Skip to main content

Electricianul TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului pleacă din ţară

 

adrian-sobaru
Foto: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto

Publicitate

Adrian Sobaru, electricianul de la TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului în decembrie 2010, a decis să părăsească România definitiv, împreună cu familia sa. Informaţia a apărut într-un editorial semnat de Lucian Avramescu şi publicat astăzi pe site-ul A.M. Press, cu titlul ”A doua aruncare de la balcon a lui Sobaru”.

Conform editorialului, Adrian Sobaru l-ar fi sunat pe Avramescu pentru a-şi lua rămas bun, cu intenţia de părăsi definitiv ţara.

”Ieri seară, în timp ce aşteptam anunţul cu persoana noului papă, m-a sunat Adrian Sobaru, un om pe care l-am cunoscut îndeaproape după gestul său unic şi eroic petrecut în Parlamentul României. (...) Adrian îmi cerea să ne vedem cinci minute. Sunt la Sângeru, i-am spus. Dacă e ceva grav şi urgent, vin la Bucureşti. Nu, a zis el stingherit, vroiam doar să-mi iau la revedere de la dumneavoastră. Plec. Cum pleci? Plec din ţară. Cu familia cu tot. Plec definitiv. Am rămas mut.”, a scris Avramescu în editorial.

Adrian Ion Sobaru, electrician în TVR, s-a aruncat de la balconul Parlamentului, invocând tăierea ajutorului de însoţitor pentru persoană cu handicap. Sobaru are un copil care suferă de autism. La acea vreme, conducerea televiziunii publice a precizat, prin persoana lui Alexandru Lăzescu, director general, că electricianul nu se află în niciun fel de litigiu cu TVR şi că nu are probleme la locul de muncă.

Ulterior, în urma evaluărilor din decembrie 2012, Sobaru a primit un punctaj extrem de mic (42,66 puncte) şi nu a mai depus contestaţie. El nu s-a aflat însă nici pe lista cazurilor sociale, dar nici pe cea a disponibilizaţilor.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Comentarii

  • unsoarecedeteve unsoarecedeteve
    .... aia nu e profesoara!!!!!!!!!!! ... nu a reusit la facultate!!!!!!!!!!!! .... este doar invatatoare pentru clasele I-IV .... cind apare pe la teveuri e fenomenala!!!! ... SE COMPORTA CA O TATA VERITABILA, NU PRICEPE CE SE DISCUTA SI RONTAIE CA O MOARA STRICATA .... "BOC E DE VINA SI REGIMUL LUI BASESCU" ... VAI DE MAMA NOASTRA CA AVEM STFEL DE PARLAMENTARI!
  • Denis Denis
    Felicitări!
  • udialan delon udialan delon
    Udialane, pai pleaca nene. Du-te si tu pe planeta Marte ca a zis NASA de curand ca acolo ar putea exista forme de viata - adica ameobe, euglene si o specie nemaivazuta, boshorogus teveristicus. Deci ai fi-n largul lu´ matale. Ai plecat?...
  • udialan udialan
    PAI, adevarul e ca numai citind multe din comentariile de aici, parca iti vine sa pleci, cat mai departe, daca se poate ...pe alta planeta! si cand te gandesti ca se zice ca omul ar fi o trestie (ganditoare)...dar si ce mare SCARBA sunt unii!!!!!!!!
  • sdfca sdfca
    nu as fi putut sintetiza mai bine parerea mea despre sobaru. asa e, un las. nu vad ce e unic si eroic in a te arunca de la un balcon si a cadea peste un birou... nu inteleg cum poate cineva sa catalogheze o tentativa esuata de sinucidere (chiar si una reusita) drept un gest unic si eroic...
  • doina doina
    Cat de tristi suntem cu comentariile noastre"dastepte" despre un om care a luat o decizie. Uitam ca e viata lui, ca e dreptul lui sa ia ce decizii doreste si ca omul nu ne-a cerut nimic. De ce criticam? De ce jignim? Ne simtim cumva mai impliniti daca sub protectia anonimatului ne dam mari justitiari? Eu nu, motiv pt care ma opresc aici.
  • mariana mariana
    drum bun sobarule, nu uita biletul trebuie luat neaparat numai dus, iar la valoarea ta sigur vei minca la cantina papala din Roma ceia ce nui rau, gestul tau a fost oricum de un las si nu un om integru. Vezi inainte de a parasi tara da pe la OBREGIA nu pleca fara medicamente.
  • La vie en rose La vie en rose
    Lucian Avramescu a scis ca aruncarea-n cap a Sobarului este un gest ”unic și eroic”. Dincolo de faptul ca Lucian trebuie că are cortexul plin de muci verzi, d-ăia de gripă făcută-n miezul iernii, ca sa gandeasca asta, Sobarul n-a facut altceva decat un gest laș. Cum altcumva sa fie actiunea lui daca ne gandim ca omul are acasa un copil autist? Pai daca tu mureai, bai Sobarule, bai, ce facea copilul ala? Aud?... Lua drumul caminelor si, cine stie, ajungea sa infunde canalele Garii de Nord. Iar tu, te gandeai ca in timpul asta vei sta acolo Sus, de-a dreapta Tatalui. Atunci gandeai prost!...Acum, ca te-ai hotarat sa pleci din tara, ca sa inveti ce inseamna munca (unde ai fost tu, la TVR, nu se predă așa ceva) si sa-i faci copilului tau un viitor, gandesti bine! Drum bun!
  • VaDin VaDin
    Chestia este mult mai adanca decat lasa sa se vada....nu e vb de TVR ci de Romania.
  • alex alex
    ei .. daca nu i-au gasit si lui un loc in parlament... ca profei aleia de facea greva foamei platita de voiculescu.. Probabil daca ajungea in parlament, nu mai era asa revoltat, si uita totul, asa cum a uitat si Tovarasa Profesoara de toate problemele invatamantului..
  • eugeni eugeni
    . so ia si pi sorusa ,aia flamanda de la latrina3, si sa se care amandoi dreaq.....
  • UnPixelAlbastru UnPixelAlbastru
    Mai, draga, pixelule mov, vad ca si tu ai aceleasi nemultumiri ca si Sobaru. Poate vrei sa protestezi si tu de la balcon si eu te retin :)
  • theodor theodor
    Ciudat cum acest domn a fost actor principal intr-un film documentar facut de o companie franceza care avea ca scop a analiza caderea guvernului boc. O sa intrebati ce legatura are ...simplu, de la faza celebra cand Domnul de la TVR s-a aruncat in gol "chipurile din cauza birurilor impuse de Guvernul Boc". Ce usor se scrie istoria "una victima inocente". Imi este scarba de tara asta si de fariseismul specific zonei.
    PS Omul nostru a primit ceva banuti (mii de euro) pentru filmari. Filmul evident a fost difuzat de antena 3, care vai a comentat subtil ce parere au strainii de cum sunt exploatati romanii. Istoria se scrie altfel, Film de propaganda comandat si platit de stiti voi cine. Coincidenta stranie mitingurile de protest au fost filmate pe viu vai intimplator de echipa franceza aflata si ea intimplator in Romania. CE INTIMPLARE INTIMPLATOARE>>>Domnule Sobaru You 're my hero pot sa va ating ?
  • unpixelmov unpixelmov
    sa inteleg cu tu esti multumit? afla, pentru suferinta ta ca toti basistii angajati de lazescu au ramas in tvr 600 asa ca acum te uiti la ce pot leprele alea sa faca! au furat emisiunile create de mintile altora si s-au pus peste ele producatori! furt la drumul mare e in tvr! toate cazutele din paturi de sefi sunt producatori desi nu stiu ca inainte de casetele dvcam au existat casetele beta! asta e nevasta aia a lui demeter andras CARE LA COMISIA DE SORTARE N-A DESCHIS GURA SI COMISIA A SUNAT SOTUL SA-L INTREBE CE FAC CU TOVARASA!? TOVARASA E PRODUCATOR mai mult de atat nu se poate in editorial si nu la cules capsuni ci la film! sobaru a muncit corect, curat si n-a furat nimic de la nimeni! si sa stii ca si eu detest si guvernul asta de tradatori. poate nu stii dar uselistii se pupa, beau si fac afaceri( fura) cu pedelistii. Si rad impreuna de cei ca tine! de se prapadesc! :) :) :) nu-i de mirare de ce avem asemenea conducatori! pentru ca sunt alesi de oameni destoinici ca tine!
  • Lola Lola
    Nici macar Elwis si Zgabercea nu l-au putut motiva! I-a asteptat nerabdator si si-a dat seama ca abia acum distrugerea TVR are loc! Drum bun,la revedeeeeeere!

Trimite un comentariu

sus