Skip to main content

Ce televiziuni au avut publicitate de la Roşia Montană. Niciun post nu a fost ocolit

 
rosia-montana
rosia-montana

rosia-montana

Publicitate

Protestul de ieri, împotriva exploatării de la Roşia Montană, a readus în discuţie influenţa RMCG asupra presei şi a televiziunii. Staţiile de ştiri au reflectat diferit evenimentul (pe România TV şi pe Antena 3, subiectul a fost ocolit).

Pe site-ul EVZ, ştirea a stat puţin pe Home Page, apoi a căzut, un loc mai important având studiul care arăta că românii sunt pentru proiectul RMCG. Pe site-ul Adevărul, ştirea despre protest putea fi găsită doar cu motorul de căutare al paginii.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, situaţia reclamelor din acest an difuzate de posturile de televiziune. Niciuna dintre marile televiziuni, nici postul public, nici staţiile de ştiri nu au fost ocolite.

Roşia Montană Gold Corporation a difuzat pe posturile TV, numai în acest an, peste 3.000 de spoturi şi inserţii publicitare. Ce televiziuni au avut reclame de la RMCG?

După numărul de reclame difuzate, două posturi sunt la distanţă în capul listei: România TV şi B1. Numărul mare de reclame nu înseamnă că au fost primele şi la încasările în bani. Pe de o parte, publicitatea este proporţională cu audienţa (cele două posturi nu sunt, după acest criteriu, în "prima ligă"). Pe de altă parte, preţul pentru o reclamă clasică este mai mare decât costul unei inserţii de la sfârşitul unei rubrici sponsorizate.

    • Cele mai multe reclame din acest an, aproape jumătate, au fost difuzate de România TV. Pe postul deţinut de Sebastian Ghiţă au rulat 1.382 de reclame sau inserţii cu sigla RMCG.

B1 TV a avut aproape 1.200 de reclame pentru proiectul de la Roşia Montană. Explicaţia numărului mare de pe cele două canale: România TV şi B1 au avut mai multe rubrici sponsorizate de Roşia Montană Gold Corporation, la finalul cărora apărea sigla RMGC.

După România TV şi B1, celelalte televiziuni au avut mult mai puţine reclame de la RMCG. Realitatea TV, de exemplu, a avut aproximativ de zece ori mai puţine spoturi pe post decât România TV.

Câteva zeci de spoturi au fost şi pe Pro TV, Antena 3, Antena 1 şi Kanal D, canale cu o audienţă de câteva ori mai mare decât România TV şi B1. Şi principala staţie publică, TVR 1, a avut reclame de la RMGC.

Numărul de reclame sau inserţii publicitare pentru Roşia Montană Gold Corporation difuzate de posturile TV în acest an:

Numar spoturi difuzate
Romania TV 1.382
B1TV 1.174
GiGa TV 191
Realitatea TV 149
Antena 3 70
TVR 1 68
Kanal D 42
Pro TV 31
Antena 1 31
Prima TV 28
National TV 10
Total 3.176

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Musatescu Catalin Musatescu
    Vad ca aveti reclame de la Carrefour. Prin asociere, cand mai iau produse expirate de la ei, pe voi o sa dau vina. Pana la urma, luati bani de la o companie care se intampla sa mai vanda si produse care fac rau oamenilor. Asta este logica voastra...
  • Jix Jix
    Mama ce top 3, ma bufneste rasul... Cine se uita pe posturile alea? Mamaie poate
  • Marian Marian
    In primul rand, Digi a acoperit constant subiectul - primul minus.
    In al doilea rand, daca ti se facea o oferta de publicitate, acceptai fara sa iei aer pentru ca foamea e mare, dar, din pacate, RMGC probabil ca isi face publicitate pe site-urile cu mai mult de 1.000 de unici pe zi - al doilea minus.
    Nu in cele din urma, simt un pic de agresivitate la adresa a doua dintre aceste televiziuni, ceea ce denota lipsa de obiectivitate jurnalistica, domnule "scriu pentru cine da banu' " - al treilea minus.
    Din nefericire, minus cu minus nu face plus...
  • colostea colostea
    Nu inteleg ce relevanta are aceasta informatie? Materialul, in contextul actual, ii prezinta pe cei care au luat publicitate RMGC ca pe niste "manjiti" si nu e corect. Petrisor, ai un minus de la mine.
  • Cristina Cristina
    Digi24 a avut live din Rosia Montana, insa nu cred ca s-a omorat cu reclamele ca lor nu le prea plac reclamele... d-aia-mi place mie Digi :D
    Una peste alta, toaaata lumea vorbeste despre Rosia Montana, sa vedem ce se intampla in Guvern cu Rosia Montana...
  • PMan PMan
    "niciun post"? digi24 unde e daca "niciun post"?
  • ion ion
    lipseste digi
  • Carmen Carmen
    Nasul TV nu a participat la campania RMGC
  • meda meda
    Ce scarba de femeie !!! Cum poate o persoana care mai este si femeie sa fie atat de vulgara ? Va dati seama ca acest gen de oameni calca si pe cadavre pentru bani.
  • nadia nitov nadia nitov
    nu cred ca a exista vreo campanie mai agresiva ca cea a celor de la gold corporation. nu cred ca vreodat o corporatie a bagat spagi de milione in buzunarele guvernantilor dintr-o tara europeana, nu bananiera, ca in romania, niciodata in mass media nu au aparut adevarurile cumplite despre ce inseamna acest proiect adica MOARTEA! ca sa afli a trebuit sa cauti singur, dar ca sa fii intoxicat de-o impletitore de ciorapi era de ajuns sa deschizi televizorul sau netul! ce ma bucur ca impletitorea si-a dat arama pe fata si este viral pe fb! aveti aici https://www.youtube.com/watch?v=U3gyZP9C0UY
  • Alexandru Alexandru
    O fotografie potrivita
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=656480694365131&set=a.279705485375989.77296.243848052295066&type=1&theater

Trimite un comentariu

sus