Skip to main content

Câţi români s-au uitat la finala Românii au talent. Cum a decurs “bătălia” cu Suleyman

 

Publicitate

Finala de la Românii au talent a fost cel mai urmărit program de vineri, 10 mai. Concursul de pe Pro TV, câştigat de dresorul Bruno Iacobeţ, a fost pe prima poziţie pe intervalul de difuzare. Românii au talent s-a impus şi în bătălia cu Suleyman.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, cifrele serii de vineri:

Finala Românii au talent a fost cea mai lună ediţie a sezonului: a început la 20.30 şi s-a termina la 1.30 noaptea. Pe anumite intervale, s-a intersectat cu ultimul episod din Suleyman Magnificul (redifuzat de Kanal D) şi cu derby-ul Dinamo-Steaua (dat de DigiSport).

Românii au talent, media întregii emisiuni

LA NIVEL NAŢIONAL. În cele cinci ore de emisie, în fiecare minut se uitau la Românii au talent aproape 2,5 milioane de români, o medie de aproape cinci ori mai mare decât locul doi, ocupat de Kanal D. Antena 1 a fost pe locul patru.

LA NIVEL URBAN. Peste 1,4 milioane de telespectatori de la Românii au talent au fost din oraşe. Kanal D, locul doi, avea până în 300.000 de persoane din mediul urban, în fiecare minut. Locul trei a fost, la oraşe, pe intervalul Românii au talent, al postului Antena 1.

SEGMENTUL COMERCIAL. Emisiunea Românii au talent a fost urmărită, în fiecare minut, de 756.000 de telespectatori din segmentul de vârstă 18-49 de ani (13,7 rating pe target). Pe cele cinci ore de emisie, locul doi a fost Antena 1, cu o medie de 162.000 de telespectatori din targetul comercial (2,9 rating).

Audienţa posturilor TV vineri, 10 mai, pe intervalul finalei Românii au talent (20.30-1.30):

NATIONAL URBAN
Pro TV 2.470.000 telespectatori pe minut (13 rtg) Pro TV 1.412.000 (13.5)
Kanal D 527.000 (2,8) Kanal D 270.000 (2,6)
TVR 1 414.000 (2,2) Antena 1 261.000 (2,5)
Antena 1 400.000 (2,1) Acasa 155.000 (1,5)
Acasa TV 386.000 (2) TVR 1 147.000 (1,4)

ISTORIE

SEZONUL 2. Finala Românii au talent din 2012 (câştigată de mentalistul Cristian Gog) avea o medie de peste 3,3 milioane de români în fiecare minut, dintre care peste 1,9 milioane din oraşe. Audienţele, aici.

SEZONUL 1. Finala primului sezon, cel din 2011 (cu Adrian Ţuţu câştigător) era urmărită, în fiecare minut, tot de 3,3 milioane de români pe minut (dintre care 2,1 milioane din oraşe). Şi atunci, Românii au talent s-a intersectat cu derby-ul Steaua – Dinamo, dat tot de DigiSport (care atunci era însă măsurat). Cifrele, aici.

Bătălia cu Suleyman a fost câştigată de Pro TV

Românii au talent şi ultimul episod din Suleyman (dat în reluare de Kanal D) s-au intersectat timp de aproximativ două ore. Pe intervalul de bătaie directă, Pro TV a fost pe primul loc, pe toate targeturile. Sultanul Suleyman a fost după concursul de pe Pro TV.

Antena 1, care avea filmul Întâlnire cu Joe Black, a fost pe locul patru la nivel naţional şi pe trei la oraşe.

Audienţa posturilor TV pe intervalul de intersecţie Suleyman Magnificul – Românii au talent:

NATIONAL URBAN
Pro TV 2.550.000 telespectatori pe minut (13,4 rtg) Pro TV 1.470.000 (14)
Kanal D 801.000 (4,2) Kanal D 420.000 (4)
Acasa TV 654.000 (3,4) Antena 1 319.000 (3)

Ce s-a întâmplat cu meciul Dinamo-Steaua, de pe DigiSport?

Meciul Dinamo-Steaua a fost difuzat pe DigiSport, post pentru care nu există date oficiale de audienţă. Totuşi, pe intervalul meciului, capitolul “alţii” din măsurătorile de audienţă (unde sunt incluse toate posturile nemăsurate) a avut o creştere consistentă.

Paginademedia.ro vă prezintă cum au fluctuat datele despre “alţii”, capitolul care include şi Digisport.

Notă importantă: capitolul “alţii” include toate posturile nemăsurate. Nu se poate stabili exact cât dintre telespectatori urmăreau un post anume.

LA NIVEL NAŢIONAL. În întreaga ţară, la ora 20.00, capitolul “alţii” înregistra o medie de aproximativ 740.000 de români pe minut. După ora 21.00, când a început meciul, categoria alţii a crescut puternic, având o medie pe cele două ore de meci de aproximativ 1,8 milioane de telespectatori.

LA NIVEL URBAN. La ora 20.00, categoria “alţii” număra puţin peste 450.000 de orăşeni. Pe intervalul meciului de fotbal Dinamo – Steaua, aproximativ 1,2 milioane de telespectatori din mediul urban erau în această categorie.

Ce audienţe a scos fiecare emisiune Românii au talent din acest sezon, citiţi AICI.

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tomdegetelul tomdegetelul
    @ florin draga emisiunea nu e o emisiune buna,a fost o emisiune buna in primul sezon,anul asta pe mine m a oripilat de exmplu prin aratarea excesiva a anumitor imagini care eu nu le vedeam rostul(cei doi "indragostiti" si prosti de care pro tv si a batut joc,sau de nenea ala care "mirosea a transpiratie" etc.)de ce trebuia sa vad si sa stiu eu toate astea?De ce la auditii taiau din momentele de "talent" si ne aratau ce face juriul sau publicul iar tu nu zici nimik de asta,dar daca alte televiziuni fac la fel zici ca e vb de regizor prost.A fost un sezon f prost dar a fost urmarit deoarece lumea era obisnuita cu primele 2(ceva mai bune)
  • tomdegetelul tomdegetelul
    cit poti sa fii de fulga? cum poti compara un serial difuzat in reluare,cu o emisiune live si sa te bucuri ca serialul in reluare,a avut,logic,o audienta mai slaba.DING DING DING ce "destept esti"
  • Expertul, Expertul,
    Romaniiautalent sezonul 2 a obtinut in medie: 4.082.000telespectatori la nivel national si 2.188.000 telespectatori pe urban. Nu mai muriti de grija protv! romaniiautalent sezonul 3 a fost cel mai vizionat sezon.
  • boro boro
    Un rezultat fără nicio surpriză.
    Pro Tv şi-a arătat clasa, pe când, turcaleţii descresc constatnt!.
  • xander xander
    antena 1 sa emita mai intai HD si abia dupas aceea sa aiba pretentii la meciuri de fotbal...este penibil sa nu emiti HD si sa te lauzi cu transmisiuni sportive
  • xander xander
    plus ca se pot viziona pe tv-urile smart si 2 posturi tv ceea ce eu am facut, am vazut si meciul si finala protv in acelasi timp...forza steaua :)
  • xander xander
    suleyman e caca...as fi ales de 100x dinamo-steaua chiar daca mi-a placut shwoul care a fost insa foarte slab anul acesta mai ales ca multi concurenti nu au mai fost chemati...sa nu mai puna nici un post tv asa emisiuni cand este un meci important de fotbal...vor pierde audienta
  • george george
    Petrisor Obae sunt sigur ca poti mai mult. Sunt date obtinute cu acordul Arma sau prelucrate de un client Arma? Altfel....
  • Expertul, Expertul,
    Media sezonului 3 romaniiautalent a fost: 4.448.000 de telespectatori la nivel national si 2.324.000 telespectatori in urban.
  • Alexx Alexx
    Bine punctat! In sfarsit, cineva corect care pune punctul pe i. Felicitari, Anca!
  • Florin Florin
    anca, X Factor dc nu a fost caz ideal? serios, uneori concura cu filme redifuzate. a fost foarte promovata pe canalele trustului Intact si totusi daca ar fi inregistrat o audienta asemanatoare audientei acestei editii ( care a durat cat a durat) toata lumea striga succes.

    tomdegetel : reverifica audientele intregului sezon. :)) vezi ca a concurat inclusiv cu alte meciuri importante. acum sunt alti factori ( pe care i-am mai specificat), care s-au acumulat, iar rezultatul este unul ok.

    in rest este cam trist faptul ca este lume care vede in cea mai urmarita emisiune din Romania altceva decat un succes si incearca insistent sa convinga si pe altii de asta. da, poate ca nu va place unora dintre voi, dar asta nu are nicio legatura cu rezultatele sale, care sunt cam greu de atins de alte televiziuni si emisiuni.
  • tomdegetelul tomdegetelul
    daca tu nu vrei sa vezi realitatea(poate ca lucri in trust poate ca esti o fana)asta nu inseamna ca show ul nu a fost unul prost.Primul sezon l am vazut pe tot,al doilea doar citeva emisiuni,iar in acesta am vazut doar 2,in care a aparut ventrilocul(pe care sincer il vedeam cistigator),in rest nu m am uitat pentru ca mi s a parut doar o incercare jalnica de a atrage ceva public cu diferite momente "memorabile"(gen cei doi care se iubesc si nu stiu sa cinte,sau ala care mirosea urit etc)
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Datele sunt din măsurătorile oficiale de audiență.
  • george george
    Petrisor Obae ne poti spune care este sursa datelor si cine le-a prelucrat?
  • anca anca
    Romanii au talent reprezinta "cazul ideal" pentru o super performanta. Istoria exceptionala a doua sezoane, auditii cu audiente fabuloase. lipsa totala de competitive in slot. Si totusi de ce au pierdut asa de mult public. Raspunsul este evident, niciun talent cu adevarat sensational, show-ul live este pur si simplu slab, noroc cu inertia auditiilor. Daca show-ul asa cum a fost produs in semifinale si finala era difuzat pe un alt post era "macelarit" de critici.

Trimite un comentariu

sus