Skip to main content

Pro TV şi Prima TV, amendate cu 10.000 de lei pentru filme vulgare

 

harold kumar

Posturile Prima TV şi Pro TV au fost sancţionate cu câte 10.000 de lei pentru difuzarea unor filme cu conţinut vulgar. Antena 1 a primit o scrisoare de atenţionare pentru imagini violente din seria Biblia, difuzată în Săptămâna Mare a Paştilor.

La Pro TV, problemele au fost la filmul Harold şi Kumar evadează din Guantanamo Bay, difuzat pe 17 mai, după ora 22.00. Filmul a avut semnul de avertizare 12 (interzis copiilor sub 12 ani). Producţia este marcată, potrivit IMDB, cu 18 ani în Singapore, 16 în Irlanda, 18 Marea Britanie şi Noua Zeelandă, 12 ani în Germania şi în Olanda şi 16 ani în Argentina, Austria, Africa de Sud.

În cazul Prima TV, a fost difuzat, la ora 20.00, un film ce prezintă scene de nuditate şi un limbaj extrem de vulgar. Producţia, Vicii Mortale a fost marcat cu 12. deşi în SUA este marcat cu R (Interzis tinerilor de sub 17 ani).

La seria Biblia, film difuzat după ora 22.30, reprezentanţii CNA au taxat scenele cu imagini violente.

Filmele în cauză au intrat în vizorul CNA ca urmare a unor sesizări venite din partea telespectatorilor. Spre exemplu, în scena în care Cain l-a ucis pe Abel, Cain îl loveşte cu pumnul pe fratele său, acesta cade la pământ şi apoi Cain loveşte cu un bolovan capul lui Abel; Abel este prezentat căzut la pământ cu chipul însângerat;

Sancţiunile au fost acordate la propunerea lui Radu Călin Cristea. Un alt membru, Christian Mititelu, a propus amendarea cu 30.000 de lei a posturilor Pro TV şi Prima TV, însă nu s-a întrunit numărul de voturi.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan andrei dan andrei
    Nu am inteles, dar poate gresesc: ce au radiodifuzorii cu filmele?
  • Jucan Valentin-Alexandru Jucan Valentin-Alexandru
    In sedinta de astazi a CNA am propus organizarea unei intalniri a membrilor forului cu radiodifuzorii. Scopul era acela de a avea o serie de discutii care sa duca la identificarea unui etalon (criterii/norme in baza legii audiovizuale) care sa permita incadrarea corecta pe categoriile de varsta a tuturor filmelor, indiferent de radiodifuzor. De multi ani trebuia sa se intample acest lucru. Votul majoritatii: respinsa propunerea. Mi-a lipsit un vot. Data viitoare cand veti mai auzi vorbindu-se in CNA despre "protectia minorului", "violenta excesiva", "filme ieftine pentru rating", poate le aduceti aminte membrilor CNA despre votul de azi. Eu o voi face! p.s. Protectia majorilor din politica functioneaza
  • Synned Synned
    CNA-ul vad ca imediat amendeaza cand nu este vorba de posturile lui felix!
  • gadjodillo gadjodillo
    da, începe să se sesizeze lumea că rating-urile filmelor cu privire la vîrsta sub care nu sînt recomandate sînt foarte diferite, de la o ţară la alta. tîrziu, ce să zic...
    după mai bine de un deceniu în care pro tv a difuzat seară de seară filme de acţiune, de serie aproape-B, de o violenţă extremă, timp în care CNA-ul se preocupa de orice altceva.
  • 5727ilie 5727ilie
    avem nevoie de aceste emisiuni!
  • Daniel Daniel
    Poate faceti si voi o fapta buna si puneti toate deciziile CNA din sedinta de azi si in general din sedintele CNA ca pana se gandesc aia de la CNA sa le puna pe site imbatranim.

Trimite un comentariu

sus