Skip to main content

Şeful Antenelor, Sorin Alexandrescu, audiat la DNA. Alexandrescu, acuzat de şantaj

 

sorin-alexandrescu-2
Foto: Petrişor Obae, Paginademedia.ro

Publicitate

UPDATE. DNA l-a pus sub acuzare pe Sorin Alexandrescu pentru şantaj, potrivit unui comunicat DNA, citat de Hotnews. Comunicatul, în continuare:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatul ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denuntului partii vatamate.

Inculpatului Alexandrescu George Sorin i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."

Posturile de ştiri au anunţat, iniţial, că şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost chemat la DNA în cazul RCS&RDS.

Potrivit postului B1 TV, Sorin Alexandrescu este audiat începând din această dimineaţă şi a fost adus cu mandat, pentru că nu s-a prezentat, până acum, la celelalte termene la care a fost chemat.

Antena 3, EVZ, B1 au scris că că firma în cauză ar fi RCS&RDS, cu care grupul Intact a fost în relaţii conflictuale începând de anul trecut. Realitatea.net scrie ca partea vătămată în acest dosar, ar fi Ioan Bendei, director general în trustul RCS&RDS.

În aprilie anul trecut, după cum Paginademedia.ro a scris aici, RCS&RDS a scos Antena 1, Antena 3 şi Euforia din grila Digi. Motivul: grupul Intact a cerut şapte milioane de euro pentru retransmisia posturilor de către Digi, sumă cu care RCS nu a fost de acord. Relaţia dintre Antene şi RCS era vizibilă şi pe posturile TV. De exemplu, Antena 1 a difuzat pe burtieră, o perioadă, un mesaj prin care cerea telespectatorilor să aleagă un alt distribuitor de cablu.

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Shultz Shultz
    Un abuz, atat modul in care s-a petrecut retinerea, cat si condamnarea la 29 de zile de arest preventiv.
  • felix felix
    pentru toti angajatii antenelor: licitatia pentru drepturile de transmitere a fost castigata de consortiul Intact-RDS. Daca RDS a dat spaga, mi-e greu sa cred ca au facut-o fara stirea partenerilor de la Intact. Ca doar nu erau prosti sa suporte doar ei spaga.
    In ceea ce priveste santajul , acesta ese ceva usual in Intact. Doar ca acum nu mai are cine sa le asigure spatele. Bad luck.
  • geo geo
    RCS@RDS nu le-a primit ci le-a cistigat intr-o licitatie la care au participat si altii...si unde a dat (si a platit ulterior) mai mult decit acestia...si ptr tine, sa stii, ca Liga 1 e slabuta ca valoare la noi, insa la drepturi Tv este mult mai scumpa decit a tarilor vecine..
  • theend theend
    RCS a platit 1.7 mil eur pentru un afis in sala de nunti a lui DD exact in perioada cand a primit drepturile de difuzare Liga1. Ce intamplare....
    DD: "nu am gresit cu nimic, nu am incasat niciun leu", probabil pentru ca erau euro?? Deci in tara asta cine nu tace o pateste. Io zic sa introducem spaga in constitutie. Justitia e pe drumul cel bun :(
  • Sandibelle Sandibelle
    Aparent, "saracii" de la RCS sunt niste victime nevinovate. Iar abuzurile in Romania nu mai au limite. Orice om cu putin creier poate vedea ca e lucrare pur Basesciana, incearca sa se salveze cum poate, ca tare nu il vad bine la alegeri.
  • Royce Royce
    Turnatorul Basescu incearca sa lupte impotriva lui Voiculescu.
  • Tanganica Tanganica
    De cand se baga DNA ul in chestii intre firme? Nici nu mai vorbesc de cum trateaza oamenii, ridicandu-i de pe strada, fara sa le spuna de ce. RDS RCS zici ca taie si spanzura. Mi a scos posturi, mi a bagat altele, nu am putut sa renunt la abonamente...groaznici
  • jumanji jumanji
    kovesi+basescu=love
    basescu+RDSRCS=love
    basescu+voiculescu=war
    rezulta deci, prin regula de 3 simpla, un lucru destul de evident: COMANDA POLITICA
  • protopopescu protopopescu
    postaciiiiii. repede sa aparati onoarea celui care va semneaza statul de plata. bravo voua. asa fidelitate mai rar. in general in romania oamenii se dezmint de cei care au probleme cu legea. voi nu. sunteti de apreciat.
  • Iulia Badescu Iulia Badescu
    Rusinos ce se intampla!!! Doar la noi se poate una ca asta...Taram oamenii buni prin tribunale.
  • Ramoona Ramoona
    Un alt abuz al DNA sub comanda politica a lui Basescu!!!
  • alex alex
    De ce nu cauta astia de la dna si pe la realitatea sau rtv, ca sa nu zic de b1. Acolo or fi numai sfinti!
  • Romanov Romanov
    Acestia incalca drepturile oamenilor. Cum poti lua un om de pe strada, sa nu-i spui ca e acuzat si sa-l duci la sediul tau. Nu e normal asa ceva! In ce tara traim! Cu siguranta vroiau cei de la RCS RDS sa se razbune.
  • protopopescu protopopescu
    Daca mai cautati cu siguranta gasiti si alti administratori santajati de dnul Alexandrescu. Oameni care au platit zeci de mii de euro pentru contractele primite.
  • MenciNicolschi MenciNicolschi
    Pai daca s-ar apuca astia de la DNA sa -i cheme pe toti cei implicati in diverse forme de santaj mi-e teama ca ramane Antena fara management de tot.

Trimite un comentariu

sus