Skip to main content

PRESA DE AZI. Şantajul lui Alexandrescu ţine încă prima pagină a ziarelor

 

presa de azi 4 iunieŞantajul practicat de directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, la adresa operatorului de cblu RCS&RDS se regăseşte pe prima pagină a ziarelor Adevărul, Evenimentul zileiRomânia liberă şi Jurnalul Naţional.

Publicitate

Adevărul scrie că şantajul lui Alexandrescu a compromis o investigaţie jurnalistică “ce merita o soartă mai bună”.

“În timp ce Alexandrescu negocia preluarea pe satelit a Antenelor, sub ameninţarea că dezvăluie contractul dintre operatorul de cablu şi firma lui Mitică Dragomir, un alt şef din Trustul Intract, Dan Matiescu, solicitata amănunte despre contract sub pretextul documentării jurnalistice”, scrie Adevărul pe prima pagină. Cotidianul editat de Adevărul Holding titrează “Dezvăluiri ucise de şantajul Antenei”.

Ziarul Evenimentul zilei abordează subiectul din perspectiva unei scrisore trimise de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, lui Dan Matiescu, şeful Intact Publishing, în care îl avertiza că “nu va ceda ameninţărilor la care era supus”.

EVZ titrează pe prima pagină “Mitică Dragomir: Nu voi răspunde unui şantaj mediatic”. Ziarul mai scrie că Mititcă Dragomir i-a trimis lui Matiescu această scrisoare pe 29 aprilie 2013.

România liberă tratează cazul Alexandrescu din perspectiva motivaţiei arestării şi a celorlalţi angajaţi implicaţi în şantaj.

“Procurorii vor audia mai mulţi angajaţi ai trustului Intact care au participat, cu voie sau fără voie, la acţiunea de şantaj”, scrie RL pe prima pagină. Titlul pe care iese România liberă este “Pe cine popate trage după el Dan Voiculescu”.

Jurnalul Naţional titrează pe prima pagină: "DNA anchetează dosarul RCS&RDS-Dumitru Dragomir. Cotidianul scrie că ancheta "vizează contractul în valoare de 3,5 milioane de euro".

Alte titluri de pe prima pagină a ziarelor:

  • ProSport: Au pus capac la Cupă!
  • Gazeta Sporturilor: Noul General
  • Libertatea: Vica Blochina: “Am fumat marijuana cu ginerele lui Băsescu”
  • Click!: Anda Adam, “fabrică de bani”

Vedeţi cu arată primele pagini ale ziarelor, în secţiunea PRESA DE AZI.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Romanov Romanov
    Este vorba despre un abuz al justitiei. Sa nu ne mai mintim.
  • MirceA MirceA
    In Romania nu exista prezumtia de nevinovatie decat la nivel de text in Constitutie. In practica, nimeni nu tine cont de asta.
    Nu tin cont autoritatile statului, ce sa mai cerem de la "jurnalisti". Singura solutie e ca toti care sunt lezati de tot felul de catalogari de acest gen sa se adreseze justitiei, in civil, si sa ceara daune morale.
    Aici intervine o alta problema: daca intr-o tara civilizata, daunele morale pentru astfel de fapte pot ajunge si milioane de dolari sau euro, in Romania niciun judecator nu a avut curajul sa acorde sume atat de mari.
    Oricum, si sume de sute de mii de lei sunt descurajante pentru un jurnalist, sunt bani de buzunar pentru cei foarte bogati.
    Inca o precizare: chiar daca Sorin Alexandrescu va fi dovedit, in urma unui proces, a fi santajist, in acest moment nu e. Iar cei ce-l numesc acum santajist sunt buni de plata. Ca sa nu mai zic ca astfel de etichetari nu au nicio legatura de presa.
  • Jet Jet
    Santajul practicat de Alexandrescu-aveti grija ce spuneti, corect este presupusul santaj practicat de Alexandrescu. Din cate stiu eu nu s-a dat un verdict in instanta, este o ancheta in curs de desfasurare, nici macar la proces nu s-a ajuns. Sau si pagina de media da verdicte acum?

Trimite un comentariu

sus