Skip to main content

Doi membri CNA vor fi audiaţi la Parlament după ce au fost declaraţi incompatibili

 

CNA

Publicitate

Răsvan Popescu şi Christian Mititelu vor fi audiaţi săptămâna viitoare în comisiile de cultură ala Parlamentului, potrivit preşedintelui instituţiei, Laura Georgescu.

Audierile vin după ce Agenţia Naţională pentru Integritate ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate a celor doi membri CNA. Christian Mititelu a exercitat, în perioada 2008 - 2012 funcţie de conducere la Asociaţia „Alianţa Civică”, în timp ce Răsvan Popescu ar fi avut relaţi contractuale cu Media Pro Pictures în timpul mandatului său.

Preşedintele CNA a spus, ieri, pe această temă, că nu are competenţa de a demite niciun membru al CNA.

Laura Georgescu: "Nu am competenţa de a demite pe nimeni. De la momentul de la care a apărut comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate, CNA a scris celor două comisiilor din Parlament şi vom fi audiaţi marţi, şi eu şi cei doi membrii".

În şedinţa de ieri, prima după verdictul ANI, Valentin Jucan, membru CNA, a contestat prezenţa celor doi în cadrul şedinţei.

Valentin Jucan: „Astăzi, 22 August 2013, în şedinţa publică a C.N.A., cei doi membri ai Consiliului nu au avut nicio reacţie ca urmare a deciziei A.N.I., pentru dânşii demisia de onoare fiind o chestiune de neabordat, iar imaginea instituţiei contând prea puţin. Mai mult, în situaţiile în care se află, domnii Mititelu şi Popescu continuă în a-şi exercita mandatele, punând sub semnul ilegalităţii deciziile Consiliului adoptate cu participarea domniilor lor.”

Probleme de incompatibilitate

Potrivit ANI, Christian Mititelu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 noiembrie 2008 – 15 decembrie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de Preşedinte şi, ulterior, pe cea de Vicepreşedinte al Asociaţiei „Alianţa Civică”, cât şi calitatea de membru al C.N.A. (asimilată funcţiei de secretar de stat).

În plus, ANI a anunţat că Răsvan Popescu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în calitate de membru al C.N.A. (mandatele 2006 - 2012, 2012 - 2018), respectiv, de Preşedinte al C.N.A. (29 iunie 2007 - 19 decembrie 2012), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a soluţionat cereri şi a participat la luarea unor decizii în urma cărora s-au acordat autorizaţii de licenţă audiovizuală pentru S.C. PRO TV S.A. De asemenea, Răsvan Popescu s-a aflat în relaţii comerciale şi a beneficiat de foloase patrimoniale în cuantum de 15.000 Euro de la S.C. MEDIA PRO PICTURES S.A.

Din activitatea de evaluare, a rezultat faptul că atât PRO TV S.A., cât şi MEDIA PRO PICTURES S.A. (societate comercială din partea căreia POPESCU RĂSVAN a realizat beneficii materiale în cuantum de 15.000 Euro) au acelaşi acţionar, şi anume CME Investments B.V, se arată în comunicatul ANI.

Răsvan Popescu ar putea fi urmărit penal

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Popescu Răsvan a infracţiunii de conflict de interese.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. POPESCU RĂSVAN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris în exercitarea dreptului la apărare.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Observator Observator
    Legea e clara, la fel ca si combinatiile celor doi deontologi. Chiar nu mai sunt oameni in tara asta sa le ia locul?

Trimite un comentariu

sus