Skip to main content

Giga TV, închis oficial. CNA i-a retras licenţa audiovizuală

 

logo Giga TVPostul Giga TV, deţinut de omul de afaceri Gheorghe Ştefan, a rămas fără licenţă audiovizuală. Propunerea de retragere a licenţei a fost făcută de Laura Georgescu, preşedinte CNA.

Publicitate

Această propunere a fost votată de Lorand Turoş, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea. Împotriva retragerii licenţei au fost Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Radu Călin Cristea.

Reprezentanţii Giga TV au venit la CNA să solicite intrarea în revizie tehnică pentru trei zile, perioadă după care ar fi revenit la grila aprobată de CNA la acordarea licenţei.

Laura Gerogescu, preşedinte CNA:

“N-au niciun angajat. Nu vor veni cu nicio grilă, ştiţi foarte bine lucrul ăsta”.

După ce Laura Georgescu a propus retragerea licenţei, Radu Călin Cristea a spus că ar vrea să le ofere o şansă.

Monica Gubernat, membru CNA:

“Le-am dat o săptămână răgaz. Aţi văzut directorul de programe aici?”

O lungă perioadă de timp Giga TV a retransmis o parte dintre programele Money Channel şi multe reluări.

Răsvan Popescu, fostul preşedinte al CNA, a amintit câteva dintre încălcările frecvente ale postului:

“N-a respectat grila de programe, nu separă publicitatea de conţinutul reclamei”.

Postul Giga TV a început să emită la sfârşitul lunii ianuarie 2012, cu principalul jurnal al zilei, prezentat de Octavia Negre şi Dan Boanta.

Giga TV a primit licenţă de funcţionare de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în luna mai a anului 2012, la solicitarea S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamţ, şi a postului TV Giurgiu, la solicitarea Nova Force Tehnic SRL Giurgiu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cosmin Cosmin
    Giga emite din nou. Aceleași reluări,dar au eticheta "emisie de proba"
  • hara-babu-nechita hara-babu-nechita
    Harabagiu si Nechita au dovedit iar ca stiu sa puna cruce unei televiziuni. Harabagiu a mai falimentat TVM iar acum, cu Nechita pun pe chituci si UNU TV Piatra Neamt. Au dat afara (ca si la giga) o multime de oameni, chipurile ca reduc cheltuielile. De fapt vor sa controleze ei - cat o sa mai tina - fluxul de bani care intra, eventual si fara acte.
  • mad79 mad79
    apropo de PRO FM,pacat ca au desfiintat postul de radio Info Pro
  • curatanie curatanie
    In sfarsit se curata piata audiovizuala de uscaturile astea, care ocupau degeaba canalele cablistilor ... S-au dat licente cu nemiluita. Numai cine nu a vrut, nu a primit licenta pentru orice porcarie ...
    Sa urmeze si radiourile care nu mai emit de luni de zile, ocupand frecventele degeaba, sau retransmit programele altor radiouri, neamavand niciun angajat.
    Sanatos ar fi sa se retraga cate o licenta si celor care transmit acelasi program, pe cate 2 sau mai multe frecvente, in aceeasi localitate - vezi Pro FM.

Trimite un comentariu

sus