Skip to main content

7 Octombrie. Valentin Jucan (CNA): Suspendarea licenţei audiovizuale este nedemocratică şi anticonstituţională

 

Publicitate

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă

VALENTIN JUCAN ÎI CERE DEMISIA PREŞEDINTELUI CNA. Valentin Jucan, membru al CNA, a declarat că Ordonanţa care prevede suspendarea licenţei televiziunilor şi radiourilor aflate în insolvenţă este "nedemocratică şi anticonstituţională", cerându-i, totodată, demisia preşedintelui CNA, Laura Georgescu, pentru că aprobă obstrucţionarea libertăţii presei, scrie Mediafax.

"Referitor la noua formă a legii insolvenţei şi efectele ei în spaţiul audiovizual, ieri, 3 octombrie 2013, am afirmat că libertatea presei este limitată. Mai mult, am susţinut şi susţin că este o formă de reglementare nedemocratică şi anticonstituţională. În calitate de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, nu voi accepta deconectarea presei de la libertăţile fundamentale, sub diverse pretexte de colectare de taxe la bugetul de stat", spune Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), într-un comunicat remis vineri seară agenţiei Mediafax.
Totodată, Valentin Jucan îi cere demisia Laurei Georgescu, preşedintele CNA, pentru lipsa de reacţie în legătură cu omiterea voită a dezbaterii publice pe acest subiect şi pentru că aprobă aceste forme de obstrucţionare discreţionară a libertăţii presei.
Valentin Jucan (CNA): Suspendarea licenţei audiovizuale este nedemocratică şi anticonstituţională


PDL VA TRIMITE O SCRISOARE COMISIEI EUROPENE PRIVIND CODUL INSOLVENŢEI. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că PDL va adresa o scrisoare vicepreşedintelui Comisiei Europene Viviane Reding în privinţa Codului insolvenţei, considerând că sunt articole ţintite în acest cod care urmăresc "subjugarea presei", scrie Mediafax.

Blaga a afirmat că un astfel de proiect cum este Codul insolvenţei ar fi trebuit să fie prezentat ca proiect de lege în Parlament şi că sunt unele lucruri de lămurit "faţă de intrarea în insolvenţă pe spatele unora, lăsând în spate destule companii care nu se mai descurcă".
El a spus că, din păcate, sunt articole în Codul insovenţei care urmăresc "subjugarea presei".
"Din păcate, sunt articole ţintite acolo, iar unele dintre ele urmăresc pur şi simplu subjugarea presei: cei care nu sunt cu noi trebuie să tacă", a adăugat Blaga.
Blaga: PDL trimite o scrisoare către Reding pe Codul insolvenţei, care urmăreşte "subjugarea presei"


TEDDY DUMITRESCU, DESPRE PIAŢA DE PUBLICITATE. Nu agenţiile de publicitate sau clienţii lor pot să estimeze corect când ar putea reveni piaţa de comunicare pe creştere, ci politicienii ar trebui să ştie acest lucru, consideră Teddy C. Dumitrescu, acţionar Publicis România, într-o conferinţă ce a urmat anunţului achiziţiei a cinci agenţii româneşti de către grupul francez, relatează Wall-Street.ro.

„Cei mai mari investitori în publicitate sunt retailul, FMCG-ul şi telecomul. Toate aceste trei industrii, din păcate, sunt dependente de puterea de cumpărare a populaţiei. Deşi PIB-ul a crescut în ultima perioadă, această evoluţie nu se datoreşte creşterii acestei puteri de cumpărare ci a exporturilor şi a agriculturii”, subliniază el.
„Asa că cel mai bine trebuie întrebaţi politicienii, ei sunt în mai mare măsură să răspundă acestei intrebari”, mai spune Dumitrescu.
Teddy Dumitrescu, Publicis: ar trebui să întrebăm politicienii când îşi va reveni piaţa de advertising!


10 TWEET-URI CARE AU MARCAT ISTORIA. Câteva mesaje trimise de Oprah Winfrey, Barack Obama şi papa Benedict al XVI-lea, care se numără printre miliardele postate în fiecare săptămână pe platforma Twitter, au intrat în istorie şi au marcat evoluţia acestei reţele de socializare cu sediul general la San Francisco, scrie Mediafax.

"Tocmai am instalat twitter" - Primul mesaj automat al cofondatorului Twitter Jack Dorsey, care a trimis în aceeaşi zi (21 martie 2006) primul său tweet în direct, prin care îşi invita colegii de muncă să i se alăture pe această platformă.
"E un avion pe Hudson. Sunt pe feribotul care va recupera oamenii din apă. E o nebunie" - Un avion al companiei aeriene US Airways s-a prăbuşit în râul Hudson din New York în ianuarie 2009. Tweet-ul său şi altele trimise de martori şi de pasageri erau însoţite de un link către o fotografie a zonei, generând astfel o informaţie reală, la fel ca presa tradiţională.
Topul 10 al tweet-urilor care au marcat istoria


AMAZON VA LANSA UN DISPOZITIV TV. Amazon, cel mai mare retailer online din lume, plănuieşte să lanseze cu prilejul sărbătorilor de iarnă un dispozitiv care va premite transmiterea conţinutului video de pe internet pe ecranul unui televizor, scrie Mediafax.

Noul dispozitiv va permite lărgirea ariei de difuzare a serviciului de streaming existent al Amazon, prin care filme şi seriale pot fi vizionate online pe acest site. Amazon va intra astfel în concurenţă cu site-urile Netflix şi Hulu.
Noul decodor TV le va permite utilizatorilor şi accesul la conţinutul (video, muzică şi jocuri) furnizat de alte companii, nu doar la conţinutul disponibil pe Amazon.
Amazon va lansa un dispozitiv TV până la sfârşitul anului. Cum va funcţiona "cinnamon"


HARTA GIGANŢILOR INTERNETULUI. Cercetătorii de la Oxford Internet Institute au realizat o hartă care arată cum "controlează" marile companii din domeniul internetului ţările din întreaga lume, scrie Evenimentul zilei.

Pe baza hărţii realizate de cercetătorii de la Oxford Internet Institute, s-a constatat că gigantul Google domină ţările din America de Nord, aproape întreaga Europă şi o bună parte din Africa şi Asia.

Facebook, cel mai popular site de socializare la ora actuală, este foarte răspândit în ţările din America Latină, în nordul continentului african şi o parte din Asia, în timp ce serviciul de email Yahoo este cel mai popular în Japonia.
Harta care arată cum domină GIGANŢII INTERNETULUI globul. Care este cel mai VIZITAT site din lume

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus