Skip to main content

Elan Schwartzenberg a cumpărat o pagină în România liberă ca să îl acuze pe judecătorul Realitatea

 

Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

O PAGINĂ PENTRU O SCRISOARE. Elan Schwartzenberg a cumpărat o pagină întreagă în România liberă, pe care publică un text cu titlul Doamnei Magistrat Mariana Moncea. Materialul publicitar de pe pagina 7 este anunţat şi pe prima pagină, între trimiterile către interior.

Dacă pe prima pagină trimiterea este marcată ca "Publicitate", în interior textul este doar încadrat cu un chenar, dar nu poartă nicio menţiune legată de calitatea de Publicitate sau de Advertorial a textului.

Ce spune articolul?

Textul semnat E. Schwartzenberg este o scrisoare către magistrat prin care autorul desfiinţează acţiunile Marianei Moncea, judecătorul sindic al Realitatea Media, companie aflată în insolvenţă. Elan spune, în text, că judecătorul este "nu numai autoarea morală a acestor rezultate reprobabile, ci sunteţi direct responsabilă pentru toate acestea!".

Tonul este unul acuzator, ameninţător pe alocuri:

"sunt convins de un lucru: la un moment dat, acest joc de-a răspunderea penală se va sfârşi rău pentru dss, dna Moncea. Vă menţionez în mod cât se poate de ferm că am sesizat toate organele legale abilitate să soluţioneze ilegalităţile pe care le-aţi săvârşit şi pe care observ că le săvârşiţi în continuare pentru a face posibilă repunerea mea în drepturile deţinute în mod legitim şi legal."

Din text:

"Am devenit proprietarul Realitatea Media în luna mai anul 2011. După o perioadă de câteva luni în care am analizat situaţia companiei am decis, împreună cu Sebastian Ghiţă, că unica soluţie de redresare este insolvenţa prin reorganizare judiciară, motiv pentru care am anunţat public acest lucru.

Din nefericire, domnul Sebastian Ghiţă nu a mai apărut la conferinţa de presă de comun acord stabilită în scopul anunţării intenţiei de a demara procedura insolvenţei stabilită şi tot din păcate relaţiile noastre de acţionar - manager s-au deteriorat."

Elan o acuză pe judecătoare de mai multe decizii "nelegale": invalidarea cesiunii mărcilor Realitatea către o firmă din Marea Britanie sau revocarea lui Sorin Enache din calitatea de administrator.

Scrisoarea prin care Elan Schartzenberg îşi expune punctul de vedere pe o pagină întreagă din România liberă se încheie apoteotic:

"Sunt convins că eu voi câştiga această dispută juridică mai devreme sau mai târziu pentru că am dreptatea de partea mea, iar adevărul are întotdeauna tendinţa să iasă la suprafaţă.

Mă întreb doar dacă nu cumva pentru colegii care lucrează la Realitatea Media nu va fi o situaţie ce se poate circumscrie în zicala "operaţia a reuşit, însă pacientul este mort"..."

Captură Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • parerea mea parerea mea
    Daca a vrut sa sperie pe cineva, modul in care a ales sa o faca este gresit si rezultatul poate fi contrar intentiei initiale.
    Publicarea unei scrisori cu amenintari pe o pagina cumparata este un gest disperat, care indica destul de clar ca nu prea mai are sanse legale.
    Este precum cainele fara dinti, latra tare ca poate mai sperie pe cineva.

Trimite un comentariu

sus