Skip to main content

Turcescu, război cu Ilie Năstase, în cazul “Nadia Comăneci şi reclama la margarină”

 

Robert-Turcescu-2

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu se dezlănţuie din nou, într-o postare pe Facebook, pe tema Nadia Comăneci. Ilie Năstase este subiectul noii postări, în care şi tema Nadia – reclamă la margarină este reluată. “Zice Ilie Năstase că-mi declară război dacă, vezi doamne, mai zic ceva despre Nadia”, îşi începe Turcescu textul.

CONTEXT. În urmă cu câteva zile, Robert Turcescu a atacat într-un limbaj dur faptul că Nadia Comăneci face reclamă la margarină. Postarea jurnalistului (retrasă ulterior) a fost amendată, printre alţii şi de Ilie Năstase.

“Nadia Comăneci poate să-şi bage-n fund reclama ei la margarină? Vai mama ei de cerşetoare, ce-a ajuns… I-aş da numai zece… şuturi în fund! O nemernică, vinde otravă pe arginţi!”, spunea Turcescu în postarea retrasă ulterior.

Turcescu revine astăzi cu o nouă postare, pe aceeaşi temă în care, printre altele, recunoaşte că “limbajul folosit a fost dur.”

Robert Turcescu:

"Zice Ilie Nastase ca-mi declara razboi daca, vezi Doamne, mai zic ceva despre Nadia. Doua scurte precizari: ai uitat, domnule Ilie Nastase, ca noi doi am avut deja un razboi lung, de citiva ani, in perioada in care te pusesera francezii sa te prefaci ca esti director la Europa FM? Iar tu, de fapt, aveai alta misiune, aceea de a face din Europa FM, impreuna cu Rodica Culcer, un loc de ridicat osanale maretului conducator de guvern, tizul dumitale, Adrian Nastase?

Sa mai zic despre contractele promise francezilor de A. Nastase & co in schimbul unei atitudini "binevoitoare" fata de guvern? Sau de ceva terenuri ascunse sub perdeaua de fum a unei uitate Academii de Tenis? Si cite altele...

Acum despre Nadia si margarina ei: da, admit, limbajul folosit a fost dur. Postarea a fost scrisa dupa ce am aflat din mai multe surse ca doamna Comaneci umbla prin scoli si-i invata pe copii ca pot minca linistiti margarina, ca doar si ea ii da fiului ei asa ceva, ba, mai mult, ca e o mincare SANATOASA!!! Zau?! Aveti copii? Asta nu va intriga, nu va enerveaza, dragi parinti?

Oameni care stiu ce inseamna alimentatie sanatoasa au obligatia, macar morala, de a refuza tirguri rusinoase, pe arginti, care presupun promovarea agresiva in scopuri comerciale a unor alimente, daca nu nocive, macar controversate.

Inca o precizare: postarea de pe Facebook am retras-o la citeva ore dupa ce fusese afisata pentru ca am inteles din comentariile prietenilor mei si nu din ale lui Badea, Ciutacu sau altii ca ei, ca limbajul folosit nu era potrivit pentru a alimenta o dezbate serioasa despre aceasta problema.

Am vrut sa reformulez, dar mi-am dat seama ca deja se ocupau niste pudibonzi sa dea ochii peste cap in legatura cu felul in care am "indraznit" sa atac o mare campioana."

Postarea completă a lui Robert Turcescu:

"Zice Ilie Nastase ca-mi declara razboi daca, vezi Doamne, mai zic ceva despre Nadia. Doua scurte precizari: ai uitat, domnule Ilie Nastase, ca noi doi am avut deja un razboi lung, de citiva ani, in perioada in care te pusesera francezii sa te prefaci ca esti director la Europa FM?

Iar tu, de fapt, aveai alta misiune, aceea de a face din Europa FM, impreuna cu Rodica Culcer, un loc de ridicat osanale maretului conducator de guvern, tizul dumitale, Adrian Nastase?

Sa mai zic despre contractele promise francezilor de A. Nastase & co in schimbul unei atitudini "binevoitoare" fata de guvern? Sau de ceva terenuri ascunse sub perdeaua de fum a unei uitate Academii de Tenis? Si cite altele...

Acum despre Nadia si margarina ei: da, admit, limbajul folosit a fost dur. Postarea a fost scrisa dupa ce am aflat din mai multe surse ca doamna Comaneci umbla prin scoli si-i invata pe copii ca pot minca linistiti margarina, ca doar si ea ii da fiului ei asa ceva, ba, mai mult, ca e o mincare SANATOASA!!! Zau?! Aveti copii? Asta nu va intriga, nu va enerveaza, dragi parinti?

Il lasati pe un pusti de clasa a III-a sa discearna intr-un astfel de caz? N-aveti un sentiment e revolta? Nu va tulbura gindul ca vine pustiul acasa si va spune ca i-a zis lui o mare campioana ca e sanatos sa te hranesti cu margarina?

Nu vreti, dupa ce ma mai injurati pe mine o data pentru felul in care am scris ce am scris, sa declansati, macar tot cu atita patima, o dezbatere serioasa despre indemnul la a consuma margarina lansat prin scoli de doamna Comaneci? Despre cine ii permite sa manipuleze grosolan si, banuiesc, contra-cost, citeva zeci, sute, poate chiar mii de COPII?

Inca o precizare: postarea de pe Facebook am retras-o la citeva ore dupa ce fusese afisata pentru ca am inteles din comentariile prietenilor mei si nu din ale lui Badea, Ciutacu sau altii ca ei, ca limbajul folosit nu era potrivit pentru a alimenta o dezbate serioasa despre aceasta problema.

Am vrut sa reformulez, dar mi-am dat seama ca deja se ocupau niste pudibonzi sa dea ochii peste cap in legatura cu felul in care am "indraznit" sa atac o mare campioana.

Nu-i neg nici macar o clipa Nadiei Comaneci statutul de mare sportiva. Dar sustin, oricit l-ar enerva pe nea Ilie Nastase asta, ca asa cum pe mine ma obliga pozitia de persoana publica sa fiu rezervat in privinta folosirii unor cuvinte dure sau obscene in spatiul public si sa admit ca ele trebuie retrase in cazul unui derapaj, in mod similar, oameni care stiu ce inseamna alimentatie sanatoasa au obligatia, macar morala, de a refuza tirguri rusinoase, pe arginti, care presupun promovarea agresiva in scopuri comerciale a unor alimente, daca nu nocive, macar controversate.

Te lupti si pentru asta Ilie Nastase, macar cu un sfert din energia cheltuita pe vremea in care aveai grija de "imaginea" lui Adrian Nastase la Europa FM? Te rog!"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sebi sebi
    Stimate, ai vazut vreun actor, din cei care fac reclama la tigari sau bauturi ( desi la tigari reclamele au disparut de mult) mergand prin scoli si promovand produsele respective ?
  • mariana mariana
    Desii am plecat de mult din Romania imi aduc aminte de o intrebare care des se pune in Romania. Daca iti spune cineva sa te arunci intr-o fintina, te arunci? Reclamele sunt facute cu scop economic, comercial. Modul de a transmite copiilor mesajul ca micul dejun e necesar a fost din pacate incorect ales. Poate ca Nadia nu impartaseste in totalitate parerile unor specialisti ca margarina e daunatoare. Chiar si in rindul nutritionistilor parerile sunt foarte impartite. Ca inginer de industrie alimentara va pot spune ca in vest firmele lucra continuu la imbunatatirea tehnologiei in scopul diminuarii efectelor negative asupra sanatatii. Firmele pentru a-si face reclama folosesc numai personalitati din lumea sportului, filmului, etc. Campania dusa de Nadia de a transmite copiilor importanta micului dejun este probabil sponsorata de firma care produce margarina. Este insa regretabil ca un jurnalist foloseste un asemenea vocabular pentru a-si exprima dezacordul cu aceasta campanie. Un jurnalist care cinta si joaca dupa tonul domnului Basescu, care considera ca scoala romaneasca produce tampiti ar trebui sa fie un exemplu de conduita pentru generatia urmatoare. Nu domnule Turcesu, nu domnule Basescu, scoala romaneasca nu produce tampiti ci mediile au o influenta negativa asupra educatiei tineretului roman.Jurnalismul practicat de unii in Romania e de calitate inferioara. D-nul Turcescu s-a descalificat nu numai ca jurnalist, dar si ca om.
  • livia pila livia pila
    Colonelul manelist ar fi bine sa ia o lunga pauza vocala. Si de limba. Ca prea si le-a uzat in folosul PDL si al lui Basescu. Gata, ajunge! Valea la Pitesti!
  • kkozoo kkozoo
    Turcescu are dreptate in privinta Doamnei Nadia Comaneci margarina "cancer pentru propriul tau copil"sunt sigur ca fiuso nu a gustat asa ceva niciodata, si in privinta Domnului Ilie Nastase ce a facut cu terenul pentru academia de de tenis .
  • Adi Adi
    Mesaj corect, limbaj incorect! De fapt, aici se reduce totul. Să fim sinceri, cu toţii o iubim pe Nadia pentru că a fost zeiţa de la Montreal, nu pentru viaţa ei publică de acum. Aceasta nici nu prea interesează. Doar n-o să-mi mut conturile la BRD, o să trec pe margarină şi Activia doar pentru că Nadia îmi recomandă asta...
  • george calaretu george calaretu
    jegos
  • nadia nitov nadia nitov
    cred ca turcescu trebuia sa spuna lucrurilor pe nume intr-un mod nejignitor pentru simplul motiv ca are dreptate cat cuprinde! este o rusine ca o stea unica a sportului sa ajunga atat de jos incat sa faca reclama la moarte pe paine folosindu-si si copilul! :( cati prostovani de parinti care n-au citit un rand in viata lor nu-si vor indopa copiii cu otrava pentru ca asa le-a spus marea campioana! :( e foarte important sa-ti pastrezi statutul cand esti cine esti!
  • steven steven
    Respectele mele pentru marea SPORTIVA,dar aici jurnalistul are dreptate cand se refera la OMUL Nadia!
  • tom tom
    turcescu a fost, este si va fi un lingau. Cati bani ai luat tuciurescule de la 'nemernicii' de vantu si becali? Maine poimaine cand finantatorul tau basescu n-o mai fi presedinte parca te vad cum incepi sa-l critici, pe banii altora, evident.
  • stamate stamate
    ...zice dl Turcescu, jurnalistul care lucra in acea vreme ...fix la Europa FM...
  • tomdegetelul tomdegetelul
    de unde stii ca ne uraste?ai intrebat-o?sau doar vb asa sa te afli in treaba?In ceea ce priveste reclama,da margarina nu e buna,dar ma intreb oare de ce "domnul turcescu nu se sesizeaza cind cineva face reclame la bauturi sau tigari ca si alea sunt nocive "copiilor nostri"(ca sa l citez pe "clasicul in viata")
  • Jurevycius Jurevycius
    din pacate, Nadia este doar o profitoare, traieste in lux in America si mai vine pe la noi in Romania sa mai castige niste bani de la prosti, face reclama la niste produse in care nici nu crede, un om de nimic in plan uman, nu ma refer la ce a facut ea in sport, nici nu iubeste Romania, chiar ne uraste, profita de pe urma naivitatii noastra

Trimite un comentariu

sus