Skip to main content

VIDEO. Cum îşi fac produsele reclamă în videoclipurile vedetelor. Ce mărci au lângă ei Connect-R, Andra şi Corina

 

Connect-R PepsiINEDIT. Produsele au găsit un nou mod de a se promova ca să ajungă în atenţia publicului: prin videocipurile vedetelor. Connect-R bea Pepsi în Vara nu dorm, Corina mănâncă chipsuri Chio Chips, iar Andra (imagine Garnier), se vopseşte cu ...Garnier în piesa Totul va fi bine.

Publicitate

Plasarea de produse este des întâlnită în programele TV, iar în ultima perioadă şi-a făcut loc din ce în ce mai mult şi în videoclipurile vedetelor de la noi. Branduri precum Pepsi, Chio, Garnier, Ursus, Lee Cooper apar subtil în videopclipuri.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare câtva clipuri care sunt susţinute de apariţia prin plasarea de produse.

  • Connect-R face reclamă în cunoscutul videoclip "Eu vara nu dorm" la băutura carbogazoasă Pepsi. O asociere de succes după cum spune Răzvan Mătăşel.
  • Elena Gheorghe face reclamă în videoclipul piesei "Ecou" la brandul de haine Lucia Bella şi la telefonul Sony Xperia Z, rezistent la apă. Reclama la telefon este cât se poate de explicită şi promovează calitatea mobilului de a fi rezistent la apă, vedeta dându-i drumul intenţionat în cadă.
  • Chio chips apare în două videoclipuri, cel al lui Connect-R -"Vedeta mea" şi în cel al Corinei - "A ta".
  • În videoclipul Andrei - "Inevitabil va fi bine" - apar trei plasări de produse la brandurile: Garnier, băutura Freeway şi cafeaua 3 în 1 La Festa. Andra este imaginea vopselei Garnier.
  • Videoclipul "Perfect fără tine" al trupei Vama conţine patru plasări de produse la următoarele branduri: pizza Guseppe, Seat Leon, Ursus şi Aqua Carpatica.
  • Smiley, Alex Velea şi Don Baxter promovează brandul Lee Cooper, în videoclipul Cai verzi pe pereţi apărând pentru câteva secunde logo-ul mărcii de haine.

Specialiştii în comunicare şi strategie au comentat pentru Paginademedia.ro acest mod de promovare:

Sorin Psatta, Integrated Communication Director la BBDO Romania.

"La nivel de marketing am mari reţineri în privinţa eficienţei plasării de produse în videoclipuri, e ca un loz. În primul rând nu poate fi controlată eficienţa în timpul rularii videoclipului".

Pe de altă parte, Răvan Mătăşel, Managing Partner, Arsenoaiei&Mătăşel, a declarat pentru Paginademedia.ro că el crede în acest gen de promovare şi chiar o recomandă.

"Plasarea de produse în videoclipuri este o modalitate de a evada din calupurile de publicitate, iar asocierea dintre un brand şi o vedetă se construieşte astfel foarte repede, mai repede decât prin intermediul spoturilor publicitate", a spus Mătăşel.

Sorin Psatta: Eficienţa plasării de produse în videoclipuri este ca la loterie

"E o disperare. Asta îmi aduce aminte de disperarea studenţilor de la ATF care pentru a-şi face filmele mergeau la Dragonul Roşu şi încercau să-i convingă pe chinezi să le dea nişte bani de peliculă în schimbul inserării în film a unor produse chinezeşti. E foame mare în zona asta, pe de o parte cantautorii îşi mai pun un bănuţ la buget, pe de altă parte companiile îşi spun "hai că nu costă mult, ce, strică să fiu şi eu acolo, poate dau lovitura".

E o întâlnire între doi săraci care speră să se îmbogăţească împreună. Este varianta săracă a product placement-ului. La nivel de marketing am mari reţineri în privinţa eficienţei, e ca un loz. În primul rând nu poate fi controlată eficienţa în timpul rularii videoclipului."

Răzvan Mătăşel, Managing Partner, Arsenoaiei&Matasel: Eu cred în genul acesta de promovare, chiar o recomand

Depinde de artist, de piesă, de brand, poate fi foarte eficientă. Eu cred în genul acesta de promovare, chiar o recomand. De exemplu Pepsi şi Connect-R cu piesa Vara nu dorm a fost o asociere de succes. Plasarea de produse în videoclipuri este o modalitate de a evada din calupurile de publicitate, iar asocierea dintre un brand şi o vedetă se construieşte astfel foarte repede, mai repede decât prin intermediul spoturilor publicitate.

Este foate important ca publicul videoclipului să se potrivească cu grupul ţintă al brandului. Dacă o faci doar ca media nu cred că funcţionează. Asocierea trebuie să se potrivească grupului ţintă.

Cum este reglementată plasarea de produse la noi?

Potrivit Codului Audiovizualului prin plasarea de produse "se înţelege orice formă de comunicare comercială audiovizuală constând în includerea unui produs, serviciu sau a mărcii acestora ori în referirea la acestea, prin inserarea în cadrul unui program, în schimbul unei plăţi sau contraprestaţii".

Acelaşi Cod spune că telespectatorii trebuie avertizaţi cu privire la plasarea de produse.

"Plasarea de produse se semnalează, la începutul şi la sfârşitul programului, precum şi la reluarea după fiecare pauză publicitară, prin menţiunea Acest program conţine/a conţinut plasare de produse., precum şi prin simbolul PP de culoare albă pe fond negru, afişate lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiţie, şi pentru o durată de minimum 5 secunde", se arată în Codul Audiovizual.

Iată şi videoclipurile:

Connect-R face reclamă în cunoscutul videoclip "Eu vara nu dorm" la băutura carbogazoasă Pepsi. O asociere de succes după cum spune Răzvan Mătăşel.

Chio chips apare în două videoclipuri, cel al lui Connect-R -"Vedeta mea" şi în cel al Corinei - "A ta".

În videoclipul Andrei - "Inevitabil va fi bine" - apar trei plasări de produse la brandurile: Garnier, băutura Freeway şi cafeaua 3 în 1 La Festa. Andra este imaginea vopselei Garnier.

Videoclipul "Perfect fără tine" al trupei Vama conţine patru plasări de produse la următoarele branduri: pizza Guseppe, Seat Leon, Ursus şi Aqua Carpatica.

Elena Gheorghe face reclamă în videoclipul piesei "Ecou" la brandul de haine Lucia Bella şi la telefonul Sony Xperia Z, rezistent la apă. Reclama la telefon este cât se poate de explicită şi promovează calitatea mobilului de a fi rezistent la apă, vedeta dându-i drumul intenţionat în cadă.

Smiley, Alex Velea şi Don Baxter promovează brandul Lee Cooper, în videoclipul Cai verzi pe pereţi apărând pentru câteva secunde logo-ul mărcii de haine.

 

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nume nume
    bravo lor, sa le ia banii corporatistilor. dar sa nu se astepte la mine sa ma imbrac sau sa mananc ce bea coneter sau smily... eu sunt om normal la cap, nu vedeta...
  • Vlad Tanase Vlad Tanase
    In curand vom vedea vedete autohtone balonate si cu matreata.
  • Tavi Tavi
    VIDEO. Cum își fac vedetele reclamă în articolul de pe paginademedia.ro

Trimite un comentariu

sus