Skip to main content

Antena 1, somată de CNA din cauza Veveriţelor Vesele

 

captura veveritele vesele

Publicitate

Postul Antena 1 a primit o somaţie de la CNA pentru o ştire despre un călugăr, fost travestit, care a plecat cu banii unei mănăstiri.

Postul a folosit înregistrări, de pe internet, cu trupa umoristică Veveriţele Vesele, deşi subiectul ştirii nu avea nicio legătură cu aceasta.

Analiza emisiunii a venit ca urmare a sesizării unuia dintre membrii trupei Veveriţele Vesele, Lucian Dunăreanu. „Respectivul călugăr care este subiectul materialului nu a avut niciodată vreo legătură cu aceste imagini video şi nici nu a făcut vreodată show-uri TV”, se arată în sesizarea lui Lucian Dunăreanu. În plus, călugărul în cauză nu a făcut parte niciodată din trupa Veveriţele Vesele.

„Este revoltător mai ales că imaginile cu noi doi, dar mai ales cadrul cu Petru (Petru Corujan, unul dintre membrii trupei - n.r.) este reluat de mai multe ori şi este folosit chiar procedeul de încetinire a imaginii, făcându-i pe telespectatori să creadă că acesta din imagine este subiectul materialului, în speţă fostul călugăr”, se mai arată în sesizare.

În cadrul şedinţei au fost făcute două propuneri de sancţionare, o amendă de 5.000 de lei şi somaţie publică.

Din discuţia CNA cu reprezentantul postului.

Mirela Bomboe, reprezentantul Antena 1: „A doua zi, ştirea a fost reluată integral cu altă ilustraţie. În cursul zilei respective a fost o confuzie. Informaţia la noi a ajuns în timpul emisiunii Observator de la 19.00. Informaţia care a fost în ziua respectivă a fost că acea persoană făcea parte din trupa Veveriţele vesele”.


Christian Mititelu, membru CNA - Ştiţi ceva sigur din ştirea aceasta?

Mirela Bomboe: Ştirea a fost că un călugăr a avut legătură cu trupa Veveriţele Vesele a fugit cu banii unei mănăstiri.

Christian Mititelu – Imaginile au vreo legătură cu ştirea?

Mirela Bomboe – Asta est,e că nici noi nu am ştiut.

Christian Mititelu – Totul este sub semnul incertitudinii, a nesiguranţei.

Florin Gabrea, membru CNA - Dacă urmăm sesizarea de la acest grup şi dacă ilustrarea situaţiei cu părintele Andrei şi s-a luat dintr-o altă emisiune şi se folosesc alte persoane mi se pare că este foarte grav. Eu nu-i cunosc pe cei doi.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • HiQ HiQ
    Pai cum ai vrea sa fie Antena 1 daca e condusa de oameni atat de prosti?
  • mihai mihai
    asa se fac stirile in antena 1 - DUPĂ URECHE! astia habar n-au de stiri. nu respecta nimic. d-aia sunt praf in audiente. cine dracu' sa se uite la jurnalul lor comunist, facut numai cu subiecte cretine???

Trimite un comentariu

sus