Skip to main content

PROGRAM TV: 12 ore cu focul din şemineu

 

TELECOMANDA

Publicitate

Postul public norvegian intenţionează să difuzeze un program de 12 ore cu un şemineu în care arde focul, începând din această seară. Pe parcursul emisiunii vor fi oferite şi informaţii, de la experţii în lemn de foc, despre culori, precum şi sfaturi, potrivit Reuters.

„O să vorbim despre lucruri monotone cum ar fi despre arderea, tăierea şi depozitarea lemnului, dar vom avea şi un segment cultural cu muzică şi poeme”, a declarat Rune Moeklebus, producător la NRK, televiziunea publică din Norvegia. „Va fi un program lent, dar nobil”, a mai adăugat acesta.

Ideea programului a venit după succesul răsunător al unei cărţi despre lemnele de foc, care s-a vândut în 130.000 de exemplare (Norvegia are o populaţie de 5 milioane de persoane).

Postul norvegian nu este la prima situaţie de acest gen. În 2011, NRK a difuzat 134 de ore încontinuu călătoria unui vas de croazieră de la coasta Norvegiană până la Oceanul Arctic. Programul a avut, la un moment dat şi 3,2 milioane de telespectatori.

Televiziunea a mai difuzat şi călătoria de opt ore a unui tren de la Oslo la Bergen. Producţia a fost aşa de populară încât a fost reluată.

„Norvegienii au o relaţie spirituală cu focul. Acesta este motivul pentru care noi suntem aici, fără foc nu am fi putut trăi în Norvegia”, a mai adăugat Rune Moeklebus. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tibanu Tibanu
    ce interesanta optica au nordicii. Me gusta! Langa o traditionala vodka sa vezi falacarile din semineu pe fondul sonor al unei ode vikinge.
  • stef stef
    Avatar esti sigur?Google map e la un click distanta.Verifica:oceanul Arctic, marea Norvegiei,marea Barents.
  • Avatar Avatar
    Cum Norvegia este tara riverana Oceanului Arctic, banuiesc ca ceea ce ati scris voi nu putea dura prea mult. Recomand redactorului acestei stiri un pic mai multa atentie, iar atunci cand cunostiintele geografice nu te ajuta, consultarea unei harti e foarte oportuna. Nu de alta, dar la cat "copy-paste" e acum, iar voi sunteti un site citat, prostia cu "calatoria de la coasta Norvegiana la Arctic (??)" va fi preluata de multa lume
  • lazar lazar
    oradea - mangalia cu trenul...22 ore!!!
  • coco coco
    :)
  • Emilian Emilian
    Asta nu e nimic, sa nu le vina norvegienilor ideea sa transmita calatoria unui tren romanesc de la Bucuresti la Timisoara, sa zicem. Programul o sa fie cu siguranta mai lung de 8 ore, iar recordul de audienta pentru un program de televiziune in Norvegia va fi in pericol sa cada. :) Pai, cand or vedea vikingii ce thriller traiesc romanii intr-o singura calatorie cu trenul...

Trimite un comentariu

sus