Skip to main content

TVR vrea mai multă producţie proprie la TVR2 şi mai puţină la TVR1. CNA cere schimbarea TVR2 în TVR Cultural

 

tvrTeleviziunea Română a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului aprobarea unor noi grile de programe pentru posturile TVR1, TVR2, TVR Internaţional şi TVR3.

Publicitate

CNA a aprobat cererile de modificare a grilei pentru canalele regionale şi pentru TVR 3, dar a amânat aprobarea grilelor pentru TVR1, TVR2 şi TVR Internaţional “până va avea un punct de vedere din partea Preşedintelui director general al televiziunii publice”.

Narcisa Iorga, membru CNA:

“Propun să amânăm votul pentru grilele de programe ale posturilor publice până avem un punct de vedere de la Claudiu Săftoiu. (...) A venit domnul Săftoiu aici şi şi-a asumat răspunderea că va transforma TVR 2 în TVR 2 Cultural. Nu suntem obligaţi să acceptăm o grilă diferita de ce a promis în toamnă (privind schimbarea TVR2 în TVR Cultural n.r)”.

În cazul TVR 1, producţia proprie ar urma să scadă considerabil, pe fondul unei creşteri a programelor de informare. La TVR 2 creşte producţia proprie, dar programele culturale reprezintă doar 14% din grilă, fapt care i-a nemulţumit pe mai mulţi membri CNA.

Grilele de programe, potrivit cererilor TVR adresate CNA:

  • Producţia proprie a TVR 1 ar urma să scadă de la 69% la 42%, în timp ce programele de informare cresc de la 25% la 32%.
  • Producţia proprie a TVR 2 ar urma să crească de la 41% la 51%, dar emisiunilor culturale le revine doar 14,1% din grilă.
  • La TVR Internaţional, creşte producţia proprie, dar scade ponderea programelor de informare.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus