Skip to main content

Un copil de 9 ani, "consilier" la CNA. Cine e puştiul care stă cu ochii pe forul audiovizual

 

Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a spus în şedinţa CNA de astăzi că a descoperit care este "cel mai fidel observator al activităţii CNA". Este vorba de Răzvan Moisă, un băieţel de 9 ani din Moreni, judeţul Dâmboviţa.

Potrivit preşedintei, puştiul "urmăreşte pe net tot ceea ce înseamnă CNA şi îşi doreşte să vină la şedinţă" şi chiar să facă o serie de obervaţii.

"Mi-a spus că are o serie întreagă de reglementări pe care noi nu le-am pus niciodată pe tapet", a declarat Laura Georgescu pentru presă.

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului i-a făcut astăzi o surpriză băieţelului, l-a sunat şi l-a felicitat de ziua lui de naştere.

"Vă aduc la cunoştinţă că cel mai fidel observator al CNA are 9 ani. Este Răzvan Moisă din Moreni judeţul Dâmboviţa. urmăreşte pe net tot ceea ce înseamnă CNA şi îşi doreşte să vină la şedinţă. Am avut o convorbire telefonică şi i-am spus "La mulţi ani' celui mai fidel cronicar al CNA", a afirmat Laura Georgescu.

Ea a precizat că elevul de generală îşi doreşte să devină regizor şi să facă un film care să respecte reglementările CNA.

Laura Georgescu a afirmat că unchiul lui Răzvan Moisă, care lucrează la una din televiziunile din Bucureşti, i-a cerut miercuri permisiunea să-i transmită pe post nepotului său, "fan CNA", o felicitare.

"Am refuzat, dar azi am vorbit cu copilul la telefon. Am vorbit cu el. Mi s-a părut de o maturitate cum rar am întâlnit. Nu vă ascund că pe vremea când eram producător tv am făcut emisiuni cu copii. (...) E de o maturitate şi atât de ancorat în ceea ce CNA face de cel puţin 9 luni încât i-a promis că pe banii mei o să-l aduc la CNA ca să ne facă nişte observaţii în direct. Mi-a spus că are o serie întreagă de reglementări pe care noi nu le-am pus niciodată pe tapet, Este preocupat să vadă ceea ce s-a întâmplat în şedinţele CNA", a mai spus Georgescu.

Preşedintele a spus că intenţionează să-l invite pe Răzvan Moisă la Bucureşti ori în vacanţa elevilor din octombrie ori în decembrie când CNA va aniversa 21 de ani printr-un eveniment public.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    CNA? o gluma proasta! :( iete, raspuns de la oamenii care dadeau amenzi de miliarde pentru un derapaj care deranja un neica nimeni de politician! :( nimic nu-i misca cand e vorba de articolul 324 din codul penal!
    "Răspuns din partea CNA la sesizările referitoare la emisiunile în care au fost abordate teme legate de problema câinilor comunitari

    Întrunit în şedinţă publică în data de 24.09.2013, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate ca urmare a reclamaţiei dumneavoastră şi a altor sute de sesizări primite la CNA în legătură cu modul în care a fost tratată în spaţiul audiovizual problema câinilor fără stăpân, subiect aflat în atenţia opiniei publice după decesul copilului Ionuţ Anghel, în condiţii violente.

    Membrii Consiliului au vizionat numeroase fragmente din emisiuni de ştiri şi de dezbatere transmise de nouă posturi de televiziune începând cu data de 2 septembrie 2013, data la care a avut loc decesul şi au purtat discuţii pe marginea problemei semnalate de telespectatori cu reprezentanţii radiodifuzorilor.

    La finalul şedinţei, având în vedere că acest subiect se află în continuare în atenţia opiniei publice, Consiliul a decis să emită o Recomandare către toate posturile de televiziune, solicitându-le să evite:

    - difuzarea în mod repetat şi nejustificat a unor imagini violente sau cu un puternic impact emoţional negativ;

    - transmiterea în mod repetat a unor generice muzicale şi a unor înregistrări care pot afecta telespectatorii;

    - afişarea pe ecran a unor titluri care să contribuie la sporirea impactului emoţional generat oricum de subiectul prezentat.

    De asemenea, prezentatorii de ştiri vor trebui să evite implicarea emoţională şi să prezinte în mod neutru, obiectiv şi echilibrat subiectele de acest gen.

    Cu deosebită consideraţie,
    Laura GEORGESCU
    Preşedinte


    Întocmit, Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul
    Mihaela Tică, Şef Birou"

Trimite un comentariu

sus