Skip to main content

Spotul Dry Cooker, interzis din cauza lui Bahmu, dar şi pentru că e "analfabet". Bahmu nu poate dovedi că tigaia "mută munţii din loc".

 

adriana-bahmuteanu-11_1548959213

Publicitate

Spotul Dry Cooker ia o pauză de la TV. Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis interzicerea reclamei cu Adriana Bahmuţeanu, până la intrarea în legalitate, pentru greşeli de exprimare ale celor care apar în reclamă, dar şi pentru că nu a fost respectat dreptul al informare.

Mai exact, pe lângă greşelile gramaticale ale actorilor din spot, CNA a reclamat faptul că Adriana Bahmuţeanu face mai multe afirmaţii, pentru a promova tigaia, care nu pot fi dovedite: "simt că am mai multă energie", "parcă aş dărâma munţii cu tigaia Dry Cooker".

"Dry Cooker nu e o tigaie, e sănătatea copiilor mei", a mai spus Bahmuţeanu.

Spotul a fost analizat ca urmare a unei sesizări venite din partea unui telespectator care a remarcat greşeli în exprimarea unor doamne care vorbesc despre beneficiile produsului.

În reclama la Dry Cooker (în care joacă şi Adriana Bahmuţeanu), o gospodină foloseşte exprimări precum „O prietenă de-a mea şi-a cumpărat o tigaie, care a venit la mine foarte plină, că-i mai bună a ei şi că a luat-o mai ieftin” sau „Orice mâncare care o făceam cu ulei, se spoieşte totul, pereţi, aragaz, tot” (corect este „pe care”). Membrii CNA au reclamat exprimările agramate ale gospodinei care apare în spot.

După ce că e aşa de stupidă şi de înşelătoare mai fac şi greşeli de gramatică”, a remarcat Christian Mititelu, membru CNA.

Narcisa Iorga a precizat că nu va susţine nicio propunere legată de acest spot. „Vă spun că eu voi vota împotriva oricărei propuneri pentru interzicerea acestui spot. Am rezolvat toate problemele din audiovizual şi ne-a mai rămas tigaia?”, a declarat Narcisa Iorga.

În plus, Consiliul Naţional al Audiovizualului a prezentat şi sugestiile Consiliul Român al Publicităţii (RAC), care a spus că "în ceea ce priveşte prezenţa erorilor gramaticale (...) nu se încalcă Codul de Practică în Publicitate" elaborat de RAC.

Comitetul Etic al RAC a stabilit, însă, că declaraţiile Adrianei Bahmuţeanu privind efectele tigăii Dry Cooker asupra stării de sănătate ("De când folosesc tigaia Dry Cooker simt că am mai multă energie", "parcă aş dărâma munţii cu tigaia Dry Cooker", "sunt în formă doar cu tigaia Dry Cooker", "Dry Cooker nu e o tigaie (...) e sănătatea copiilor mei") încalcă un articol din Codul de Practică în Publicitate elaborat de RAC, care spune că, "Anunţatorul trebuie să fie în măsură să probeze veridicitatea datelor, descrierilor, afirmaţiilor, ilustrărilor şi testimonialelor folosite în continuare. Probele trebuie să fie actuale, relevante şi documentate".

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mimi mimi
    adriana a mintit pt bani si dumnezeu a pedepsito
  • pani pani
    Nu inteleg ce legatura are Remus Cernea si Asociatia Accept cu spotul pomenit de dumneavoastra.
  • ivascanu Luiza ivascanu Luiza
    Am cumparat 3 tigai asa zise minune,le-am facut cadou si m-am facut de rusine .









    Am cumparat 3 tigai asa zise minune,le-am facut cadou si m-am facut de tot rasul.Am avut incredere in reclama facuta de mirabele Dauer.Pacat ca artistii mint pentru bani.cine imi da inapoi 3 milioane?sunt pensionara.Nu mai mintiti lumea cu reclame Rusine TV ,



    a
  • Papadopoulos Papadopoulos
    :))
  • Mircelus Radu Mircelus Radu
    De fapt reclama la tigaia Dry Cooker a deranjat furnizorii de echipamente ai antreprenorilor care detin cateva cariere de piatra in Valea Jiului, acestia sunt alarmati ca isi vor pierde clientii tentati sa darame muntii cu Tigaia si nu cu utilaje profesionale.
  • Mircelus Radu Mircelus Radu
    Era subtil acel spot, numai o femeie putea trece proba de curatire vase a imparatului. Pacat de printesa, pe ea nu a intrebat-o nimeni daca vrea sa fie consoarta ”reginei”.
    Cred ca spotul este agreat de asociatia Accept si de Remus Cernea.
  • unU unU
    Spotul ala era o manipulare de la un capat la celalalt. Promotorii lui ar trebui pedepsiti cu atat mai mult cu cat se adresau celor slabi de inger, ori saraci...
  • Dragos Dragos
    Si Red bull iti da aripi in timp ce marmota invelea ciocolata.
  • mata mata
    a fi cavaler nu tine de sex,este un titlu pe care il dobandesti si daca tu esti femeie sau barbat boule iar daca acel cavaler era femeie ce treb sa devina rege?
  • Tabloidus Tabloidus
    Pentru a n-a oara CNA a descoperit cu ce se ocupa publicitatea, in general. Evident la sesizarea unui telespectator indignat (probabil om afaceri in domeniul salubritatii) care a remarcat inadvertentele dupa un an de difuzare :))
  • Telespectatoare Telespectatoare
    Amin!
  • stef stef
    daca spotul este analfabet, atunci ce sa zicem despre reclama la un produs de curatare despre care se spune: "Si cavalerul a devenit regina regatului"! Sublim!

Trimite un comentariu

sus