Skip to main content

Protestul anti Roşia Montană, în cifre seci: zero ştiri pe Antena 1, Antena 3, România TV şi Prima TV

 

capturi stiri Rosia Montana

Publicitate

MONITORIZARE. Un tabel şi câteva cifre seci, dar mai mult decât relevante, arată dezinteresul posturilor de televiziune faţă de manifestaţiile împotriva exploatării de la Roşia Montană. Duminică seara, câteva posturi au înregistrat zero pe linie în acoperirea evenimentului.

O monitorizare făcută de agenţia Media Image, în exclusivitate pentru paginademedia.ro, vorbeşte de la sine: nicio ştiri pe România TV, nicio ştire pe Antena 1, nicio ştire pe Prima TV, niciuna pe Antena 3.

Cum au fost reflectate acţiunile împotriva RMCG de către posturi, duminică seara

Post TV Numar stiri Durata
Digi 24 8 34:17
Realitatea TV 7 39:25
B1 2 73:17
Protv 1 03:06
TVR 1 1 00:43
Antena 1 0 00:00
Prima TV 0 00:00
Antena 3 0 00:00
Romania TV 0 00:00

Sursa: Monitorizare Media Image pentru paginademedia.ro. 

O menţiune importantă: Toate posturile din acest tabel, cu excepţia Digi24 au difuzat, în acest an, reclame pentru proiectul RMCG, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Pro TV, postul cu cea mai mare audienţă din România a avut o ştire de trei minute. Cei mai generoşi cu protestele au fost B1 TV cu 73 de minute, Realitatea TV cu 39 de minute şi Digi 24 cu 34 de minute. Pe lângă ştiri, Realitatea TV a mai avut şi 50 de minute într-o emisiune dezbatere, în timp ce B1 TV a avut 16 minute.

Transmisiile B1 TV, care a văzut o perioadă protestele ca manifestaţii împotriva Guvernului, au fost atinse de tuşa subiectivă ale reporterilor.

Câteva exemple:

Mădălina Poenaru, reporter B1 TV –

  • „Protestul este neautorizat, trebuie spus acest lucru, pentru că aşa fac aceşti oameni, susţin o cauză. Sunt şi alte persoane care au de suferit de pe urma acestui protest. Pe de o parte este faptul că traficul care este dat peste cap în Bucureşti, dar este şi gălăgia pe care aceştia o fac, au fluiere şi scandează încontinuu”.
  • „Mai mult decât atât, nu sunt nici foarte prietenoşi cu jurnaliştii care sunt alături de ei pe stradă şi încearcă să facă vocea lor auzită”.
  • „Înţelegem că vrei să susţii un proiect, vrei să fii auzit însă nu aşa se procedează. Nu poţi să ieşi în evidenţă perturbând pe alţii. (...) Este o modalitate prin care foarte multi tineri îşi expun punctul de vedere fără să aibă neapărat legătură cu ceea ce înseamnă în acest moment proiectul Roşia Montana”.

Nadia Ciurlin, realizator B1 TV - „Protestatarii discută între ei acolo în piaţa victoriei şi încearcă să se pună de acord să se întoarcă în piaţa Universităţii şi să blocheze traficul. Probabil pentru că acolo nu au sorţi de izbândă, pentru că acolo nu blochează nimic şi nu sunt foarte importanţi sau nu atrag destul de multă atenţie ca la Piaţa Universităţii”.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    DigiTV - o adevarat televiziune de stiri, pare a fi echilibrata si echidistanta...deocamdata...
  • rares rares
    nu stiu ce sa zic despre dl gusa. in saptamana alegerilor, luni seara, dl ponta a fost invitat la realitatea tv, iar invitatii din platou, dinescu, dl ala cu sondajele de la psd si dl gusa, i se adresau lui ponta pe numele mic "victore". din cate stiu dl gusa s-a retras de la sefia realitatea. nu detin informatii f clare. oricum felicitari televiziunilor care nu si-au tradat telespectatorii. cat despre b1, f urat, ii mai urmaream pt ca sunt impotriva puterii. acum o sa ma uit doar la digi. felicitari paginademedia.ro
  • alex_2 alex_2
    vad ca luni mai spre seara, antenistii 3 se dau interesati.
  • Reporter Reporter
    Cifrele astea arata clar ca deontologia trambitata de liderii de opinie este o vrajeala ieftina si ca ei sunt niste ipocriti. Pana la urma, Realitatea TV se dovedeste cel mai obiectiv post: le-a luat si banii celor de la RMGC si a tratat corect subiectul, fara patima. Culmea, aceasta schimbare in bine se simte de cand a venit acolo Cozmin Gusa. Emisiunile au crescut net in calitate, sunt fete noi care deja s-au impus, au programe variate. Respect si pentru Digi 24!

Trimite un comentariu

sus