Skip to main content

Dinu Patriciu: "Răzvan Corneţeanu a fost schimbat când trebuia"

 

Dinu Patriciu - B1 TV

Publicitate

Răzvan Corneţeanu a fost schimbat când trebuia”, a declarat Dinu Patriciu într-un interviu pentru emisiunea X-Pres, realizată de Sabin Orcan la B1 TV. Răspunsul a venit la întrebarea despre schimbările de management produse la Adevărul Holding în 2010, când Răzvan Corneţeanu a fost înlocuit de Peter Imre la cârma Adevărul Holding.

„Am făcut o proastă alegere şi am făcut-o din motive dincolo de raţionalitatea gestului.” Întrebat dacă se referă Peter Imre (care a cerut executarea silită a lui Patriciu pentru o datorie de 80.000 de euro), Dinu Patriciu a precizat că nu dă nume. „ Nu dau nume. Am făcut o alegere proastă şi această alegere a dus Adevărul unde a ajuns”, a mai spus Patriciu.

Întrebat dacă ar mai investi în media, Dinu Patriciu a declarat că ar face-o. „Eu cred că online-ul şi presa scrisă au evidente sinergii. Televiziunea în forma ei clasică va dispărea”, a mai precizat omul de afaceri.

Din declaraţiile lui Dinu Patriciu la X-Pres:

  • ”Noi nu suntem un caz tipic. Deja televiziunea se modifică, trece către interactivitate. Trece către altceva pe care îl descoperim în fiecare zi. Există mii de canale de televiziune pe care îţi poţi alege ce vrei să priveşti, ora la care vrei să priveşti.”
  • „Televiziunea nu mai este ceea ce era când cineva îţi impunea un program. Acum este online. E o comunicare astăzi. Este altceva.”
  • ”Când se va opri declinul presei româneşti? Când vom ajunge la ziarele de-o pagină pentru că deja nu mai sunt ziare. Am revenit în ţară după multă vreme şi i-am cerut asistentei mele să primesc încă de la aeroport ziarele pentru că îmi place să miros cerneala şi hârtia să o simt foşnind în mână. M-am uitat cu mare tristeţe la grosimea ziarelor. Adevărul avea acum vreo doi anişori 48 de pagini, 64 de pagini, 96 de pagini în unele zile. Astăzi m-am trezit cu nişte amărăciuni de 16 pagini, de 24 de pagini. Acestea nu sunt nişte ziare, sunt nişte ruine. Ziarul adevărat pe care îl iei la subraţ acasă este cărămida aceea de la Times.”

LIKE. Fiţi la curent cu ţtirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    @un jurnalist: excelenta radiografie a situatiei de la AH! asta era atmosfera acolo. si clickul si toate revistele alea pentru femei sunt copiate la indigo de la ringier, nu trebuia sa fii mare director cu salariu de sute de milioane sa le faci. Cred ca cea mai memorabila chestie facuta de corneteanu ramane accesul la WC cu cartela!!!!!!!
  • Un Jurnalist Un Jurnalist
    Interviul luat de Borcan a fost unul "in genunchi". Probabil s-a simtit indatorat pentru mega-leafa de 275 milioane pe care a luat-o ca sa isi bata joc de o redactie intreaga. De pe urma deciziilor sale au ramas sute de oameni pe drumuri. La sfatul lui Patriciu si girat de Imre, care era consiliat de looser-ul Alin Teodorescu, Orcan a "relansat" Adevarul de Seara. Din gandirea astora patru a iesit un bi-saptamanal pe bani care tiparea 370.000 exemplare din care s-au vandut 15.000!!! E o performanta demna de orice antologie a imbecilitatii media.
    Despre Corneteanu, Patriciu are dreptate: l-a schimbat la timp. Dupa patru ani in care a facut ce a vrut, dar mai ales s-a imbogatit si s-a plimbat prin lume cate 300 zile pe an, Cornete instaurase la AH un fel de "centralism democratic", dupa cum se exprima insusi Dinu in fata angajatilor cand l-a instalat pe Imre. AH devenise o cloaca in care sefii cei mari nu miscau un pai fara stirea lui Razvanel, care-i punea sa se toarne unii pe altii in schimbul unor salarii nesimtite rau. El venea pe la munca 2-3 zile la 3 saptamani, dadea de pamant in sedinte cu toata lumea pana la 4 dimineata, apoi pleca la relaxare. Macar unii sefi s-au ales cu team-building-uri prin tari exotice, ceea ce nu vor mai pupa in veci!
    Tirajele cu care s-a laudat Patriciu in interviu au crescut ca urmare a unor preturi de dumping, cu care se spera ingroparea intregii prese. Adevarul era un ziar atat de prost, incat fara carti la pachet vindea ca si acum, 15.000 exemplare pe zi. Iar in Click, care costa 0.50 ron, s-au bagat zeci de milioane in marketing si concursuri. In plus, marile genii aduse de Patriciu la AH in frunte cu Corneteanu n-au stiut decat sa copieze la milimetru si fara jena publicatiile Ringier, vanzandu-le apoi la jumatate de pret.
  • B0B B0B
    Asa se intampla cand nu mai faci afaceri cu statul si iesi de sub umbrela politica. Acum nu ne mai da lectii de economie de piata si cum a reusit el in afaceri?
  • borcanel borcanel
    mda, patriciu, mare om de afaceri, care a esuat lamentabil in tot ce a investit... cu exceptia rompetrol, care nu a fost decat o mare afacere de partid, patriciu a falimentat mic.ro (si sute de furnizori) si adevarul holding. daca mai tinea mult rompetrolul, si nu il vindea la kazahi, cred ca si rafinaria abea soarta adevarului... in aceste conditii, nu vad ce relevanta au sfaturile de afaceri ale unui loser... trebuia sa il intrebe patriciu pe borcan cum a reusit sa il fraiereasca 2 ani de zile sa lucreze la adevarul pe mii de euro lunar fara sa faca nimic...
  • John John
    Patriciu vorbeste exact ca sa nu taca. Ce naiba o tot da acolo cu ziarele, habar n-are cum se face un ziar. Dupa ce l-a aruncat pe Corneteanu pe fereastra, s-a invartit o vreme prin Adevarul Holding explicand cum va transforma el sereleul ADH intr-o mega-companie listata la bursa. Cum va deschide birouri editoriale la Washington si la dracu in praznic si cum se va vorbi la "meetingurile" redactionale numai in limba engleza. Si ce a obtinut? Un bullshit! O mizerie de corporatie in care libertatea si creativitatea jurnalistilor (atat cat mai erau ele) s-au dus dracului de tot. O cloaca de jurnalisti-corporatisti care au facut ceea ce stiu cel mai bine corporatistii: colegii s-au turnat intre ei, sefii au dat cu biciul in subalterni, subalternii si-au muscat sefii de cur. Atat. Si-atunci, de ce se mira Patriciu ca a ajuns tractoristul-sef sa il execute silit? Atata l-a dus mintea sa vrea, asta are. Sictir.
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    emy draga, invata sa scrii inainte de a posta :) se scrie "si mie" fara cratima, in cazul asta. "mi-e foame" asta-i varianta cu cratima. desi cred ca e inutil sa explic, ca nu-ntelegi si tot prost ai sa scrii.
  • emy emy
    va rog sa-mi spuneti si mi-e ce audiete a avut aseara emisiunea te cunosc de undeva

Trimite un comentariu

sus