Skip to main content

20 Septembrie. Dan Voiculescu la DNA, în dosarul de şantaj: Nu poţi acuza că ai şantajat o persoană juridică

 

INTERVIU DAN VOICULESCU - ZIARUL GANDUL

Publicitate

VOICULESCU, FIICA SA ŞI SORIN ALEXANDRESCU LA DNA. Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-au prezentat, ieri, la DNA, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, scrie Mediafax.
Dan Voiculescu a declarat la ieşirea de la DNA, că a existat o discuţie între Sorin Alexandrescu şi Ioan Bendei, ca reprezentant al RCS&RDS, astfel că nu înţelege cum poţi şantaja o persoană juridică, iar în cazul lui Nelu Iordache, a spus că nu poţi şantaja o persoană pe care nu o cunoşti.

"Sunt supărat că se încearcă în continuare implicarea familiei şi copiilor într-o chestiune stupidă. A fost vorba de o discuţie între Sorin Alexandrescu şi RCS&RDS. Bendei era reprezentantul companiei, nu era persoana Bendei, care nu are nicio legătură cu şantajul. Şantajul se face la persoană, nu se poate face la o companie", a declarat Voiculescu.

Dan Voiculescu s-a prezentat la DNA, în dosarul de şantaj: Nu poţi acuza că ai şantajat o persoană juridică. Pe Nelu Iordache nu-l cunosc


MESAJUL RADIO GUERRILLA CĂTRE ASCULTĂTORI. Radio Guerrilla "a respectat legea, dar respectă şi decizia CNA" de a retrage licenţele postului de radio, au declarat oficialii instituţiei de presă într-un anunţat publicat pe reţeaua de socializare Facebook, notează Wall-Street.ro şi HotNews.ro.

"Staţi liniştiţi la locurile voastre! / Radio Guerrilla a respectat legea dar respectă şi decizia CNA. Suntem hotărâţi să continuăm proiectul editorial. Şi îl vom continua, pentru că peste 45 de zile ne vom prezenta la concursul pentru redobândirea licenţelor. Pentru că vorba lui Tamango, Radio Guerrilla e Radio Guerrilla! Ca să nu mai zicem că "Binili Învingi!"", se arată în mesajul postat pe Facebook.
Ieri, Radio Guerrilla a rămas fără licenţe, deoarece majoritatea membrilor CNA au considerat că Realitatea Media SA, compania care deţine aceste licenţe, încearcă să le înstrăineze pe bani, deşi legea interzice acest lucru.


ZIARUL FINANCIAR ÎMPLINEŞTE 15 ANI. Ziarul Financiar sărbătoreşte în luna noiembrie 15 ani de la înfiinţare, lansând cu această ocazie campania “Businessul nostru e România”, scrie Mediafax.

“Este misiunea şi obligaţia noastră, a Ziarului Financiar, să urmărim şi să scriem despre evoluţia economiei româneşti cu actorii ei - antreprenori, oameni de afaceri, companii locale şi multinaţionale, bancheri sau guvernanţi. Ziarul Financiar este istoria zilnică şi umană a businessului românesc”, spune Cristian Hostiuc, Director Editorial Ziarul Financiar.

La 15 ani de la apariţie, Ziarul Financiar se uită în urmă la evoluţia business-ului românesc


ZIARELE EUROPENE TREBUIE SĂ SE DESCURCE FĂRĂ SUBVENŢII. Ziarele europene, mult timp protejate prin subvenţii de stat şi prin faptul că patronii lor erau interesaţi mai mult de putere decât de profit, se confruntă cu o schimbare dramatică a pieţei -venituri în scădere, concedieri-, după reducerea sprijinului guvernamental şi a veniturilor din publicitate, scrie Mediafax.
Potrivit online.wsj.com, ziarele europene erau adeseori protejate de presiunile care le-au determinat pe rivalele lor americane să îşi reducă costurile, să îşi declare falimentul şi să caute noi venituri din reclame şi din abonamente în spaţiul online.

În Franţa, ziarele au primit 800 de milioane de euro sub forma subvenţiilor de stat şi a reducerilor de taxe, anul trecut, iar Grecia avea circa 70 de ziare, înainte de criză, din care multe erau finanţate din reclame plătite de companiile deţinute de stat.
Ziarele europene, în faţa unei noi realităţi pe piaţa media


CÂT VA CÂŞTIGA FOSTUL CEO AL NOKIA? Fostul CEO al Nokia, Stephen Elop, va câştiga o compensaţie financiară care constă în salariul de bază pentru ultimele luni de activitate, plus un bonus şi un pachet de acţiuni şi opţiuni, în urma vânzării diviziei de telefoane mobile a grupului finlandez către Microsoft, tranzacţie de 5,4 miliarde euro, notează Mediafax.

Elop va primi 4,2 milioane euro cash, reprezentând salariul de bază pentru ultimele luni de activitate plus un bonus, la care se adaugă un pachet de acţiuni şi opţiuni în valoare de 14,6 milioane euro, ajungând la 18,8 milioane euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ).
Cât va câştiga fostul CEO al Nokia după vânzarea către Microsoft a diviziei de telefoane a grupului finlandez

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ianos ianos
    :))) iulia, iulia... poate ca suntem din trust...poate ca nu, dar"deducerile astea demne de Sherlock Holmes" sunt ...informatii reale. iar Sherlock Holmes ...are intotdeauna dreptate(daca nu stii cine e personajul, cauta, duduie, citeste, informeaza-te. stiu, ai vrut sa faci o ironie, dar ai dat-o de gard si ai dovedit doar ca esti lipsita de o minima cultura. aceasta comparatie spune clar ca noi avem dreptate pentru ca S.H., repet, are intotdeauna dreptate. deci, multumesc). si ca sa vezi ce "deduceri" am facut, iti mai spun ca producatorul a dat in judecata intact. vrei si numarul dosarului?
  • mad79 mad79
    astia care il sustin pe Voiculescu,ar trebui sa se gandeasca,ca nu degeaba a fost trimis in judecata si cand anume,nu in perioada cand Boc era prm ministru si ministerul de justitie,putea fi acuzat ca si Basist,ci acum in timpul domniei llui Ponta cel viteaz!
    Asa ca va rog sa va scoateti fundurile din fundul Varanului,turnator al propriei familii la securitate,a lui Gadea,Badea si a restul unicelulalelr de la grupul Intact si mai studiati problema de preferat cu un jurist langa voi!
  • nico nico
    Mie mi se pare trasa de par chestia asta cu santajul. Prea au iesit toti ca ciupercile dupa ploaie cu acuzatii. Intai Bendei apoi Nelu Iordache, si altii mai mici pe langa ei. Eu una nu cred ca e vorba de un santaj, ci de o conspiratie la nivel inalt.
  • cristina cristina
    gabi mai citeste tati , mai citeste !
  • cristina cristina
    Catalin Musatescu - acest individ trebuia sa fie arestat inca din 1991 ! Crescent nu era firma lui masa ! Crescent era o firma a securitatii asa cum a a fost si uti !
  • cristina cristina
    Inca mai sunt "inteligenti " care cred ca Voiculescu este om de afaceri ! Incredibil ! Putorile astea ar trebui sa-mi plateasca mie pensia cand o sa ma retrag la pensie ! Popor de mamaligari !
  • Marian Marian
    E ciudat ca printre ziaristii enumerati de tine nu se numara niciunul care se afla in gratiile presedintelui Basescu. Nu-l vad nici pe "colonelul" Turcescu, nu-l vad nici pe evazionistul Dan Andronache si nici pe altii care au lucrat pentru Voiculescu si apoi s-au reorientat spre mai multi bani, iar acum publica atacuri la persoana pe paginademedia.ro. Spre deosebire de Maya, am citit si altceva in afara de declaratii. Am citit din rechizitoriu si cuvintele "a influentat telepatic" sunt scrise negru pe alb. Chiar asta cred procurorii platiti din banii nostri sa bata campii la ordin.
  • gabi gabi
    Pai și normal ca nu nu poţi acuza că ai şantajat o persoană juridică dar dacă da Băsescu ordin asa se executa.
  • Clarvazatoarea Ildiko prezice gratis pentru domnu´Dan Clarvazatoarea Ildiko prezice gratis pentru domnu´Dan
    Acum cativa ani (sa fie 3, sa fie 4...) un grup german a vrut sa cumpere Antena 1, 2 si 4. S-au intalnit cu Voiculescu (da, cu ăsta batranu´ care zice in presa ca el nu are nicio legatura cu Antena că e a fiicelor lui) si ăsta le-a cerut 1 miliard de euro. Nemtii s-au prins că omul fie e foarte smecher si joaca la cacealma, fie sufera de delir schizofrenic. Cert e ca i-au spus ”Auf Wiedersehen !” si s-au carat.... In scurt timp (nu 3 si nici 4 ani, mai scurt) Voiculescu ăsta bătrân va vinde Antena 1, 2 si 4 pe o suma mult-mult mai mica decat ar fi fost atunci nemtii dispusi sa dea. Ia ghiciti de ce? (elemente ajutatoare: Jilava, ICA, Bendei, RCS RDS, 60 milioane euro etc...)
  • iulia iulia
    Vad ca sunteti foarte siguri pe informatiile pe care le aveti. Sigur ati lucrat in cadrul trustului si ati facut deducerile astea demne de Sherlock Holmes. Sunteti doar niste bagatori de seama care isi dau cu parerea aiurea-n tramvai.
  • parerea mea parerea mea
    Draga Maya,
    Te invit sa mai citesti si altceva in afara de declaratiile penibile ale turnatorului. Trecand peste faptul ca amenintarile ii erau adresate lui Bendei, pentru a-l determina sa semneze acel contract, pentru idolul tau semidoct, "persoana" la care face referire Codul Penal nu poate fi decat fizica, de parca firmele pe care le-a infiintat nu sunt personae( juridice, iar in Codul penal, la definirea santajului, nu se face referire la "persoana fizica"). De asemenea, nu scrie nicaieri ca, pentru a santaja, este necesar "sa-l cunosti pe cel santajat si sa-i strangi mana", asa cum ne spunea turnatorul. Sunt nenumarate cazuri in care persoanele santajate habar nu au cine este santajistul, nu l-au intalnit in viata lor.
    In alta dezordine de idei, este bine ca procurorii sa ii "scuture" pe acesti jegosi, poate asa vor reusi sa asaneze mocirla in care se scufunda presa romaneasca. "Persoanele fizice" de teapa lui Voiculescu, SRS, Nistorescu, Chirieac, Ciuvica etc. sunt de vina pentru cocina in care "traieste" mare parte a presei de astazi.
  • ianos ianos
    subscriu. in antena ti se cere. frumos.daca nu faci ca ei...ura si la gara! nu mai lucrezi cu ei. iar daca mai ai bani de luat de la ei...nu mai primesti nimic. si daca ai de platit niste zeci de oameni care au lucrat la un serial(da, vorbesc de acelasi serial ca protopopescu), atunci faliment scrie pe spatele tau.
  • Catalin Musatescu Catalin Musatescu
    Se incearca folosirea unor cuvinte mari pentru influentarea opiniei publice. Nu inteleg absolut deloc implicarea familiei in aceasta afacere, decat daca exista alte interese si sunt sigur ca ele exista. In plus, e foarte ciudat momentul in care domnul de la RCS a facut denuntul: imediat dupa ce a existat acea neintelegere in privinta difuzarii postului Antena. Puse cap la cap, toate aceste detalii ofera o imagine deloc placuta pentru justitia din Romania.
  • protopopescu protopopescu
    la voiculescu in trust nu se practica santajul. niciodata. acolo doar esti rugat sa faci un anumit serviciu. daca refuzi... producatorul unui serial a fost obligat sa cedeze o suma mare de bani, prin contract, altfel productia respectiva nu mai continua. asta nu e tot santaj? altuia i s-a cerut sa cumpere carti de la Jurnalul National de 100.000 euro. si pentru ca refuzat a fost sters de pe lista de prieteni si productia a fost oprita. asta nu e tot santaj? la departamentul de vanzari al antenei radu tanasescu avea o metoda simpla: daca nu plateai publicitate aveai parte de cateva reportaje negative legate de produsul tau. asta asa sa te inveti minte sa nu platesti. in industria alimentara il punea pe Mencinicopschi sa spuna ca apa ta are nu stiu ce, ca painea ta are as si pe dincolo si alte chestii. de fiecare data cand ati vazut un reportaj defaimator la adresa cuiva a fost pentru ca respectivii nu au platit. cand Vodafone nu a mai dat publicitate la Antena imediat au aparut reportajele ca e o companie scumpa, ca pierde clienti etc. asat este stilul antelenelor, stil care poarta amprenta Dan Voiculescu. SANTAJ. ca altfel securistul ala nu facea atatia bani. dar il pedepseste Dumnezeu altfel. si stie el la ce ma refer. Mult succes domnule Voiculescu. si la mai multi nepoti cu tati diferiti.
  • Maya Maya
    Da, ma rog..degeaba incearca voiculescu sa spuna ceva ca oamenii daca-s incuiati poti sa le spui ce vrei ca tot ca ei stiu... Nici mie nu mi se pare a fi santaj, ci abuz dar din partea procurorilor, dar..cine sa observe?

Trimite un comentariu

sus