Skip to main content

Peste 1.000 de reclamaţii la CNA în cazul câinilor maidanezi

 

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit peste o mie de reclamaţii legat de modul în care posturile au reflectat subiectul câinilor maidanezi.

Laura Georgescu, preşedintele CNA: "Avem peste o mie de reclamaţii legate de trei aspecte. În primul rând, difuzarea în buclă, neîncetat, chiar la emisiunile de dezbateri şi la ştiri, a imaginilor cu câini comunitari alergaţi cu laţuri de către hingheri, prinşi şi traşi, cu scâncete, cu sunet, fără sunet în alte cazuri. Al doilea aspect se referă la faptul că moartea copilului a fost ilustrată nejurnalistic, adică s-au făcut presiuni mediatice folosindu-se imaginea vie a copilului de la vârste fragede, tocmai pentru a impresiona opinia publică să se revolte împotriva câinilor comunitari."

Ea a mai spus că un alt aspect regăsit în reclamaţiile primite de CNA se referă la faptul că posturile prezentat corect informaţiile despre decesul lui Ionuţ Anghel.

"Începând de vineri, 20 septembrie, până astăzi, am primit 350 de reclamaţii referitoare la afirmaţia din emisiunea 'Lumea lui Banciu' în care realizatorul a spus: 'Plătim 250 de lei pentru orice piele de câine comunitar pe care o primesc la B1 TV'", a mai spus Laura Georgescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Poporul Roman Poporul Roman
    Televizunile au scos in evidenta REALITATEA pe care o traim zi de zi , si maidanezii fac legea in tara asta si doar oamenii cu probleme psihice nu "vad" cum maidanezii omoara si mutileaza oameni . Am gasit pe yotube o adevarata colectie cu ororile maidanezilor din Romania www.youtube.com/FaraMaidanezi
  • caini maidanezi caini maidanezi
    Da, intr-adevar, in media si mai ales la TV s-a creat un tumult de reportaje, stiri si talk-showuri care mai de care mai galagioase si mai incriminatoare in toate partile. Din pacate cainii maidanezi creaza tragedii si o relatare normala a situatiei ar fi necesara pentru a intelege ca oamenii au dreptul la un mediu sanatos si fara astfel de pericole.

    Pentru a ajuta, a se citi si pentru a pune presiune pe autoritati, am creat, complet non-profit si non-comercial, siteul de monitorizare pe harta a agresiunilor cainilor maidanezi www.caini-maidanezi.info. Daca lumea ar raporta/sesiza fiecare agresiune a cainilor maidanezi, ca sa avem evidenta acestora, autoritatile ar fi nevoite sa ia masuri (sa stranga cainii) macar din zonele fierbinti de pe harta..

    Evident ca de dorit ar fi sa nu se ajunga la eutanasiere.. de aceea trebuie intarita si mai ales pusa in aplicare legislatia anti-abandon a animalelor (voi sustine puternic aceasta idee pe siteul meu).

    Daca puteti adauga un link sau scurt articol de sustinere/informare publica despre siteul caini-maidanezi.info, va multumesc pentru atitudinea civica.
  • JJ JJ
    Relatarea acelui eveniment tragic trebuie sa respecte realitatea, lucru RESPRCTAT de posturile tv implicate. Dar unii "iubareti" de "sufletele" probabil doreau ceva gen: "un copil s-a sinucis folosindu-se de coltii unor sufletele nevinovate". Oare cat de inapti psihic sunt cei ce nu sunt afectati de acea tragedie ce devine un serial cu multe episoade deoarece, IONUT nu a fost prima, dar sper ca ULTIMA victima a acestor "masinarii de ucis" deghizate in "sufletele" neVINOVATE. Cat despre "iubareti", sa-si indese cotarlele in fund, nu suntem obligati sa cadem victime "iubirii" lor neantelese. Banciu are o reactie normala de frustrare fata de situatie ca orice om normal !
  • mirceA mirceA
    Tara de rahat !
    Pana a discuta despre tragedii provocate de cainii maidanezi si de mii de oameni muscati anul, in primul rand ar trebui sa ne intreb ce tara e asta unde animale salbatice cu purici, raie si alte boli stau la o jumatate de metru de noi.

Trimite un comentariu

sus