Skip to main content

Ecaterina Andronescu, Gabriela Vrânceanu Firea şi Adriana Săftoiu, abonatele posturilor de ştiri în februarie

 

Sursa foto: Jurnalul.ro
Sursa foto: Jurnalul.ro

Publicitate

Ecaterina Andronescu, Gabriela Vrânceanu Firea şi Adriana Săftoiu sunt personalităţile feminine cu cele mai multe prezenţe în studiourile TV, în luna februarie, conform mediaTRUST România.

Analiza a luat în calcul şase posturi de televizune (Antena 3, B1 TV, România TV şi Money.ro TV, Realitatea TV şi Digi 24). Raportul conţine informaţii din emisiunile difuzate de către cele şase posturi de televiziune în intervalul orar 17.00 – 23.00, în luna februarie 2013.

Potrivit raportului mediaTRUST, în luna februarie, 2013, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, ocupă primul loc în topul personalităţilor feminine cu cele mai multe prezenţe în studiourile TV, cu 20 de apariţii.

Senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea a urcat pe locul doi în clasament, înregistrând 12 prezenţe în platourile TV.

Consultantul politic Adriana Săftoiu, fost consilier prezidenţial şi membru PNL, completează podiumul, contabilizând 10 apariţii.

Topul prezenţelor feminine

topul prezentelor feminine la tv in februarie

În ceea ce priveşte prezenţele masculine nu sunt schimbări majore, comparativ cu lunile anterioare: Bogdan Chirieac, jurnalist DCNews, este pe prima poziţie cu 34 de apariţii. Locul doi este ocupat de Mugur Ciuvică cu 31 de apariţii, iar pe locul trei se află sociologul Marius Pieleanu, care a avut 25 de prezenţe în studio.

Topul prezenţelor masculine

topul prezentelor masculine la tv in februarie

Clasamentul liderilor politici, în funcţie de numărul de minute petrecute în studiourile TV

În luna februarie, Mihail Neamţu, preşedintele Noua Republică, este liderul politic care a petrecut 652 de minute în platourile TV. Acesta este urmat de Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, care a înregistrat 484 de minute.

Locul trei este ocupat de preşedintele PNL, Crin Antonescu, care a înregistrat 426 de minute, la egalitate cu Victor Ciorbea, liderul PNŢCD - aripa Ciorbea.

Ecaterina Andronescu conduce clasamentul celor mai activi reprezentanţi politici în luna februarie

  • Ecaterina Andronescu (PSD), Ioan Ghişe (PNL) şi Liviu Pop (PSD), au fost cei mai activi reprezentanţi ai partidelor politice in studiourile TV în luna februarie.
  • Poziţia a patra e ocupată, la egalitate, de Codrin Ştefănescu (PSD), Radu F. Alexandru (PDL) şi Sorin Roşca Stănescu (PNL), cu câte 14 prezenţe în studiourile TV.
  • Cu câte 12 apariţii pe posturile de televiziune incluse în studiul mediaTRUST, Gabriela Vrânceanu Firea şi Cătălin Ivan, ambii de la PSD, se situează pe locul cinci.

În luna februarie 2013, formaţiunea politică ai cărei membri au bifat cele mai multe prezenţe în studio este PSD-ul, cu 219 apariţii. Locul doi este ocupat de PNL, care a avut 204 prezenţe, iar PDL-ul se află pe locul trei în acest top, cu 182 de prezenţe.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • xaturion xaturion
    Pai alta ocupatie nu au, decat sa vina la televizor.

Trimite un comentariu

sus