Skip to main content

Life, o emisiune prezentată de un naturalist la Discovery

 

LIFEDiscovery Channel va difuza, din 5 aprilie, Life, un program blockbuster în zece părţi. Emisiunea, care cuprinde peste 130 de povesti incredibile din lumea naturii, va fi difuzată în fiecare vineri de la ora 21.00.

Publicitate

Narat de celebrul naturalist britanic Sir David Attenborough, Life este un program filmat în patru ani, pe parcursul a peste 3.000 de zile, străbătând fiecare habitat şi fiecare continent pentru a prezenta minunata diversitate a vieţii pe Pământ.

Tehnici cinematografice de înaltă performanţă surprind secvenţe superbe: păsări care aleargă şi dansează pe suprafaţa apei, în ritualuri de curtare uimitor de sofisticate; peşti care îşi păcălesc prădătorii folosindu-şi înotătoarele ca să zboare; şi muşte care se întrec în competiţii fascinante, pentru a-şi face ochii cât mai mari.

La sfârşitul fiecărui episod din serie, zece minute sunt dedicate unui material de tip making-of, intitulat Life on Location.

Despre filmările la emisiunea Life

Echipa de filmare a programului Life a reuşit să se folosească de giroscop pentru a crea cadre stabile preluate din vehicule în mişcare, chiar şi pe teren accidentat, permiţând astfel pentru prima dată urmărirea în paralel a unor turme de reni şi de elefanţi.

Camere HD miniaturale au fost folosite în număr mare pentru episodul 6 al seriei despre insecte.

În Mexic, echipa a creat un fel de “pânză de păianjen” din cabluri, în desişul unei păduri, pentru a da telespectatorului senzaţia că zboară alături de milioane de fluturi-monarh, în timp ce în Zambia, filmările s-au derulat dintr-un balon cu aer cald, pentru a nu tulbura activitatea unor stoluri uriaşe de lilieci.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Darwin Darwin
    Probabil ai dreptate. La Discovery e senzatie daca apare o emisiune de 4 ani. Eu am vazut si Planet Earth si BBC Life, ultimul parea mai mult Planet Earth structurat diferit cu cateva parti ce nu erau in primul.
  • matei_a matei_a
    doar daca nu cumva filmau simultan mai multe echipe. altfel inseamna ca asa numara madam Ada Rosetti, sa dea bine in reclame.
  • Slick Slick
    Cum o fi fost filmat programul pe parcursul a 4 ani in 3000 de zile, cand un an are 365 de zile???
  • mad79 mad79
    eu fiind la RCS,nu ma plang pentru c prind Discovery pe net si nu pierd nimic.
    De cand nu mai e pe RCS,imi place doar Orase in sectiune,de pe Discovery,ca program nou,in rest sunt reluari si reluari.Suplineste BBC Knowledge si Digi World,lipsa programelor Discovery!
  • JohnnyZet JohnnyZet
    Documentarul e destul de interesant. E realizat în 2009, de BBC. Cei care s-au uitat pe Digi World la „Frozen planet” ori pe Viasat Nature la „Planet Earth” își pot face o idee despre calitatea show-ului.

    PS: Nu știu de ce dar... am o bănuială că, dacă cei de la RDS nu ar fi scos din grilă posturile Discovery, documentarul nu ar mai fi fost difuzat. Pare a fi o zvâcnire de orgoliu, să le arate celor de la RDS că pot difuza și documentare faine (deși cam vechi).
  • robert robert
    cu sau fara productii premium Discovery e mult peste prostiile numite Digi Life, World si care o mai fi
  • marius marius
    Interesant ca, Discovery după ce a ieșit de pe cablul RCS-ilor, începe sa introducă tot mai multe producții premium. Astfel cei care încă mai au Discovery, ar trebui sa mulțumească abonaților RCS pentru ca s-au sacrificat ;))).

Trimite un comentariu

sus