Skip to main content

Vizante, lăsat cu ochii-n soare de TVR: „Statul m-a luat, m-a batjocorit şi acum îmi cere şi banii pe care nu mi i-a dat”

 

marius-florea-vizante-cinemagia
Sursa foto: Cinemagia

Publicitate

EXCLUSIV. Marius Florea Vizante a rămas neplătit după ce a prezentat, anul trecut, 12 ediţii live ale emisiunii Fabrica de staruri, realizată de TVR împreună cu Prime TV din Republica Moldova.

Vizante spune ca are de primit o sumă de ordinul miilor de euro de mai bine de un an, iar în situaţia lui mai sunt şi alţi colaboratori ai emisiunii, după cum a declarat actorul, în exclusivitate, pentru paginademedia.ro.

„Statul m-a luat, m-a batjocorit şi acum îmi cere şi banii pe care nu mi i-a dat. Ceea ce frizează absurdul şi deja nu se mai poate. Este peste puterile mele”, a spus actorul, care a încercat prin mai multe căi să obţină banii pe care îi are de luat de la TVR.

Până la publicarea acestui material, reprezentanţii TVR nu au făcut niciun comentariu.

"Am acţionat TVR Media în judecată" a declarat Vizante, in exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Declaratiile lui Marius Florea Vizante, pentru Paginademedia.ro, în continuare: 

Iulia Bunea, Paginademedia.ro: Cum aţi ajuns să lucraţi cu TVR?

Marius Florea Vizante: M-au căutat să prezint emisiunea Fabrica de staruri, cu Nicu Alifantis şi Andrei Gheorghe. Mi s-a părut o propunere decentă. Ca să urgenteze, chipurile, lucrurile, toate contractele s-au derulat prin firma paralelă numită TVR Media. Ulterior am constatat că TVR Media nu a mai reuşit să emită un contract, de iure, valabil în faţa legii cu TVR. Au fost 12 ediţii transmise în direct de la Chişinău, deci o muncă titanică şi cheltuială de timp şi efort. Am început fiecare să săpăm pe căi paralele încercând să ne obţinem banii.

Am acţionat TVR Media în judecată. Pentru asta trebuie să emitem facturi. La 90 de zile de la data emiterii, factura trebuie să producă TVA. Eu cum pot să dau TVA-ul la stat, când eu nu am încasat banii? Sumele nu sunt nici mari şi nici foarte mici, dar nu am aceşti bani. Nici măcar nu am cerut mult, am cerut un preţ sub nivelul pieţei. 

Ei v-au dat vreo explicaţie?
La vremea respectivă, Andi Lăzescu (fostul preşedinte TVR - n.r.) era mai tot timpul plecat din ţară şi avea alte treburi decât să încheie de iure contractul cu TVR Media, deşi televiziunea difuza în direct această emisiune. Apoi dumnealui a fost debarcat.

Au venit controalele, au venit blocările de conturi, iar noi am aşteptat cuminţi să se liniştească lucrurile.

Apoi a venit domnul Săftoiu, la fel de „surd” ca şi domnul Lăzescu la rugăminţile noastre.

Domnul Săftoiu dă drumul la producţii noi, spune că lucrurile s-au reglat, că totul merge bine. Deci bani au.

Dar, cu toate astea, nu mai primesc niciun fel de răspuns de la ei: nici prin telefon, nici prin sms, nici pe mail. E ca şi când nu aş fi existat.

Nu se poate să nu fiu auzit în această ţară. E o speţă minoră, rizibilă, suma e ridicolă în raport cu milioanele de euro pe care le are TVR ca datorii. Plus că în ultimă instanţă e o chestie de notorietate. Eu am apărut la televizor. M-a văzut o ţară întreagă în fiecare duminică seară în primăvara anului trecut.

Înţeleg că acest TVR Media caută să se desfiinţeze, deci eu rămân şi cu subiectul în aer şi cu pârâtul. Nu ar fi mai bine ca eu să fiu plătit şi ei să-şi regleze conturile cu TVR Media, ca să nu deschid un alt proces de drepturi de autor pentru că au difuzat imagini cu mine fără acordul meu şi au dobândit şi foloase pentru că în timpul emisiunii a apărut publicitate?

Cum aţi încercat să vorbiţi cu ei?
Am trimis notificări prin jurist şi cam atât, pentru că nu mă aude nimeni, nu mă primeşte nimeni. Oricât ai fi de bună credinţă, a trecut mai bine de un an. Eu am tot stornat facturile.

Dacă emiţi factură şi au trecut 90 de zile de la data emiterii se presupune că ai încasat şi trebuie să plăteşti TVA-ul. Aici cercul se închide.

Statul m-a luat, m-a batjocorit şi acum îmi cere şi banii pe care nu mi i-a dat. Ceea ce frizează absurdul şi deja nu se mai poate. Este peste puterile mele. Dacă anulez facturile, nu mai am subiect de proces. Dacă nu le anulez, trebuie să dau statului bani pe care nu i-am primit. Şi în acest moment, demonstraţia este că statul nu te lasă să-l dai în judecată.

În curs de actualizare

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bodo bodo
    acelasi lucru l-am patit eu ca firma cu Primaria Mun.Bucuresti. tras la indigo.se pare ca statul stie perfect cum trage teapa,inca de la semnarea contractului... Din pacate asta e realitatea !
  • Mishu Mishu
    Nu scrie nicaieri cati bani trebuia sa ia. Si mi se pare corect si normal ca suma sa fie publica atata timp cat o platim din banii nostri. Deci maestre vizante...spune-ne si noua cate zeci de mii de euro trebuia sa iei. Ca sa vedem daca trebuie sa iti plangem de mila sau sa ridicam din sprancene.
  • alex_2 alex_2
    Dar Alifantis sau Gheorghe si-au primit banii? Eu cred ca da :))))
  • colostea colostea
    site-ului astuia nu i-ar strica putina moderarea a comentariilor. ar fi bine sa nu mai fie lasati sa scrie retarzi ca cel de mai sus.
  • Alex is Alex is
    Dati-i banii omului, in mortii vostri de tepari nenorociti.
  • TVR Media Pro TVR Media Pro
    Asa e, Vizante, daca te incurci cu ratatii gen Lazescu, D.Radu si Anca Gheorge (o mai fi traind asta?)...Tu nu ai invatat ca muștele intotdeauna te vor duce la c***t? Eh, asta e!, inveti acum....

Trimite un comentariu

sus