Skip to main content

Un jurnalist american riscă 105 ani de închisoare pentru un link

 

Sursa foto: New York Times
Sursa foto: New York Times

Publicitate

Închisoare 105 ani pentru un simplu link? Depinde de link! Un jurnalist american este acuzat, într-un proces, că a pus un link către o zonă cu informaţii clasificate. Povestea lui, în continuare.

În scurta sa carieră jurnalistică, Barrett Brown a reuşit să supere de mai multe ori guvernul şi sistemul judiciar din SUA.

Tânărul a combinat activitatea jurnalistică cu susţinerea grupului de hackeri Anonymous, organizaţie ostilă administraţiei americane.

Acesta este şi motivul pentru care riscă 105 ani de închisoare într-un proces care i-a fost intentat în urmă cu un an de zile. Procesul nu vizează articolele scrise de el şi nici faptul că are diferite cunoştinţe în anturajul hackerilor, el fiind cercetat pentru un simplu link, scrie Le Monde.

Potrivit New York Times, infracţiunea care i-a adus 17 capete de acuzare este aceea că a publicat pe site-ul său Project PM un link la adresa web a unor fişiere Stratfot, care conţineau cinci milioane de adrese de e-mail şi informaţii clasificate ale Stratfor Global Intelligence, care au fost piratate de Anonymous şi publicate pe WikiLeaks.

Potrivit justiţiei americane, postând acest link, M. Brown “a oferit acces la 5.000 de numere de cărţi de credit şi la informaţii care permit identificarea proprietarilor lor”. Potrivit justiţiei, el este vinovat chiar dacă nu a participat la furtul de date.

Barrett Brown a scris pentru The Guardian, Vanity Fair şi Huffington Post, dar linia dintre activitatea sa jurnalistică şi cea de activist este inexistentă. În trecut el a fost şi purtător de cuvânt pentru Anonymous.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Om Om
    ce nu ne place - eliminam :)

Trimite un comentariu

sus