Skip to main content

BILANŢ MEDIA. Afacerile radiourilor în 2012: Radio Zu, pe profit

 

radio

Publicitate

Grupul Camina, care operează licenţele Radio Zu şi Romantic FM, a fost cea mai bănoasă compania de radio. Grupul Camina, parte a trustului Intact a avut în 2012 afaceri de 5,3 milioane de euro şi a fost printre puţinele firme care au fost „pe plus”. Compania care operează Radio ZU a avut, anul trecut, un profit de 72.000 de euro.

Postul Europa FM, operat de Europe Developpement International-R, a avut afaceri de 3,2 milioane de euro şi pierderi de 1,6 milioane de euro.

Doar Grupul Camina şi Europe Developpement International au avut cifre de afaceri consistente, celelalte posturi de radio nu au reuşit să depăşească milionul de euro în cifra de afaceri.

Licenţele posturilor Kiss FM şi Magic FM sunt deţinute de SBS Broadcasting, în timp ce Pro FM este parte a Pro TV SA. Companiile includ şi operaţiunile de TV. Detalii, AICI.

Bilanţul pe 2012 al companiilor care operează posturi de radio

Post Firma care opereaza licenta Cifra de afaceri (euro) Profit/Pierderi (euro)
Radio Zu, Romantic FM Grupul Media Camina 5.351.993 72.811
Europa FM Europe Developpement International-R 3.264.680 -1.618.133
Radio 21, Vibe FM Radio XXI SRL 875.538 -1.925.005
RFI Romania Radio France International 698.896 -16.532
Itsy Bitsy On air studio SRL 291.478 -72.150
Sport Total FM Global Media Expert 166.924 485
Rock FM Canet Radio 95.400 -107.701
Music FM, Dance FM Campus Radio SRL 25.352 -36.336

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bogdan bogdan
    nu conteaza cat a pierdut ci conteaza ca ceva de calitate superioara sta in coasta radiourilor precum zu sau kiss
  • bogdan bogdan
    inainte de toate Europa fm este un simbol. iar pe segmentul comercial bate zu la fund la market share cu
    cu rahaturile lor cu tot.
  • bogdan bogdan
    subscriu. Europa fm este cel mai bun radio din Romania nu imi pasa de pierederi imi pasa de cat impact are de mai bine de 13 ani. este cel mai minunat post de radio nu exista termen de comparatie.
  • bogdan bogdan
    E clar ca oameni de aici nu stiu ce inseamna radio de caitate sau cel putin 'radio' in adevaratul sens al cuvantului. Europa fm este si va fi cel mai important si profesionist radio din Romania. Europa fm is the best
  • bogdan bogdan
    subscriu.Europa fm este cel mai important si profesionist radio din Romania.Nu imi pasa de parerile astora care habar nu au ce inseamna radio de calitate. sau 'radio' in adevaratul sens al cuvantului. europa fm the best
  • andrei andrei
    Adela, alta treaba n-ai? Chiar m-ai facut sa rad:))
  • adela adela
    Am clar sentimentul dezastrului Europa Fm. Mai mult de 1.600.000 euro pierdere. E singurul numar care conteaza. Restul numerelor, in contextul asta nu au nici o relevanta. Citind comentariile am sentimentul ca angajatii eropa fm scriu aici sperand in imbunarea actionarilor: "va rugam, nu ne inchideti, uite ce radio de calitate facem noi fata de toparlanii de la kiss si zu". Hai, valea! Haliti bani in nestire. Rusine, nu laude!
  • common! common!
    Concert EuropaFm in Bucuresti in Tineretului,Liberty Parade si EFM live pe plajala in Saturn ,cu prim ministru in tribuna! Evenimente spectaculoase "free for all" organizate exemplar in conditii de criza si pierderi financiare,toate in doar cateva luni..

    Asta spune multe despre forta Europa Fm pe piata media,fie ca place sau nu ,unora sau altora :)
    Si asta fara emisiuni porno si manelizare.
  • andrei andrei
    De ce are kissfm si zu mai multi ascultatori? Pentru ca i-a atras cu acele concursuri penibile in timp ce Radio 21 si EuropaFM au adunat ascultatori cu ajutorul emisiunilor si evenimentelor de calitate.
  • bogdan bogdan
    daca situatia era asa cum o descrie tu europa fm nu mai exista de mult.Asa ca te rog. un post de radio ca europa fm sa fie in top de mai bine de 13 ani si sa ameninte zu ei bine multa bafta zu sper ca si tu sa ai atat impact dupa 13 ani
  • bogdan bogdan
    multumesc din suflet. subscriu
  • bogdan bogdan
    fie ca va convine sau nu astea sunt datele si punct. Cand zu va difuza muzica de calitate si va avea stiri si emisiuni variate si inca va fi ascultat ca inainte mai vorbim.Sa fie inca in top dupa atatia ani si fie ca ne pace sau nu la market share sa fi in coasta zu in romania zilelor noastre este ceva.Cand Bryan Ferry sau Michael Bolton vor veni in studio la zu asa cum au fact-o la europa fm atunci poate mai discutam.Cand zu sau ori alt radio va castiga 8 ani consecutiv titlul de cel mai de incredere radio din Romania vom mai vedea.Aici am incheitat toata discutia cu o simplu lucur pentru dvs. la care sa va ganditi.Cand un post de radio ca zu va difuza muzica europa fm si va avea inca succes si inca ceva cand un post care este axat pe muzica din 80 si 90 i da batai de cap unui radio ce difuzeaza muzica exclusiv de azi(zu) pe toate targeturile si nu imi pasa de capitala asta nu va pune pa ganduri? Datele vorbesc. un radio cu muzica de azi difuzata la infinit si nimic dar nimic altceva de oferit ascultatorilor da este mai sus de europa fm recunosc insa nu cred ca nu va puneti intrebari atunci cand vedeti ca market share de la europa fm este peste zu in conditiile in care zu are mai multi ascultatori.
  • MirceA MirceA
    Faptul ca unii sunt dispusi sa cheltuie anual milioane de euro ca sa te fericeasca pe tine e un fapt ciudat.
    Dar e bine... pentru tine. Investitorii lor cred ca acum se afla in sedinta de board sa vada ce e de facut.
  • MirceA MirceA
    Acum cativa ani am vazut niste studii demografice pe radio. Europa FM nu avea mai multi ascultatori cu studii medii sau superioare decat ZU sau KISS.
    Pe ce te bazezi cand faci astfel de informatii ? Pe faptul ca asa ti se pare tie ? Daca toata lumea asta s-ar invarti dupa parerile personale ale unora sau altora, pana acum nu mai existam ca specie.
  • bogdan bogdan
    va rog sa ma scuzati insa nu cred ca sunteti in masura sa va permiteti sa afirmati ca nu ascult Europa fm. din 2005 ascult Europa fm si iubesc acest post de radio care pentru mine inseamna mult mai mult decat atat.este unic este un lucur pe care il iubesc tocmai pentru ca ce se aude acolo nu se mai aude nicaieri.cat despre playlist nu ma intereseaza parerea dvs. un lucru este sa nu iti placa ceva si un alt lucur este ca nu puteti suporta cifrele pa care le scoate Europa fm.Cand va difuza zu stiri,reportaje, live din garaj, live pe plaja, sau Celine dion. Michael Jackson sau Depeche mode si se va mentine in top dupa atatia ani atunci mai vorbim. e vorba despre calitate si despre continuitate nu despre mizerile de azi difuzate non stop si cam atat

Trimite un comentariu

sus