Skip to main content

Atmosferă încinsă la Jurnalul. Redactorul şef adjunct, demis după o dispută cu Tucă

 

jurnalul national

Situaţie tensionată ieri în redacţia Jurnalul Naţional. Mai mulţi angajaţi ai publicaţiilor au vrut să facă un protest pentru că nu şi-au mai luat salariile de mai bine de trei luni. Discuţia aprinsă dintre Marius Tucă, directorul Jurnalului, şi angajaţii nemulţumiţi s-a lăsat cu demiterea Gabrielei Antoniu, redactor-şef adjunct al publicaţiei.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, vestea că urmează să fie un protest l-a nemulţumit pe Marius Tucă, care a venit în redacţie şi le-a spus angajaţilor că cine nu mai e dispus să muncească fără bani poate să plece. El a mai precizat că nu va mai da termene legate de momentul când vor intra banii.

Gabriela Antoniu, pentru paginademedia.ro: „Am plecat din cauza neplăţii salariilor în ciuda tuturor promisiunilor că situaţia se va rezolva”.

Zona de print a trustului Intact a trecut prin mai multe schimbări în ultima vreme. Jurnalul TV şi-a încetat apariţia săptămâna trecută. În plus, revista Income a fost închisă la jumătatea acestei luni.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gerula gerula
    Din pacate prosti sunt doar aia care accepta
    Sa lucre gratis. Si iar din pacate chiar daca
    Unii demisioneaza se gasesc destui sa.i inlocuiasca
  • Foxcrawl Foxcrawl
    asta chiar e super tare: "cine nu mai doreste sa lucreze fara bani, sa plece". haha.
  • tibi tibi
    Numai are Felix bani sau care problema? Sau Mircea Badea nu face reclama buna?
  • Argus2013 Argus2013
    Tuca: un jeg de om care se potriveste perfect cerintelor lui Felix.
    Pacat de unii jurnalisti care au trecut prin trustul Intact
  • anonim anonim
    Tuca ce studii are ca sa fie manager?E necalificat.Si a fost adus un manager peste el,si nu e bun.De ce nu pleaca?Duduia care a plecat avea putere manageriala?Tuca fara ziar e un nimeni,se agata nebuneste de fotoliu,la Tv nu mai face 2 bani.Nu vedeti ca simte sa ii apara fotografia in ziar,sa nu il uite consatenii?E rupt de realitate,nu intelege cum e sa nu ai bani,se scalda in averea de milioane de euro,la intrecere cu Dan Diaconescu,alt caracalean.Ziaristii au nevoie de sindicat si de avocat care sa ii reprezinte in aceste conflicte de munca,in care cei care incalca multe legi,ar trebui legati.Cei care au fost pacaliti sa cistige ma multi bani din contracte drepturi autor sa nu uite ca nu sunt salariati,nu au salariu,concedii,ajutoare sociale etc.Sunt firme prestatoare de servicii.
  • MIRUNA MIRUNA
    toata lumea stie ca presa se duce in jos. ce tot aveti atat cu Tuca, cu JN? Cu ce va stau in cale? tot printul este in situatia asta!!!
  • redbull redbull
    asa e peste tot, printul cade, e de asteptat. Jurnalistul trebuie sa se repozitioneze. Sunt atat de multe trebusoare pe care le poate face un om cu talent si cu o bruma de cunostinte de online...
  • Gabriel Gabriel
    Foarte bine spus!
  • Reporter neplatit Reporter neplatit
    @Andra Vladan - Scrii ca Marius Tuca are talent si fler, dar ca e un manager catastrofal. Eu zic si ca e un ziarist catastrofal, ca daca avea vreo calitate citeai cate ceva ca lumea scris de el. Acest ins a devenit cunoscut din cauza nesimtirii si tupeului aratate la tv, dar tipul acela de talk-show e deja istorie. Tuca e compromis total in ochii colegilor care-i stiu combinatiile, prietesugurile, lipsa de scrupule si pupincurismul. JN a fost facut praf dpdv editorial, ce tot vorbesti tu de campanii si alte bazaconii?! Ai avut vreodata ce citi constant in acest ziar, a luat el vreo atitudine, a insemnat ceva vreodata? A avut tiraje mari doar cand tepuia cititorii ca le da premii 70 de Dacii si cand publica castigatorii de la Bingo, spectacolul ala de toata jena cu Tociu, Palade, criminalul Mitoseru si Geo Raetchi.
  • Justin Viber Justin Viber
    Nu-si doreste nimeni sa piara presa in mod special. Sau, mai corect, nu exista o masa critica a cetatenilor care-si doresc din tot sufletul, in mod organic, funciar, sa dispara presa. E o prostie asa ceva. Presa raspunde, sau ar trebui sa raspunda, unei nevoi importante - nevoia de informatie de interes general sau larg. Chiar daca nu esti constient in fiecare moment al vietii de nevoia asta, ea exista si se manifesta in cele mai banale momente. De pilda, cand intrebi pe cineva care s-a uitat la meteo cum va fi vremea. Sau cand tu, care te-ai uitat la stiri, esti intrebat daca-i adevarat ca scade pretul painii dupa reducerea de TVA. Pe urma, presa mai umple si pseudo-nevoia de senzational facil, scabros sau patologic cu materiale ce se adreseaza mai degraba animalului uman decat lui Homo sapiens. Asa ca, de principiu, nu exista un motiv autentic pentru ca milioane de oameni sa iasa in strada si sa scandeze "Jos presa". Daca iesim insa din zona teoretica, constatam ca presa din Romania de azi e avangardista in sens rau: televiziunile de stiri - pentru ca ele sunt asimilate cu 90% din presa - au ajuns mai toxice decat societatea in care traim. Nivelul de ticalosie, manipulare, minciuna crasa si bataie de joc pe fata la adresa publicului se constituie intr-un terorism audio-vizual. Asa ca daca cineva vrea moartea presei, vrea, de fapt, moartea ACESTUI tip de presa care nu mai are aproape nimic in comun cu presa, ci cu Codul penal. In fine, mai sunt rigorile crizei si managerii imbecili care omoara business-ul cu maxima incompetenta. Dar despre astea din urma, alta data.
  • Nyky Nyky
    Acelasi lucru e si la Romania Libera si in tot trustul Medien Holding. Nu s-au mai luat salariile din decembrie. Adrian Rus, care oricum nu se pricepe la nimic decat la jignit oameni si la intimidat, inca ramane pe post. Oare Adamestii stiu ce se intampla?
  • Florin Florin
    @Charles: foarte bun comentariu, 100% adevarat
  • Charles Manson Charles Manson
    Toţi prăpădiţii ăştia care-şi plâng de milă, uitaţi de Dumnezeu prin nişte redacţii de ziar mai sumbre decât IML-ul, îşi merită soarta. Ce să vă fac, nestimaţi cetăţeni, dacă nu v-aţi orientat la timp? V-au impus, Tucă sau alt ţărănoi parvenit, să nu fiţi javre penale? V-au minţit că dacă vă vedeţi de treabă şi de pix sau tastatură veţi avea o viaţă normală şi o pensie liniştită? V-au interzis să lingeţi dosuri? V-au dat garanţii că presa din România are viitor? Dacă răspunsul sincer la interogaţiile de mai sus este "nu" atunci v-aţi câştigat dreptul la o sinucidere neasistată. În România, în general, şi în branşa asta, în particular, modelul de succes este lepra umană care calcă pe cadavre întru propria prosperitate. Ăia care nu sunt lepre se tirează din pesiaj. Sau crapă. Noapte eternă vă doresc.
  • Andra Vladan Andra Vladan
    Cei care va doriti sa dispara mai repede jurnalistii, ganditi de trei ori inainte sa o mai spuneti! Disparitia presei dintr-o tara e egala cu deschiderea usii pentru dictatura. Asa, slaba cum e, presa este, in masura posibilitatilor, un caine care inca mai latra. Fara cainele ala, schiop, cu un ochi scos, lihnit de foame si vlaguit, n-ar mai exista nici latraturile alea, oricat de firave. Sa nu va doriti niciodata asa ceva!
    La JN lucrurile sunt complicate. Ziarul a fost ingropat in ultimii ani treptat, din cauza unui management catastrofal al celor care au ramas in urma lui Mihai Craiu. Acesta, in calitatea lui de manager, facea bani superbi pentru sine si banuti pentru JN. Dar banutii aia erau suficienti pentru a tine pe piata ziarul numarul unu, ziarul care a redat cititorilor reportajul, ancheta, interviul, campania de presa.
    Cand a plecat Craiu, in urma unui scandal cu Dan Voiculescu, razbunarea lui Voiculescu pe Craiu s-a tradus in lasarea de izbeliste, pe mana lui Tuca si a acolitilor lui, a ziarului. Nu l-a mai interesat pe patron ce se intampla cu propriul business. El avea de platit polite lui Craiu, si Craiu lui. Razboiul dintre ei continua, de multe ori prin semnale date de Craiu prin intermediul reportervirtual.ro.
    Dar nici macar nu mai conteaza asta.
    Adevarul e ca Tuca e un tip cu talent si fler pentru jurnalism, dar un manager catastrofal. De fapt, nu are nici macar o cantitate infima de gene de manager in el. Tot ce stie sa faca bine e jurnalism dupa ideile lui si tocat banii altora. Tuca si-a crescut averea folosindu-se de ziar, de munca unei echipe pe care a stiut s-o faca dupa chipul si asemanarea lui si pe care a facut-o captiva. Relatia lui dubioasa cu editura Curtea Veche e doar un aspect. Apoi faptul ca a fost initiatorul Miscarii de Rezistenta, o idee mult salutata de multi de pe piata, dar care a apartinut JN, echipei de jurnalisti de acolo, care chiar au crezut in Miscarea asta si au dat ce era mai bun in ei pentru campaniile de presa de sub umbrela Miscarii, pana la urma s-a dovedit o alta teapa din partea lui Tuca. Dupa ce Miscarea a cunoscut notorietatea, si-a insusit-o! Si-a facut fundatie si din asta scoate bani. Ce poate fi mai mizerabil decat asta? Munca oamenilor a fost folosita in propriul beneficiu. Numele ziarului, la fel.
    Tuca este incapabil sa-si recunoasca esecul. A esuat ca manager. A esuat lamentabil. Dar a esuat si ca jurnalist, pentru ca a facut niste compromisuri cu JN de neimaginat pana acum cativa ani. Nu se stie pentru ce le-a facut, caci beneficii ziarul nu a avut deloc.
    Voiculescu nu il mai are de multi ani la inima, si d-aia nu il ajuta. Acum nu vrea decat sa scape de problema JN, de ziarul asta care ii aduce doar paguba si scandal. Dar ce te faci cu Tuca? El nu poate trai decat daca isi vede numele in caseta editoriala, sectiunea Directori, pe o foaie de hartie. Ar fi in stare sa faca singur o foaie pe care sa scrie JN si in care, pe frontispiciu, langa titlu, sa-i apara lui numele. Chiar daca pentru asta ar insemna sa calce pe cadavrele celor pe care ii minte zilnic ca le face rost de bani si ca ziarul va supravietui. Cunosc multi oameni de la JN, toti imi spun acelasi lucru. Nu cred ca e vorba despre halucinatii colective, ci despre un adevar trist, despre care nimeni nu indrazneste sa vorbeasca.
    Clauzele contractelor impuse de Intact sunt absolut criminale. Amenzile pentru denigrarea trustului, a patronului si a asociatilor lui (!!!) sunt de 25.000 de euro! Asta in situatia in care majoritatea salariilor de la JN sunt de pana in 20 de milioane de lei lunar.
    Daca oamenii si-ar fi putut gasi alt loc de munca, plecau de multa vreme. Nu stau acolo pentru ca sunt incapabli sau masochisti. Stau acolo pentru ca nu le vine sa creada ca s-a putut ajunge la asa ceva in anul de gratie 2013. Pentru ca multi au peste 35 de ani si nu isi mai gasesc locuri de munca. Pentru ca au facut presa de 20 de ani incoace, nu altceva. Iar acum, in ciuda numarului imens de posturi de televiziune, profesionistii sunt din ce in ce mai putini. Sunt doar marionete manevrate pret de cateva luni, pe doi lei, care apoi sunt aruncate, pentru a le face altora locul.
    Scolile de jurnalism ale Antenelor si Realitatii TV ce credeti ca sunt? Trei luni iau banii unor fraieri care se viseaza pe ecran, iar alte trei luni ii exploateaza, trimitandu-i pe teren si punandu-i la munca, ba chiar bagandu-i pe post, sa se faca de ras, evident fara contract si fara leafa, eventual pe un leu, doi, de drum. Dupa trei luni, de proba, asa-zisa, li se arata usa, ca nu fac fata. Urmeaza o noua serie de absolventi IMA sau Tudor Vornicu de fraierit!
  • Florin Florin
    nu dezinforma, ca nu-ti sta bine

Trimite un comentariu

sus