Skip to main content

EXCLUSIV. Evenimentul zilei şi Capital au de azi şi un CEO: omul de afaceri Marian Duşan

 

marian-dusan

Publicitate

EXCLUSIV. Editura Evenimentul zilei şi Capital are un nou CEO: Marian Duşan, care vine din zona de business. El va conduce operaţiunile celor două publicaţii, împreună cu Virgil Munteanu, care ocupă funcţia de director executiv al companiei.

Până astăzi, Duşan era şi un colaborator al săptămânalului Capital, unde publica comentarii pe teme social-economice.

Duşan vine din zona de business şi va avea un mandat de patru ani la conducerea celor două ziare. Va intra şi în acţionariat? Va susţine şi financiar publicaţiile?

"Nu spun nu. Sunt gata să mă implic şi financiar, dacă este nevoie, dar nu am avut nicio discuţie în acest sens", a declarat Marian Duşan în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

"Ne propunem să ajungem principalul jucător de pe piaţa ziarelor din România, dar cu creşteri în trepte", a adăugat el.

"Chiar dacă direcţia generală a pieţei este online-ul, noi ne vom concentra, în continuare, şi pe zona de print", a completat Duşan.

Cine este Marian Duşan: de la intermediere de produse la Combinatul Siderurgic Călăraşi

Marian Duşan s-a născut pe 5 aprilie 1979, este licenţiat în Drept şi în Ştiinţe Politice, şi are un master în Psihologie Politică şi Leadership in Administraţie.

Marian Duşan a povestit în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, care a fost traseul profesional:

La 18 ani, în 1997, a înfiinţat la Bucureşti firma BAD Com - Baza de Aprovizionare Desfacere Bucureşti. "Intermediem vânzarea de diferite produse, de la anvelope şi acumulatori, la materiale de construcţii. Luam marfa pe datorie, direct de la producători şi o vindeam mai departe", povesteşte Duşan. "O luam pe încredere şi, după o lună, scoteam şi profit şi le duceam banii înapoi."

Unul dintre parteneri era Combinatul Siderurgic Călăraşi, pentru care a ajuns să furnizeze diverse materiale. La începutul anilor 2000, a ajuns unul dintre principalii creditori ai combinatului. "Aveam mulţi bani de încasat de la ei, pentru materie primă şi materiale", spune el. Aşa a ajuns ca, în 2002, să preia la privatizarea pe un euro ce a mai rămas funcţional din combinat: Uzina de reparaţii. La 22 de ani a devenit managerul Combinatului Siderurgic de la Călăraşi.

În 2007, vinde combinatul pentru o sumă de ordinul milioanelor de euro către concernul Martifer Donasid şi pleacă în SUA.

Peste ocean, spune el, a intrat în fonduri de investiţii, în special pe zona de tehnologie. În prezent, este CEO la grupul de investiţii PTK Capital (New York), orientat pe proiecte din pieţele Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei şi Africii de Sud.

În 2011, a pus bazele Romanian Business Accelerator, o asociaţie ce îşi propune „să accelereze mersul în businessul românesc”, după cum declară Duşan pe blogul său.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petru Filipescu Petru Filipescu
    O doamne!
    Pe omul acesta il caut de multi ani ! Fiind patronul firmei Reepstel Calarasi ne-a luat 30000 euro in avans pentru executia unei structuri metalice. Comanda nu a fost facuta niciodata. Am recuperat cu greu 20000 euro apoi a disparut. L-am cautat peste tot si iata ca a aparut.
  • Emil-Anton COMȘA Emil-Anton COMȘA
    Succes Marian, sper ca totul a mers bine!
  • calarasi calarasi
    bai, suntei cu capul! asta e un escroc. stateau creditorii pe la usa repstil cu saptamanile, unii au intrat si-n greva foamei. e un escroc patentat! un penal. ce combinat siderurgic a condus el? alo, balamucul? 112? 911? sa va spalati cu el pe cap!
  • Alex Alex
    PS.Cautati societatea Repstil Calarasi.
  • Alex Alex
    A slabit mult domnu'Dusan.Ultima oara la Calarasi a falimentat societatea de langa Siderurgic.A scapat de dosarele penale?Rezultatul vi-l spun eu de acum Faliment.Dupa ce a trombonit ani bune pe toata lumea cu italienii lui si aventurile de-o noapte,dupa cateva dosare penale inclusiv cu Finantele publice a revenit fresh.Bun asa dar eu sriu ca mai sunt destule datorii restante.Revenim ca devine interesant.
  • Andreea Andreea
    Eu sunt ruda cu el, dar asta nu implica nimic. Marian ce a facut si si-a facut,a facut singur.
    Mult succes, esti orgoliu familiei!
  • Iulian Moisescu Iulian Moisescu
    Felicitari Marian cred ca toata lumea apreciaza cv-ul si parcrsul unui tinar in mediul de afaceri care inseamna in primul rind un cost important din viata unui adolescent, eu cred ca este timpul sa iesi la rampa opiniei publice. Eu stiu ca esti modest dar opinia publica trebuie sa afle ca pe linga cariera si expertiza ta in mediul de afaceri se mai adauga si activitatea caritabila pe care o sustii in mediul serviciului umanitar.
  • matei_a matei_a
    as vrea sa fiu ruda cu el
  • Mircea Mircea
    "La 22 de ani a devenit managerul Combinatului Siderurgic de la Călărași". Fratilor, aveti timp sa credeti asemenea bazaconii? Daca da, atunci spor la treaba voastra!
  • schwarzenegger 1 schwarzenegger 1
    al cui nepot o mai fi si domnul din descrierea de mai sus???
  • Carmen Ivanov Carmen Ivanov
    Mult succes, Marian!
  • Reporter Reporter
    La cum se lauda pe aici, ar putea scoate si tara din rahat tinerelul asta! Vrajeala, monser!
  • Razvan Pascu Razvan Pascu
    Succes Marian!

Trimite un comentariu

sus