Skip to main content

Şeful Antenelor, Sorin Alexandrescu, audiat la DNA. Alexandrescu, acuzat de şantaj

 

sorin-alexandrescu-2
Foto: Petrişor Obae, Paginademedia.ro

Publicitate

UPDATE. DNA l-a pus sub acuzare pe Sorin Alexandrescu pentru şantaj, potrivit unui comunicat DNA, citat de Hotnews. Comunicatul, în continuare:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatul ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denuntului partii vatamate.

Inculpatului Alexandrescu George Sorin i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."

Posturile de ştiri au anunţat, iniţial, că şeful Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost chemat la DNA în cazul RCS&RDS.

Potrivit postului B1 TV, Sorin Alexandrescu este audiat începând din această dimineaţă şi a fost adus cu mandat, pentru că nu s-a prezentat, până acum, la celelalte termene la care a fost chemat.

Antena 3, EVZ, B1 au scris că că firma în cauză ar fi RCS&RDS, cu care grupul Intact a fost în relaţii conflictuale începând de anul trecut. Realitatea.net scrie ca partea vătămată în acest dosar, ar fi Ioan Bendei, director general în trustul RCS&RDS.

În aprilie anul trecut, după cum Paginademedia.ro a scris aici, RCS&RDS a scos Antena 1, Antena 3 şi Euforia din grila Digi. Motivul: grupul Intact a cerut şapte milioane de euro pentru retransmisia posturilor de către Digi, sumă cu care RCS nu a fost de acord. Relaţia dintre Antene şi RCS era vizibilă şi pe posturile TV. De exemplu, Antena 1 a difuzat pe burtieră, o perioadă, un mesaj prin care cerea telespectatorilor să aleagă un alt distribuitor de cablu.

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • 7up 7up
    Iulia, ai gresit fix titlul :)))

Trimite un comentariu

sus