Skip to main content

HotNews: Ce înseamnă începerea urmăririi penale împotriva Antena Group şi Intact Publishing

 
BALTHAZAR - CNSAS
BALTHAZAR - CNSAS

BALTHAZAR - CNSAS

Publicitate

Începerea urmăririi penale împotriva a două persoane juridice este o noutate absolută în ce priveşte o instituţie media, însă urmărirea penală împotriva unor persoane juridice a devenit practică mai ales în zona evaziunii fiscale, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

DNA a anunţat începerea urmăririi penale împotriva Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, pe lângă începerea urmăririi împotriva Cameliei Voiculescu, asociat la cele doua companii, şi a lui Daniel Matiescu, director general la Intact Publishing. Practic, cele doua companii, acuzate de şantaj la fel ca cele două persoane fizice, sunt de azi la mana procurorilor, nimic nu poate mişca fără aprobarea lor.

Potrivit legii 278/2006, care reglementează răspunderea persoanelor juridice, companiile împotriva cărora s-a început urmărirea penală trebuie să-şi desemneze un reprezentant. Pasul următor este notificarea Registrului Comerţului, iar din acest moment societatea nu mai poate opera schimbări în structura acţionariatului (cesiuni etc).

Daca persoana juridica este trimisă în judecată, pedepsele pe care le riscă merg de la amenda cuprinsă între 2.500 de lei şi 2 milioane de lei, suspendarea activităţii o perioadă de timp până la dizolvarea societăţii, plasarea sub supraveghere judiciară; interzicerea de a participa la procedurile de achiziţii publice pe o durată de la unu la 3 ani; afişarea sau publicarea hotărârii de condamnare.

Instituţiile de presă sunt însă exceptate de la unele pedepse. În cazul de faţă, doar ultimele două pot fi aplicate, respectiv interzicerea de a participa la procedurile de achiziţii publice pe o durată de la unu la trei ani; afişarea sau publicarea hotărârii de condamnare.

Întreaga activitate a celor două persoane juridice, în acest caz S.C. Antena TV Group S.A respectiv S.C. Intact Publishing S.R.L, este în acest moment la mâna procurorilor DNA.

Grupul media Intact este alcatuit din mai multe companii, dintre care ancheta DNA vizeaza doar doua - Antena TV Group si Intact Publishing. Antena TV Group, companie condusa de Sorin Alexandrescu, reuneşte posturile Antena 1, Antena 2, Euforia si GSP TV, dar nu şi postul Antena 3, care este condus de Mihai Gâdea.

Intact Publishing editează Jurnalul National.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Cristino, pe vremea lui Ceasca, daca scriai "ca cel" luai un penar de lemn in cap, de vedeai stele verzi! Lasa politica si postaceala si pune mana pe carte. Ori te cheama in realitate Elena si esti gravida?
  • Radu Radu
    Mars la Antena3 unde vorbeste raspopitul!!!
  • vaxalbina vaxalbina
    as vrea sa vad si eu o ancheta despre cum ia bani b1 de la niro- dragonul rosu, adica unde evaziunea fiscala e la ea acasa. Dar bineinteles, problema Romaniei nu e evaziunea fiscala, este bugetarul care suge din banii poporului, nu-i asa Cristina? Apropo, in ce mediu privat lucrezi tu de spui asa cu emfaza "am lucrat si lucrez numai in privat" de tot ai timp sa postezi atatea comentarii? Ar fi bine sa fii la evz/b1 sa imi explici si mie ce si cum:)
  • Teodot Teodot
    Asta bineinteles ca este o alta nascocire a lui basescu, sa pateze imaginea intact si sa pateze imaginea tuturor celor care sunt de partea lui voiculescu, asta doar ca in campania electorala sa poata sa arunce cu noroi in usl-pc, sa-i acuze ca au facut si ca au dres, ca au fost audiati si tot asa.asta nu e decat un joc politic jucat de basescu impotriva lui voiculescu, iar intactul trage ponoasele...
  • cristina cristina
    am o rugaminte pt administratori .Este chiar asa greu de blocat indivizi ca cel de mai sus " sasca" . fideaza bunul simt si inteligenta .
  • cristina cristina
    parerea mea sunt la mana porcurorilor : procurorul poate dispune de ex. poprirea conturilor , indisponibilizarea unor bunuri mobile sau imobile . Prin masurile preventive procurorul poate cere supendara procedurii de lichidare sau dizolvare a societatii.masurile asiguratorii :"interzicerea unor operatiuni patrimoniale specifice care sunt susceptibile sa antreneze diminuarea activului patrimonial sau insolventa, interzicerea de a incheia anumite acte juridice, interzicerea desfasurarii de activitati de natura celor in exercitiu sau cu ocazia carora a fost comisa infractiunea.Toate aceste masuri sunt solicitate in instanta si luate de judecator. "
    Deci sunt multe
  • OBSERVATOR MEDIA@TVR OBSERVATOR MEDIA@TVR
    Omul insemnat ataca! Numai daca faci o trecere in revista a personajelor din povesti si legende, oamenii pe fata carora se intrevad schimonosenii, sunt oamenii necuratului.La ce lucruri bune te poti astepta de la un asemenea personaj? Bineinteles ca este ajutat si de alte personaje actuale dar care stau in umbra.Atata pot aceste personaje, sa ia jucarii de la copii.
  • sasca sasca
    Începerea urmăririi penale împotriva Antena Group și Intact Publishing înseamna un ordin penal dat de către macac
  • parerea mea parerea mea
    Cred ca se exagereaza. Oricum, ar fi interesant de aprofundat subiectul cu cineva de specialitate,, mai ales pe partea de implicatii ale inceperii urmaririi penale , intr-un mod mai coerent si de preferat fara exagerari (daca va fi condamnat, va fi dizolvat).
    Nu sunt specialist in codul penal, cu sau fara modificarea facute de Legea 278, dar din ce scrie in articol, persoana juridica isi desemneaza un reprezentant (care -probabil -va trebui sa o reprezinte in cercetarea penala) si nu mai poate opera schimbari de actionariat (pentru cazul in care s-ar gandi cineva sa fuga de raspunderea ce-i revine in calitate de actionar). De aici si pana a spune ca "activitatea Intact& Antena este acum la mana procurorilor" mi s epare cale lunga si o exagerare teribila. Erau la mana DNA daca acestia faceau angajarile si concedierile, aveau semnaturi in banca, mai pe scurt daca DNA avea conducerea executiva.

Trimite un comentariu

sus