Skip to main content

Cristian Mungiu despre parodia francezilor: „Dacă ne afectează aşa de mult, ar trebui să ne concentrăm asupra a ce avem de făcut”

 

mungiu facut cersetor

Publicitate

Cristian Mungiu nu s-a supărat pe parodia francezilor. El a declarat că nu este cazul ca oamenii să considere că francezii detestă în general românii, ci că realizatorii TV s-au folosit de "stereotipuri ce nu pot fi anulate cu drepturi la replică", scrie Mediafax.

Cristian Mungiu: "Oricât de neinspirate pot fi asemenea comentarii la adresa noastră ca români, cred că e preferabil să nu cădem în acelaşi păcat de a generaliza: nu e cazul să considerăm că francezii - în general - ne detestă sau ne nedreptăţesc: prezenţa mea în juriul Festivalului de la Cannes, distincţia pe care urmează să o primesc în zilele următoare din partea statului francez şi, nu în ultimul rând, faptul că filmele mele sunt, totodată, difuzate de Canal+ demonstrează contrariul".

În emisiunea difuzată miercuri seară pe Canal+, regizorul român, aflat în rol de cerşetor, îi cere lui Spielberg (preşedintele juriului de la Cannes 2013) o cameră de filmat, spunând că nu are bani să o cumpere. În plus, marioneta care îl reprezintă pe Mungiu spune că tatăl său este în închisoare, mama lui este bolnavă şi el trebuie să aibă grijă de un bebeluş.

"E vorba doar de folosirea într-o emisiune de umor a unui stereotip despre români – stereotip care nu ne face plăcere - şi cinste -, dar pe care nu îl putem anula cu drepturi la replică. Dacă ne afectează aşa de mult ce cred alţii despre noi, ar trebui să ne concentrăm mai degrabă asupra conţinutului - asupra a ce avem de făcut încât asemenea stereotipuri să nu mai aibă obiect", a comentat cineastul.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sursa sursa
    intelept?!diplomat?!...pe dracu!n-are ce sa faca nu poate sa dea replica pentru ca asa este,suntem un popor de tigani.
  • Nicu Nicu
    Are dreptate.
  • dodonel dodonel
    :))) diplomat si om de afaceri:))) ca doar si franta e o piata ptr filmele lui mungiu.
  • banal banal
    Foarte intelept, Cristi! Bravo!

Trimite un comentariu

sus