Skip to main content

VIDEO. Realitatea a inventat un nou mod de măsurare a audienţei: prin SMS. Postul cere o anchetă privind audienţele

 

captura rares bogdan

Publicitate

Realitatea TV a patentat o nouă modalitate de a măsura audienţa. După o dezbatere despre modul în care se măsoară audienţele şi a faptului că „telespectatorii Realitatea TV dispar pe hârtie”, Rareş Bogdan a venit şi cu soluţia de a-i număra mai bine. El a prezentat un număr de telefon şi i-a invitat pe telespectatorii care se uitau la Realitatea TV în acel moment să trimită un sms.

„Trimiteţi SMS la 0741 188 488 dacă vă uitaţi acum la Realitatea TV (tarif normal)”, era mesajul de pe burtiera de la Realitatea TV.

Totodată, postul a anunţat că cere o anchetă privind corectitudinea şi transparenţa modului în care sunt măsurate audienţele posturilor de televiziune. „Este pentru prima oară în istoria postului de televiziune când, potrivit măsurătorilor oficiale, niciun român nu ar fi urmărit Realitatea TV mai bine de 45 de minute încontinuu”, potrivit unui articol postat pe site-ul Realitatea.net.

„Astfel, ieri, niciun telespectator din publicul comercial nu ar fi urmărit Life Time News cu Amedeo Ene. Asta în chiar dacă, la nivel naţional, Realitatea TV era urmărită de zeci de mii de telespectatori, înregistrând aproape un punct de rating şi o cotă de piaţă de 3,1. De asemenea, aceleaşi date arată că în mediul urban, ochii a sute de mii de români au fost aţintiţi pe programul al cărui amfitrion este Amedeo Ene”, se mai precizează în material.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioana Ioana
    de fapt se uita 2 - 3 tembeli, cu probleme la mansarda
  • Ioana Ioana
    doar angajatii se uita la ei, pentru ca sunt obligati
  • Ioana Ioana
    si primul intrat in FALIMENT
  • Ioana Ioana
    MEDICAMENTE la realitatea!
  • Ioana Ioana
    MEDICAMENTE, MEDICAMENTE la realitatea, e mare nevoie!
  • Ioana Ioana
    acesta este ultimul gemet al unei televiziuni in metastaza
  • Ioana Ioana
    daca nu se uita la realitatea trebuie obligati, dupa mintea lor bolnava
  • Ioana Ioana
    realitatea are viitorul asigurat: FALIMENTUL
  • ion ion
    USL-asul Rares Bogdan e cam la fel de frustrat ca si idolul sau Crin :)
  • euuss euuss
    De nu stiu cat timp tot am spus ca audientele sunt false;da-te de o mana de oameni(majotritatea someri, casinci, pensionari). Ce om cu ceva minte ar accepta un people metru in casa? Sa ai telecomanda speciala pentru fiecare membru al familiei, sa apesi STOP cand te duci la WC si PLAY cand revii. :) Penibil ! De-asta Romanii au talent sau alte emisiuni de Cancan au audiente. Sunt da-te de catre cei mai sus... Singruii care pot da audientele sunt cablistii. Se poate face si acum (la cei care au "decodor"). Sigur ca nu se vrea. Se invart sute de milioane de EURO iar singurii care pierd sunt firmele care isi fac publicitate.

    Toata lumea stie cum se fac contractele de publicitate(ce spagi i-au directorii de markenting de la agentii ca sa isi imbarlige sefii sa bage banii intr-o anumita TV... ) . Ce ma amuza e cum unii de pe aici pun atata suflet si spun "cutare emisiune e cea mai urmarita...bla bla".... Prostii in capul lor. ;) De ce? Pentru ca se lasa prostiti.

    Nu isi pun intrebare, de ce unde vin audientele astea? Ce interese sunt? Oameni marioneta, oi !
  • anonim anonim
    da, daniel, recunosc ca au fost si sunt suspiciuni. dar postul la care lucrez eu nu va spune niciodata nimic de rau, atata vreme cat ne trezim cu 5 milioane de telespectatori pe anumite emisiuni, conform kantar.
    audientele se masoara intr-un mod dubios, greu de explicat in cateva randuri... prin sunet si se transmit prin telefon. sunt alesi vreo 3400 de oameni din toata tara care au repondeti. in felu asta, daca se uita 200 de oameni la un post, rezulta ca se uita vreo 500.000 de romani cel putin. in fine, e greu de explicat si toata complicatia a fost facuta de cei ce masoara, ca sa para veritabili profesionisti. a, acei "3400", habar nu am numarul exact (de fapt, l-am uitat) sunt "strict secreti" :)). in casa lor e un instrument care inregistreaza ce prives (apasa butoane in functie de varsta - spre exemplu tatal cand se uita are butoanele lui, copilul altele etc.) sunt tari deja (nu in EUROPA) care prin intermediul televiziunii digitale au introdus masuratori fixe si precise. astfel, s-au dat chiar legi care obliga sa se tina cont doar de spectatorii care au digital si sa se "digitalizeze" toata tara pana in 2015. pai daca la ei care au inceput in 2009 abia 2015 e termenul limita, la noi kantar media va mai face cateva miliarde in functie de care cat da pana in 2040 fara nicio problema!
  • TV Man TV Man
    Realitatea TV e un post echilibrat. Iar "vedetele" care au plecat, cu exceptia lui Mircea Dinescu, nu insemnau mare lucru, dar nici putin. De ce ar fi "vedete" Dana Grecu, Mihai Gadea, Catalin striblea, Corina Dragotescu sau Andreea Cretulescu? A rupt vreunul dintre astia gura targului cu ceva? Spunea cineva ca intre pareristii dela Realitatea sint multi din redactie. Pai si ce daca sunt? Eu am vazut ca majoritatea sint oameni echilibrati, documentati, care au ce spune si care nu se pricep la orice si apar peste tot gen Bogdan Chirieac sau Val Valcu! E clar ca audientele sint manarite, ca sa iasa la sooteala canalelor mari iar asta se stie de mult timp.
  • anca anca
    eu gandesc si inca cum "liber".Realitatea nu are vedete, peleaca oamenii in draci,bine aia care nu sunt dati afara.Au prezentatori fara carisma, fara talent si in general fara....putinii lor invitati sunt reporterii, analistul politic,directorul, creditorul si ce mai este .domnul Gusa.In rest mai nimic...si in general nu ma uit la irealitatea.Nu sunt pe gustul meu nici nu mai sunt ce au fost odata.
  • adi m adi m
    anca, ia-ti pastilele si la culcare, ca te-a tampit antena 3
  • nelu nelu
    astia de la REALITATEA n-au aflat ca toti rromanii se uita la PRO TV. N-au vazut ce audienta monstruoasa a avut balega numita ROMANII n-AU TALENT?
    5.6 MILIOANE DE AUROLACI AU VIZIONAT O INFECTIE PE UN POST INFECT.
    M-au numarat si pe mine? Se poate asa ceva? Eu nu ma uit la PROs TV, ca ssa nu faca atacuri de panica postacii PRO TV, nu mai uit la A1,2,3,4,5........... pur si simplu nu ma uit la tv.
    NORMAL CA AUDIENTELE SUNT DIN BURTA
    Cum dracu vinerea, 5.6 milioane de legume au putut sa urmareasca un rahat?
    Noi se pare ca inventam roata, VINEREA in SUA canalele de tv dau cele mai infecte programe ptr ca stiu ca nu au audiente, lumea iese in oras, petrece timpul liber in familie, la noi e invers.
    5.6 MILIOANEEEEEEEEEEEE, asa ceva?

Trimite un comentariu

sus