului a primit bani lunar, timp de un an şi jumătate, de la clubul Olimpia, în lipsa unui contract. Olimpia plătea banii în numele unui fost angajat al Olimpiei (care nu avea habar de aşa ceva), Ciprian Rădăvoi, fost ziarist, care acum are o fermă undeva la graniţa dintre Thailanda şi Cambodgia.

  • Un interviu faţă în faţă, cu directorul juridic din MTS, Alin Cârstoiu în care ziariştii îi pun pe masă dovezile că soţia sa a încasat lunar banii, fără contract.
  • Un interviu prin telefon din Thailanda, care demontează cele afirmate de directorul juridic al MTS. Intervievatul: Ciprian Rădăvoi, ziarist cunoscut în anii 90, fost şef al departamentului juridic la Olimpia, în numele căruia se plăteau banii către soţia şefului din MTS.
  • Declaraţii de la angajaţi ai Olimpia şi dovezi care arată că banii se plăteau dinspre club fără un act, doar pentru că era un "ordin verbal de la directoare".
  • În final, un dialog cu cea care a încasat banii, Roxana Crăciuneanu, soţia şefului din MTS.

Citiţi investigaţia de azi din Gazeta Sporturilor, AICI.

Ce mai scriu ziarele de azi:

Ziarul Adevărul vine la rândul său cu o altă dezvăluire. Vânzarea Casei Coandă: hoţie la Academie, titrează publicaţia. Potrivit Curţii de Conturi, palatul henri Coandă, donat de familia savantului pentru a fi muzeu, a fost vândut ilegal, în 2008, pentru suma de 350.000 de euro.

ProSport se întreabă: Mafia noastră unde este? - Europol a dat publicităţii un raport despre Mafia pariurilor: 15 ţări din Europa, din 29 cercetate, sunt suspecte, iar 350 de meciuri sunt bănuite de blat. Curios, România nu apare deocamdată.

Alte titluri de pe prima pagină a ziarelor:

  • Libertatea: Zăvo şi Pepe, colegi de muncă.
  • Click! - „Lui Cătălin Crişan nu-i mai pasă de copiii lui”.
  • Naţional: Schema de hoţie a magnatului Dinu Patriciu.
  • România liberă: Mizele PNL nu se întâlnesc cu speranţele PDL.
  • Evenimentul zilei: Ministrul Relu Fenechiu, afaceri penale cu un bulibaşă.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Un teren de rugby are dimensiunile de circa 100/60 m, adica 6.000 de m p. Daca 11.880 mp inseamna o treime din asta (ca sa nu mai vorbim ca suma initiala a fost de 6 milioane euro, acum e de 4,5 milioane si, probabil urmeaza) eu imi ard toate certificatele de studii, incepind cu mentiunea din clasa a 2-a si licenta de la facultate! Iar in Thailanda am vorbit si eu chiar acum 2 saptamini, la 2 zile dupa ce vorbisem in Indonezia, cu 3 zile inainte de a suna in Taipei, ca aveam pe cineva acolo! Hai sa fim seriosi cu modelul de ancheta pina in Thailanda,...
  • victoras victoras
    Tolo nu mai are viata lunga la Voiculescu in condintiile in care cei din trust se ocupa de demolarea lui Cristoiu si el face pe niznaiul. E frumos sa-ti faci meseria in zilele astea in loc sa intri in razboiul general al ziaristilor contra ziaristilor ? )))))))))))))))))
  • anonim anonim
    va rog sa postati audientele tv ale serialelor pe luna ianuarie

Trimite un comentariu

sus