Skip to main content

Intact, după începerea urmăririi penale împotriva Antena 3: Societăţile grupului funcţionează perfect din toate punctele de vedere

 

Intact sediuTrustul Intact a reacţionat audierilor ce au avut loc la DNA printr-un comunicat de presă, citat de HotNews.ro, în care susţine că "societăţile grupului functioneaza perfect din toate punctele de vedere".

Publicitate

Comunicatul face trimitere la "o serie de interpretări tendenţioase" ale presei privind derularea cazului Alexandrescu şi transmite două extrase din Codul Penal, referitoare la pedepsele aplicabile persoanei juridice.

DNA a decis începerea urmăririi penale împotriva persoanei juridice Antena 3 S.A., sub acuzaţia de complicitate la şantaj.

Comunicatul Intact:

În urma noilor audieri de astăzi de la DNA care au implicat postul de televiziune Antena 3, Intact Media Group precizează că societăţile grupului funcţionează perfect din toate punctele de vedere. Întrucat am sesizat în presă o serie de interpretări tendenţioase privind derularea acestui caz şi pentru a evita orice alte comentarii neavizate cu privire la textele de lege, vă punem la dispozitie mai jos extrase din Codul Penal.

Art. 531: Felurile pedepselor aplicabile persoanei juridice

(1)Pedepsele sunt principale şi complementare.

(2)Pedeapsa principală este amenda de la 2.500 lei la 2.000.000 lei.

(3)Pedepsele complementare sunt:

a)dizolvarea persoanei juridice - Nu se aplică instituţiilor de presă
b)suspendarea activităţii persoanei juridice pe o durată de la 3 luni la un an sau suspendarea uneia dintre activităţile persoanei juridice în legatură cu care s-a săvârşit infracţiunea pe o durată de la 3 luni la 3 ani - Nu se aplică instituţiilor de presă
c)închiderea unor puncte de lucru ale persoanei juridice pe o durată de la 3 luni la 3 ani
d)interzicerea de a participa la procedurile de achiziţii publice pe o durată de la unu la 3 ani
e)afişarea sau difuzarea hotărârii de condamnare

Art. 714: Neaplicarea dizolvării sau suspendării activităţii persoanei juridice

(1)Pedepsele complementare prevazute in art. 531 alin. 3 lit. a) si b) nu pot fi aplicate partidelor politice, sindicatelor, patronatelor şi organizaţiilor religioase ori aparţinând minorităţilor, constituite potrivit legii.
(2)Dispoziţiile prevăzute în alin. 1 se aplică si persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul presei.

Statutul oricărei instituţii de presă ne obligă să informăm corect opinia publică asupra situaţiei curente, în virtutea unei misiuni jurnalistice de bună-credinţă.

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tataee Tataee
    axel, cum intreba cineva mai sus, banii la jn cand se dau?
  • Axel Axel
    Este compania media cea mai buna din tara, este normal sa functioneze la parametrii normali. Asta inseamna profesionalism!
  • Alin Alin
    sa inteleg ca vor sa arate ca orice ar face oamenii de presa, institutia de presa in care activeaza nu are voie sa fie dizolvata?
    pana la urma pare normal, daca au activat in interes propriu, sa fie sanctionate individual.
    pare democratica legea. anuntul pare un pic ciudat. pare a zice ca orice ne-ati face, noi spunem ce vrem, ne comportam cum vrem, umbrela care ne tine de ploaie nu se desfiinteaza orice ar fi.
  • marius tuca marius tuca
    si daca grupul merge perfect, cand se vor plati salariile restante la jurnalul national? ca nu am mai luat bani de patru luni!
  • iulia iulia
    Mi se pare ceva normal sa anunte aceste lucruri pentru a elimina suspiciunile din presa. Intact va ramane puternic indiferent ce cat de mult este atacat.
  • protopopescu protopopescu
    si pentru neplata unei facturi de peste 100.000 ron catre un frunizor al antenei 1 care este pedeapsa? ca sunteti tari in gura dar nu va platiti datoriile si ii bagati pe altii in faliment. la puscarie cu conducerea Intact, Antene, si in somaj cu voi slugilor. ca oricum nu va angajeaza nimeni. uitati-va la Camelia Patru de la cofetar la shaormar. adica de la antena la Money Channel pentru cine nu intelege.

Trimite un comentariu

sus