Skip to main content

Şeful CNA: Mircea Badea e un mercenar. Antena 3, 10.000 de lei amendă pentru În gura presei

 

mircea badeaPostul Antena 3 a încasat o amendă de 10.000 de lei pentru mai multe ediţii ale emisiunii În gura presei, difuzate în perioada 27 martie - 3 aprilie. Sancţiunea a fost dată, printre alte, pentru atacurile făcute de Mircea Badea la adresa unor jurnalişti precum Mircea Marian şi Robert Turcescu.

Publicitate

Decizia a fost luată după zeci de minute de discuţie despre teoria pamfletului şi mizeriile jurnalistice care se ascund sub umbrela acestui concept.

Amenda a fost propusă de Laura Georgescu şi a fost votată de toţi membrii, cu excepţia Narcisei Iorga şi a lui Valentin Jucan. Preşedintele CNA a ţinut să facă propunerea pentru a fi ea “atacată” de Mircea Badea în această seară.

“Este un mercenar al breslei jurnalisticii. Întotdeauna atacă. Îi lăsăm să se atace între ei (jurnaliştii) şi ne facem că nu înţelegem?”, Laura Georgescu, despre Mircea Badea.

Postul Antena 3 a fost sancţionat pentru limbajul injurios folosit de Mircea Badea şi pentru faptul că acesta nu a respectat drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoare şi reputaţia precum şi dreptul la propria imagine.

Din discuţiile de la CNA pe marginea emisiunilor lui Mircea Badea:

Mirela Bomboe, reprezentant al trustului Intact:

“Emisiunea este un pamflet, telespectatorii sunt avertizaţi de la începutul emisiunii. Realizatorul îşi construieşte practic strategia pe raportul de putere dintre autorul pamfletului şi ţinta discursului pamfletar. (...) Ce vreau să subliniez e că discursul realizat cuprinde multe elemente de ficţiune, de exagerare, judecăţi de valoare şi în multe cazuri nu au legatură cu realitatea. În ce priveste libertatea de exprimare şi marja de apreciere cu privire la libertatea de exprimare e mult mai largă în cazul satirei (...)”

Valentin Jucan, membru CNA:

“Singurul lucru pe care l-aţi omis este faptul că pamfletul este o specie literară.”

Mirela Bomboe:

“A fost preluat de jurnalişti ca gen jurnalistic (...) nu cred că cineva crede că Mircea Badea a vorbit la modul serios. Realitatea e îmbinată foarte bine cu elemente de ficţiune.“
Laura Georgescu: “Ce înseamnă toţi jurnalistii sunt proşti? Unde este aici satira? E un enunţ denigrator.”

Mirela Bomboe:

“Nu e un enunţ adresat unei persoane anume care poate fi individualizată. E o judecată de valoare, e opinia lui. din punctul nostru de vedere, avand în vedere genul emisiunii, faptul că e un artist, are dreptul să spuna astfel de lucruri, având în vedere că înainte se vorbea, la un alt post, despre emisiuni de căcat.”

Laura Georgescu, preşedinte CNA:

“Altul: Morar are un palmares al ticăloşiei. Acesta este un pamflet?”

Mirela Bomboe:

“E o persoană publică la adresa căreia şi-a exprimat o opinie. Cu privire la Mircea Marian, s-a mai discutat în Consiliu, noi am mai câştigat o decizie pe acest subiect (...) instanţa a considerat că nu este o încalcare a dreptului la propria imagine.”

Narcisa Iorga, membru CNA:

“De noi depinde să clasificăm acest gen de jurnalism. Nu ştiu cât este un pamflet, eu cred ca daca nu reactionam vom ajunge ca mai multe emisiuni să fie denumite pamflete şi astfel vom avea pamflet de dimineaţă până seara.
Eu nu sunt de acord sa punem sub umbrela unui pamflet toate mizeriile care se difuzează pe televizor, mai ales la ore accesibile minorilor.

Haideţi să stabilim că legea şi codul sunt valabile pentru tot ce apare pe ecran, indiferent de gen.”

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Criscross Criscross
    Mircea Badea nu este vinovat ,trebuie doar sa fie ajutat medical,in opinia mea si cred ca a altora, nu realizeaza ca e intr-o decadere psihica accentuata !!
  • Daniel Manu Daniel Manu
    MIRELA BOMBOE ....o taranca din Berceni..sluga de casa a lui Voiculescu. Uitati-va in trecutul ei a lucrat la AVAS si la MInisterul Industriei in dosare de privatizare unde a facut jocurile lui Voiculescu si acum primeste o recompensa.
  • Ticu Isari Ticu Isari
    CNA s-a format pe timpul când imaginea şi sunetul erau încă libere, coordonate de o dorinţă acerbă de jurnalism profesionist, după modelul American care a ţinut vreo cinci ani. Dar comuniştii şi securiştii din PDSR, PNTcd, PNL, PRM şi cozile lor de topor, au desfigurat toată România la propriu şi la figurat şi prin acest Consiliu al Audiovizualului. Au format o masă inertă de telespectatori, îndobitocitţi de manele şi Elodii, masă care poate fi manevrată după bunul lor plac. Ce a ajuns astazi, România? Un spital de boli de tot felul, dar mai cu seama de boli venerice şi de cap, unde doctorii securişti fac fel de fel de expierenţe de tip Mengele, iar televiziunile şi radiourile transmit zilnic, conform regulilor CNA, acest masacru, în direct, folosind cei mai dobitoci aşa zişi jurnalişti, analfabeţi şi gângavi, precum: Cristoiu, Gâdea, Ciuvică, Chiriac, CT Popescu, Tucă, SR Stănescu, Turcescu, Radu Moraru, Nistorescu, Mircea Badea, DD, Esca, Simona Gherghe, etc.). Restul, din această masă diformă şi murdară, sunt sclavii celor de mai sus, cu tendinţe vădite de ai depăşi şi duce cu succes la manelizarea totală a mediei româneşti, unde CNA are rolul cel mai însemnat, desfigurare totală: „dezbină, ca să poţi controla”.
    Ca telespectator,nu mi-aş dori o ştire, prezentată chiar şi de Andreea Esca ( slabă, foarte slabă, ca jurnalistă): “ La o ghenă de gunoi, din cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, a fost găsit un bebeluş abia născut , învelit într-un drapel cu însemnele Uniunii Europene. Starea de sănătate a nou născutului este foarte bună, iar după cum arată, seamănă izbitor cu ...SIDA, dar are buzele, ca şi cum ar fi siliconate, iar ochiul drept este aproape normal. Aceste date au fost consemnate de către reporterii noştrii de la faţa locului, după declaraţiile martorilor, căutători în gunoaie, care au mai spus că acest copil va ajunge, în anul 2046, preşedintele Rromâniei, ţara învecinată cu Moldova, Ungaria şi Bulgaria“.
    PS:
    Noroc de mine; în anul 2046 voi fi şi oale şi ulcele, poate în Canada, poate în America, poate în Moldova, dar nu în Rromânia.
  • andi andi
    culca-te la loc,doctore.
  • Doctor psihiatric Doctor psihiatric
    A fost dat ordin de zi pe unitate ca toti basistii sa posteze contra lui Badea !
  • bahmuteanca bahmuteanca
    Mircea Radu este un artist...bate cimpii miss Bamboe...asta cred ca nici nu ii urmareste emisiunile lu' domu' artist...si a fost trimisa la CNA sa ia suturi...asa de penibila este...
  • Iulia Iulia
    Haideti sa vorbim toti pamfletar ca sa putem vorbi orice. Inclusiv sa jignim in stanga, in dreapta, in sus si in jos. Mirela Bomboe: "Ce vreau sa subliniez e că discursul realizat cuprinde multe elemente de ficţiune, de exagerare, judecăţi de valoare şi în multe cazuri nu au legatură cu realitatea." Inseamna ca este o emisiune fantezista-nerealista-satirica-jignitoare unde Badea are dreptul sa vorbeasca in orice fel doreste el fara a fi sanctionat(sper ca ulterior sa fie si interzis de pe micile ecrane-pentrut inceput cateva minute apoi pentru totdeauna).
  • un cetatean un cetatean
    "nu cred că cineva crede că Mircea Badea a vorbit la modul serios." crede-ma, mircea badea e foarte serios. nu zice nimic in gluma. chiar daca asa pare uneori. iar faptul ca emisiunea se numeste pamflet, e doar ca sa se apere.
  • jiji jiji
    De vina sunt cei care sunt injurati de badea si nu iau nici o atitudine. Daca badea te face in toate felurile...tu stai si te multumesti ca televiziunea la care lucreaza e amendata? I se rupe maxim si lui badea si televiziunii de cele cateva mii de lei amenda.

    In mod normal ar trebui ca badea sa aibe zeci de dosare pe rol in justitie de la fiecare persoana jignita de el. Sa il vad atunci cat de gura mare o sa mai fie. Varanul are problemele lui cu justitia, sigur nu o sa mai aiba timp sa-i rezolve si belele nesimtitului.

    Asta cu "pamfletul" pus inainte de a incepe sa arunci cu rahat in cine ai chef trebuie sa inceteze cumva. Si asta nu se va putea decat printr-o hotarare judecatoreasca. Altfel se pare ca slugoii antenisti nu pot fi facuti sa inteleaga ca ce fac ei nu e televiziune sau presa sau pamflet. Ei sunt in mod evident pentru oricine un instrument de presiune si influenta in mana securistului voiculescu. E incredibil ca in tara asta toata lumea sta si asista la niste lucruri total anormale care au loc sub umbrela "libertatii presei".

    Eu inteleg ca pentru a beneficia de "libertatea presei" trebuie sa faci mai intai presa. Ca nu ma pot duce sa tai gatul la unu si sa zic ca vreau sa fiu lasat in pace ca eu faceam presa. Pamflet. Da, antenistii nu taie efectiv gatul cuiva. Dar stie cineva oare cate traume psihice produc oamenilor pe care ii ataca zilnic? Alea nu se pun?
  • Radu Radu
    Ce argumente are sluga de la Intact, Mirela Bomboe; doar bombe are in cap si nicio boaba de creier. RUSINE!!!
  • Costin_el Costin_el
    In sfarsit, eu nu stiu cum dracu tocmai acum si-a dat seama ca e un Mercenar.De altfel toti slugarnicii Varanului sunt o adunatura de Mercenari.

Trimite un comentariu

sus