Skip to main content

TRANZACŢIE SURPRIZĂ. Ringier discută cu Intact preluarea Gazetei Sporturilor

 

gsp in spaniola

Publicitate

Grupul Ringier este în discuţii cu Intact pentru a prelua ziarul de sport Gazeta Sporturilor. Negocierile au început în urmă cu o lună şi nu au ajuns încă la un rezultat.

În următoarele săptămâni, părţile vor decide dacă titlul deţinut de familia Voiculescu va trece în portofoliul Ringier. De altfel, Ringier nu este la prima ofertă pentru GSP. Şi în anii trecuţi, compania internaţională a avut oferte de a prelua GSP, însă fără rezultat.

Mutarea titlului de la Intact la Ringier ar fi tranzacţia anului în materie de presă scrisă. Într-o perioadă în care printul este pe un trend descendent şi luptă pentru supravieţuire, investiţiile în dezvoltare pe segmentul tipărit sunt aproape inexistente.

Informaţia legată de o tranzacţie Ringier – Intact a fost publicată pentru prima dată de site-ul Radar de media. Publicaţia online este deţinută, printre alţii, de Claudiu Şerban, fost manager în Ringier România şi chiar redactor-şef al Gazetei sporturilor, în urmă cu 14 ani.

În eventualitatea în care Ringier va prelua Gazeta Sporturilor, potrivit informaţiilor Paginademedia.roRingier a promis preluarea întregii echipe, păstrând salariile din prezent. În schimb, ar urma să obţină contracte pe câţiva ani cu numele cheie din echipa condusă de Cătălin Tolontan, pentru a preveni o plecare în masă a echipei editoriale, cum s-a mai întâmplat în trecut.

Ringier, la a treia încercare cu un ziar sportiv

Compania Ringier a mai avut, în trecut, încercări editoriale în materie de presă sportivă. Chiar titlul Gazeta sporturilor a mai fost în portofoliul companiei.

File de istorie:

  • În 1999, Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-şef este numit Claudiu Şerban.
  • După o perioadă scurtă, în anul 2000, Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.
  • 2002-2003: Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive şi cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînţelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan, pe de o parte şi managementul Ringier şi Răzvan Corneţeanu, pe de altă parte, toată redacţia părăseşte Pro Sportul luat de Ringier.
  • 2003. Echipa Ioaniţoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport şi Gazeta Sporturilor.
  • 2007. Ringier renunţă la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (care îl deţine şi în prezent).
  • 2013. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta Sporturilor, Ringier ajunge la masa discuţiilor cu Intact. O decizie urmează să fie luată în această lună.

Mihnea Vasiliu, director general Ringier România şi Cătălin Tolontan, redactor-şef Gazeta Sporturilor, nu au putut fi contactaţi până la ora publicării acestui articol.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • als als
    Robert, stiu ca sunt licente bbc, insa sunt de juma' de an integrate in structura gsp (management, birouri, etc). Ai tu vreo informatie cf. careia ele vor mai aparea si de la anul?
  • claudia p claudia p
    corect! e unul dintre cele mai lucide comentarii de pana acum. in peisajul actual al presei din romania o oferta de cumparare a unui ziar e o veste buna. punct.
  • Robert Robert
    Nu sunt editate de GSP ci de Intact Media Group sub licenta BBC.
    Au aparut numerele pe septembrie, vor fi editate in continuare.
  • Edi T. Edi T.
    Ce ii tot dati pe aici cu intactul? tolontan si compania sunt complet independenti, isi fac singuri managementul, strategia si bugetul, n-au ei treaba cu trustul mama. deci orice succes sau esec le apartine numai lor, intactul e pe acolo doar cu numele

    cred ca tocmai de aia e interesanta gazeta pt elvetieni ... chiar daca nu se face afacerea, bravo pt gsp, e ceva sa primesti oferte de achizitie pe foamea asta, cand mai toate ziarele vorbesc de inchidere ...
  • als als
    o intrebare colaterala e 'ce se va intampla cu revistele din curtea gsp (top gear, good food sau sfocus)?
  • sasca sasca
    Nu cred ca grupul Intact o sa vândă Gazeta Sporturilor, Gazeta merege foarte bine.
  • Marian Marian
    De ce sa renunte INTACT la cel mai bun ziar de sport? Se vede ca diferenta este mare fata de celelalte publicatii de sport si nu vad niciun motiv pentru care ar vrea sa renunte la ea.
  • Catalin Musatescu Catalin Musatescu
    GSP e si singurul care iese in week-end si are si calitate. Stirile sunt foarte bune si chiar sunt despre sport, nu ca la sport.ro si prosport, unde vagaboantele sunt nelipsite. Sper sa nu se schimbe continutul odata cu aceasta schimbare.
  • iulia iulia
    Nu cred ca se vor desparti de Gazeta. Fac o treaba foarte buna cu ziarul, nu au de ce sa renunte la el.
  • cristi cristi
    Grupul Intact a făcut din Gazeta Sporturilor un ziar cu un tiraj foarte mare nu cred ca cei de la Ringier au sa faca treaba mai buna.
  • Neo Neo
    Cu siguranta gazeta ar merge f bine in continuare sub aripa intact.
  • PETRUS PETRUS
    Daca ziarul va fi preluat de Ringier, speram sa nu afecteze calitatea acestui ziar.
  • TwinPix TwinPix
    kkozoo, cred ca tu n-ai mai citit un ziar pe hartie de ani buni. Habar nu ai cum mai arata Gazeta si ce se scrie în ziarul ala, nu ai auzit de anchete, de investigatii sau de continut diferentiator. Bag seama ca pe tine te satisfac titlurile de pe sport.ro si iti place sa te auzi vorbind despre starea presei. Ie doar o parere, cum ai zice tu :)

    Cat despre tirajele minuscule, eu vad in rapoartele oficiale BRAT ca GSP e al treilea ziar din Romania dpdv al vanzarilor. Curat dezastru, Football Suporter :))
  • RedDog RedDog
    Apropo de "profesionalismul" celor de la gsp: in calitatea lor de deontologi mustind de principii acum il glorifica pe Piturca, dar ani de zile nici nu-i scriau numele in ziar, nici chiar la prezentarea avancronicilor si casetelor de meciuri.
  • Football Supporter Football Supporter
    @andru - E greu de crezut ca Ringier va mai resuscita gsp. Eu nu spun ca e un ziar prost, ci doar ca e unul in cadere libera. Sa te umfli in pene ca esti grozav, cand tu de-abia iti tarai tirajele minuscule pe tarabe, este de rasul lumii. Si mai e ceva: sefii acestui ziar, dnii Tolontan si Ioanitoaia, critica toata ziua conducerea FRF (pe buna dreptate) pt nivelul scazut la care a ajuns fotbalul la noi, le cer demisiile, le spun ca sunt de prea multi ani in functii etc. Dar dansii, Tolontan si Ioanitoaia, nu-s cam de multi ani in niste functii in care nu i-a ales nimeni democratic. Dansii deja au condus un ziar spre un dezastru total al vanzarilor, de ce nu demisioneaza?! De ce nu-si asuma aceasta responsabilitate pentru "managementul" stralucit pe care-l practic, de ce mereu de vina sunt criza, incalzirea globala etc pt impotenta lor profesionala? Au uitat cand bagau femei goale in casetele tehnice ale meciurilor? Au uitat cand din 24 de pagini, Gazeta SPORTURILOR are 22 de pagini de fotbal+mondenitati, una de opinii tot de fotbal si doar una de sporturi?

Trimite un comentariu

sus