Skip to main content

PRESA DE AZI. Scandalurile de la bacalaureat, pe prima pagină a ziarelor

 

presa de azi 8 iulieDeşi examenul de bacalaureat s-a încheiat, scandaluri legat de examenul maturităţii continuă. Ziarele Adevărul, Evenimentul zilei şi România liberă au pe prima pagină articole despre fraudele de la BAC.

Publicitate

Adevărul titrează pe prima pagină “Procurorii în genunchi la poarta liceului”.

“Strategia procurorilor care anchetează fraudarea examenlului de Bacalaureat de la Liceul Dimitrie Bolintineanu a fost de a-i audia vineri pe elevi după ce îşi vor fi dat ultima probă. Strategia a fost în bună măsură compromisă vineri la prânz, în momentul în care procurorul de caz a cedat presiunilor publice şi a decis amânarea audierilor până după weekend. Schimbarea de strategie a fost anunţată la o jumătate de oră după ce premierul Ponta a criticat acţiunea procurorilor şi poliţiştilor”, scrie Adevărul pe prima pagină.

România liberă are pe prima pagină titlul: “Scandalurile de la bacalaureat, o miză de 200.000.000 de euro?”. Ziarul scrie că examenul a fost unul mai uşor din cauza scăderii numărului absolvenţilor de liceu, care a dus şi la pierderi importante pentru facultăţi.

“Dispariţia a 340.000 de studenţi a însemnat şi reducerea pe măsură a taxelor universitare plătire de mulţi dintre aceştia. În aceste condiţii, nu este de mirare că disperarea multor elevi zare vor să ia bacul cu orice preţ, precum şi cea a părinţilor lor se împletesc acum cu interesele unor politicieni aflaţi în stânsă legătură cu universităţi, mai ales private”, scrie România liberă pe prima pagină.

Evenimentul zilei îşi deschide ediţia de astăzi cu titlul “Procuror-anchetator în cazul - Şpaga de la BAC”: “S-a iscat acel scandal prin intermediul televiziunilor şi n-am mai folosit mandatele”. Dan Andronic vorbeşte în acest articol despre criticile aduse de Victor Ponta procurorilor care au anchetat scandalurile de la BAC.

“Victor Ponta a început să înfiereze la televizor, în conferinţa de presă de la sediul Guvernului, acţiunea procurorilor spunând că nu mai suntem pe vremea lui Daniel Morar sau a comuniştilor când erau ridicaţi oameni de pe stradă”, scrie EVZ.

Alte titluri de pe prima pagină a ziarelor:

  • ProSport: Serie Alexe
  • Click!: Vrei să dormi în patul lui Bahmu? Te costă 150.000 de euro!
  • Naţional: Răduleasca i-a dat cu tigaia în cap Adrianei Bahmuţeanu
  • Libertatea: A înnebunit bărbaţii cu fundul ei bombat!
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus