Skip to main content

Eurovision a cântat bine pentru TVR: locul trei pentru postul public. Câţi români s-au uitat

 

Publicitate

Rezultate bune de audienţă la finala selecţiei naţionale pentru Eurovision, difuzată de TVR 1. Principalul post public s-a clasat pe locul trei în topul audienţelor, cu peste 800.000 de români în fiecare minut la Eurovision.

Cifrele finalei au fost mult peste semifinalele difuzate acum câteva săptămâni, când media pe minut era de aproximativ jumătate de milion de români.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare audienţele finalei selecţiei naţionale.

LA NIVEL NAŢIONAL. Selecţia Eurovision a fost urmărită, în fiecare minut, de 825.000 de români. Cu aceste cifre, TVR 1 a fost pe locul trei în clasament, după Pro TV şi Antena 1, dar înainte de Acasă TV şi de Naţional.

Vârful naţional: 1.158.000 de telespectatori la ora 22.54.

LA NIVEL URBAN. Din publicul Eurovision, peste jumătate de milion de telespectatori pe minut au fost din mediul urban. Pe intervalul concursului, postul public a fost şi la oraşe tot pe locul trei.

O diferenţă la vârf la nivel urban, faţă de întreaga ţară: pe prima poziţie a fost Antena 1 (unde pe cea mai mare parte a timpului era emisiunea Te cunosc de undeva), iar pe locul doi a urmat Pro TV.

Vârful urban: 752.000 de telespectatori la ora 23.43.

Audienţa posturilor TV sâmbătă, 9 martie, pe intervalul de difuzare a finalei selecţiei naţionale pentru Eurovision:

NATIONAL URBAN
Pro TV 1.301.000 telespectatori pe minut (6,8 rtg) Antena 1 820.000 (7,8)
Antena 1 1.255.000 (6,6) Pro TV 674.000 (6,4)
TVR 1 825.000 (4,3) TVR 1 518.000 (4,9)
Acasa TV 617.000 (3,2) Acasa TV 231.000 (2,2)
National TV 557.000 (2,9) National TV 226.000 (2,2)

Clasamentul selecţiei Eurovision:

Locul I: Cezar Ouatu - cele mai multe voturi din partea telespectatorilor (9.774, dintr-un total de 42.567), obţinând 12 puncte din partea acestora, cărora li s-au adăugat 8 puncte de la juriul de specialitate.
Locul al doilea a fost obţinut de Electric Fence, cu 19 puncte (12 juriu şi 7 televot),
Locul al treilea a fost al Luminiţei Anghel (10 puncte juriu, 8 puncte televot).
Robert Turcescu şi Casa Presei s-au clasat pe a patra poziţie (2 puncte juriu şi 10 televot), iar Elena Cârstea a ocupat locul al cincilea (7 puncte juriu, 4 televot).

În clasamentul final, Tudor Turcu s-a clasat al şaselea (4 puncte juriu, 6 televot), urmat de Al Mike feat. Renée Santana (6 puncte juriu, 2 televot). Cu 0 puncte de la juriu şi 5 din partea telespectatorilor, Narcis Iustin Ianău a ocupat poziţia a opta, la fel ca FreeStay (5 puncte juriu, 0 televot).

Penultimele locuri, la egalitate, au fost ocupate de Cristian Prăjescu (0 puncte juriu, 3 televot) şi Ovidiu Anton (3 puncte juriu, 0 televot). Clasamentul se încheie cu Andrei Leonte (1 punct juriu, 1 televot).

În urmă cu două săptămâni, semifinalele Eurovision ţineau în faţa televizoarelor, pe TVR 1, aproximativ jumătate de milion de români. Cifrele de atunci, aici.

Paginademedia.ro a scris la cald despre finala selecţiei Eurovision, câştigată de Cezar Ouatu. Iată ce spunea Cezar Ouatu în seara concursului:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    Eu cred ca aparatele de masurat audienta se gasesc in mare parte in televizoarele din Ferentari, altfel nu inteleg cum o vechitura de film cu Seagal de la Pro(s)tv poate sa iasa in fata Eurovisionului si mai ales a emisiunii Te cunosc de undeva (care a fost mai tare ca Eurovisionul). Cati neuroni sa ai sa te uiti la Steven Segal???
  • doru68 doru68
    Mariana ,la asa caligrafie nu cred ca ai puterea de ai face pe altii jigodii,daca nu dai un exemplu macar,atunci cel mai bine ar fi sa taci din gura sau sa le scrii personal pe blogul celor pe care ii placi tu sa vedem ce parere au ei despre fanii lor intelectuali.
  • r r
    Vaiiiiiii cum au fost cei 6 prezentatori.
  • oldman oldman
    nenea cristi, indiferent de studii si cultura muzicala, oamenii au preferinte muzicale. ca urmare, nu trebuie sa ne placa la toti acelasi gen muzical si nici nu trebuie facuta in prealabil o analiza a melodiei pentru a decide daca si in ce conditii ne place.
  • mad79 mad79
    sa stii ca si mie mi-a placut Turcescu,dar favoritii mei au fost cei de la Electric Fance!
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Am rezolvat. Multumim!
  • radu radu
    Nu se vede tabelul cu audienta.
  • cristi cristi
    Mariana e exemplul perfect de persoana fara studii, care a putut fi prostita usor de Turcescu, astfel incat sa ajunga sa-l voteze . Ca ea, au mai fost inca vreo 9.000 si ceva .
  • Mihai Mihai
    Mariana,faptul ca ai lipsit la ora de canto mai inteleg.Nu se explica insa lipsa de la limba romana! ,,cei lanti,, oricat de ,,jigodIII,,ar fi tot or fi trecut pe la scoala.
  • mariana mariana
    Eu zic, Robert Turcescu a cintat mult mai bine ca cei lanti, pacat ca nu a mers mai departe, Robert Turcescu are voce, are taalent si bunul simt spredeosebire de alte jigodiii din media.

Trimite un comentariu

sus